Akraba günü menümüzün belkide en beğendiğim ( belki de değil öyle)lezzeti bu kurabiyelerdi..
Ağızda dağılıyor ama yapışmadan dağılıyor..
Teyzemin kızı yaptı bu kurabiyeleri, hamurunu hazırlarken ununu olması gerekenden az koymuşum dedi ama iyi ki de az koymuş kıvam enfesti..
Yaparken ve yerken çok lezzet aldığım tariflerde dikkat ettiyseniz özellikle deneyin memnun kalacaksınız diye belirtiyorum..
İşte bu kurabiye de o tür bir tarif..
Ellerine sağlık deyip tarife geçiyorum..
Malzemeler
250 gr tereyağ(oda sıcaklığında)
1 yumurta sarısı (beyazı dışına)
2 çay bardağı pudra şekeri
2 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için
Yarım çay bardağı mavi haşhaş
Kayısı marmelatı (ya da istediğiniz bir çeşit)
Yapılışı
Tereyağı ve yumurtayı karıştırma kabına alalımve yoğuralım..
Diğer malzemeleri de ilave ederek yumuşak ama ele yapışmayan bir kurabiye hamuru elde edelim.
Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapalım ortalarını parmakla çukurlaştıralım..
Yumurta beyazını çırpıp köpürtelim..
Hazırladığımız kurabiyeleri önce yumurta beyazına sonra haşhaşa batıralım..
Fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye alalım.
180 derecede ısıttığımız fırında çok kızarmayacak şekilde pişirelim..
Kurabiyelerimiz pişince fırından çıkarıp soğumasını bekleyelim..
Ortalarına marmelatımızı yerleştirip servis yapabiliriz..
*Eksimsi marmelatları tatlı kurabiyeyeye çok yakıştırıyorum.. Burada kullanılan kayısı marmelatı da hafif ekşimsi tatdaydı çok yakışmıştı..
Haşhaşı kurabiye, kek, çörek ve tatlılarım da kullanmayı çok seviyorum..
Bu kurabiyeye de çok yakışmış..
...........Afiyet Olsun.........
Marmelatlı kurabiye yapıyorduk lakin haşhaşa bulama fikri bir ayrı hoşuma gitti.
YanıtlaSilBende çok yakıştırırım ekşimsi marmelatları kurabiyelerde.
Ayrıca diğer tariflerinziden birbirinden harika.
Ellerinize sağlık.
Sevgilerimle...
Hoşgeşmişsin Gisi...
SilHaşhaş neye yakışmıyor ki kurabiyede de çok güzel oluyor..
Sevgiler benden..
harika bir kurabiye olmuş , emeklerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilŞehrinaz; kurabiye güzeldi gerçekten. Ben yapmadım ama yapan teyze kızı adına teşekkür ederim..
Silgörüntü çok şık eminim tadıda öyledir ellerine sağlık yapanın sevgiler:)
YanıtlaSilGörüntü de tadıda birbirinden güzeldi teşekkür ederim..
SilSevgi Hanım rica etsem ezogelin çorbası ve ayva reçeli tarifi verirmisiniz? Başka siteden yaptım macun gibi oldu.
YanıtlaSilŞehriyeli Terbiyeli Tavuk Çorbası tarifinizi yaptım çok güzel oldu.Elinize sağlık
Teşekkür ederim.
Şeyda
Şeyda ezogelin çorbasını daha önce bu linkte http://sevgidenesintiler.blogspot.com/2010/02/ezogelin-corbas.html paylaşmıştım.
YanıtlaSilBlogda çorbalar bölümüne bakarsan detayıyla görebilirsin.. Ayva reçeli ise önümüzdeki haftalarda görebilirsin..
Görüntüleri çok hoş. Bayıldım bunlara. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgi Hn.
YanıtlaSilSadece üst kısmı mı yumurta beyazına batıracağız ayrıca yumurtayı ne kadar köpürtelim?
Teşekkürler Şeyda
Şeyda ; çok fazla köpürtmene gerek yok..Yumurta beyazının biraz ayrışması için yazmıştım ben onu .. Biraz çırparsanız yeterlidir..
YanıtlaSilMerhaba
YanıtlaSilKurabiyeyi yaptım görüntüsü güzel tadı da lezzetli.Fakat yerken çok dağılıyor acaba biryerde yanlış mı yaptım yoksa dağılması normal mi?
Sevgilerle