Değişik bir börek tarifi var bugün..
Normal börek lezzetinin dışında içindeki bulgurdan dolayı biraz içli köfte tadını anımsatan bir lezzeti var bu böreğin..
İsterseniz hafta sonu kahvaltıya yapın isterseniz yanında çorba ve salatayla akşam yemeğine..
Ben çocukların arkadaş toplantıları için yapmıştım onların yorumu değişik oldu..
Eşim ise pek sevmedi ama bence güzeldi.
*
Vedat Milor'un dediğine göre bu börek Osmanlı döneminde av hayvanlarının eti ile yapılırmış..
Adınıda herhalde oradan aldı..
Orjinali ise bildiğiniz krep hamuruna sarılarak yapılırmış..
Buyrun tarife..
Malzemeler
4 adet yufka
İç malzeme
1 çay bardağı köftelik bulgur
1 fincan kaynar su
300 gr kıyma (orta yağlı)
2 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım tatlı kaşığı biber salçası
yarım su bardağı ceviz
birkaç dal maydonoz
Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
Islatmak için
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 adet yumurta
Üzeri İçin
1 su bardağı kadar galeta unu
Yapılışı
Böreğimizi yapmaya iç harcımızı hazırlayarak başlıyoruz..
Bulguru 1 fincan kaynar su ile ıslatıp yumuşaması için üzerini kapatalım..
3 yemek kaşığı sıvı yağı tencereye alalım..
Kıyma ve minik doğradığımız kuru soğanları da ilave ederek kavurmaya başlayalım..
Salçaları ilave edelim..
Yumuşayan bulguru, doğradığımız maydanozu, baharatları ve tuzunu da ilave edip karıştırıp tencereyi ocaktan alalım..
Yarım su bardağı çok iri olmayan ceviz içini de ilave edelim.
Börekleri sararken ve ıslatırken kullanacağımız sosu da hazırlayalım..
Bunun için 1 su bardağı su ve 1 çay bardağı sıvı yağı ve yumurtayı çırparak hazırlayalım.
Yufkayı masaya serelim sos ile ıslatalım ve 8 eşit parçaya keselim..
Hazırladığımız üçgen parçaların geniş taraflarına iç malzememizden koyalım ve kalem gibi saralım..
Tüm yufkalar ve iç bitene kadar bu işlemi devam ettirelim.
Galeta unumuzu genişçe bir tabağa alalım..
Böreklerimizi önce yağlı suya batırıp çıkaralım sonra da galeta ununa bulayalım..
Önceden ısıttığımız fırında 190 derecede kızarana kadar pişirelim..
Özelliklede sıcak olarak servis edelim.
*Avcı böreğini önceden hazırlayıp dondurucuda bekletebilirsiniz..
Misafiriniz geleceği zaman elinizin altında hazır bir seçeneğiniz olur..
Bunun için yapmanız gereken börekleri hazırlayıp galeta ununa bulamadan buzdolabı poşetlerine hava almayacak şekilde koymaktır..
Pişireceğiniz zaman yağlı suyla ıslatıp galeta ununa bulayıp pişirmeniz yeterli olacaktır..
........Afiyet Olsun........
Bir ara bloglarda nasıl modaydı bu börek..)) yapmayanı kalmamıştı.Bence nefiss oluyor,sevdiğim börekler arasında..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
he yaptığın gibi buda nefiss görünüyor.
Çok güzel olmuş ellerıne saglık.çayın yanında harıka olur.hsfta sonu bende yspayım.
YanıtlaSilÇok güzel...
YanıtlaSilDUYGU'DAN SEVGİLER :)
YanıtlaSilSEVGİ HANIM BİRAZ UĞRAŞTIRSA DA BU BÖREĞİNİZİ DE DENEDİM, SANKİ GÖRÜNTÜSÜ SİZİNKİ KADAR İYİ DEĞİLDİ AMA TADI GÜZELDİ BENCE. ARTANI DA BUZLUĞA KOYDUM, ÇEŞİT OLSUN DİYE ÇIKARIP ISITMAK BÜYÜK KOLAYLIK OLUYOR...