Daha önce bahsettiğim anne çocuk fuarından istediğim anlamda yararlanamayınca,
ala ala yine mutfakla ilgili kek kalıbı aldım döndüm..
İlginç di mi neye niyet neye kısmet.
Uzun süredir bu kalıbı almayı düşünüyordum orada da görünce kaçırmadım doğrusu..
Kullandığım kalıp aşağıda görülüyor .
Bu kalıpla sütlü tatlıların da çok şık görüneceğine eminim.
Deneyince sizinlede paylaşırım inşallah....
Kakaolu kekimizin içi yumuşacık oldu..
İşte tarifi..
Malzemeler
3 Yumurta
2 su bardağından 2 parmak eksik şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
50 gr tereyağ
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 Paket vanilya
yarım çay bardağı damla çikolata
yarım çay bardağı vişne(çekirdekleri çıkarılmış)
Yapılışı
Öncelikle tereyağını eritelim.Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikserleyelim.
Tereyağını ,sıvı yağı ,süt ve yoğurdu ekleyelim ve mikserlemeye devam edelim.
Daha sonra kakao,un,kabartma tozu,vanilya ve karbonatını ekleyelim.
Unu ve kabartma tozunu karıştırdım eleyerek ekledim.
Damla çikolatasını da ekleyelim.
Kek kalıbımıza dökelim.
Kek karışımımızı kalıbımıza dökünce vişneleri üzerine koyalım.
170 derecede ısıtılmış fırında 45 derece kadar üzerine batırdığımız kürdan temiz çıkana kadar pişirelim.
Kek pişip soğuyunca kalıptan çıkaralım.
Üzerini toz fıstık ve hindistan cevizi ile süsledim..
.............................Afiyet
Olsun.................................
Deneyince sizinlede paylaşırım inşallah....
Kakaolu kekimizin içi yumuşacık oldu..
İşte tarifi..
Malzemeler
3 Yumurta
2 su bardağından 2 parmak eksik şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
50 gr tereyağ
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 Paket vanilya
yarım çay bardağı damla çikolata
yarım çay bardağı vişne(çekirdekleri çıkarılmış)
Yapılışı
Öncelikle tereyağını eritelim.Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikserleyelim.
Tereyağını ,sıvı yağı ,süt ve yoğurdu ekleyelim ve mikserlemeye devam edelim.
Daha sonra kakao,un,kabartma tozu,vanilya ve karbonatını ekleyelim.
Unu ve kabartma tozunu karıştırdım eleyerek ekledim.
Damla çikolatasını da ekleyelim.
Kek kalıbımıza dökelim.
Kek karışımımızı kalıbımıza dökünce vişneleri üzerine koyalım.
170 derecede ısıtılmış fırında 45 derece kadar üzerine batırdığımız kürdan temiz çıkana kadar pişirelim.
Kek pişip soğuyunca kalıptan çıkaralım.
Üzerini toz fıstık ve hindistan cevizi ile süsledim..
.............................Afiyet
Olsun.................................
che bello stampo per dolci!! e la torta deve essere deliziosa!!!!!
YanıtlaSilwuuuwwww süper olmuş ne güzel bi kalıp o öyle laleli laleli =) Görsellemende harika Ellerinize sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSiluff sevgi süper ellerine saglik döktürmüssün yine.
YanıtlaSilofff yani.kek harika olmuş arkadaşım.bayıldım görüntüye.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilKek te kalıpta çok güzelll.. ellerine sağlık. dediğin gibi bu kalıpla neler yapılmaz ki, hemen gözümde vişneli kremalı bir sütlü tatlı canlanıverdi, veya ahududu soslu irmik talısı neden olmasın.. Güzelliklerde buluşmak üzere sevgiyle kal.
YanıtlaSilUff süper görünüyor, ellerine sağlık. Bu kek yenmez, izlenir sadece :))
YanıtlaSilellerine sağlık kek nefis görünüyor.kalıbın da çok güzel miş güle güle kullan.dün bloğumda bir duyuruda bulunmuştum.sende gelip destek olursan çok sevinirim.
YanıtlaSilAyyyyy cok güzel görünüyor, üüüf beee sadece resimle idare etmek zorundayim :(
YanıtlaSilEllerinize saglik...
o kalıba bende hastayımm inşallah bulurum birgünn:))
YanıtlaSilkekin çok güzel olmuş canımm:))
ellerine emeklerine sağlık..
çok güzel yaaaa elinize sağlık kalıbın adı ne
YanıtlaSilmerhaba , elinize sağlık çok şirin...harcı kalıba dökmeden önce bir işlem yaptınız mı kalıba ? ya da pişip çıkarırken ? bu konuda biraz detay verebilir msiiniz ?
YanıtlaSiltuğba
Tuğba hanım harcı kalıba dökerken birşey yapmadım silikon kalıp olduğu için çıkarkende sorun olmadı.. Silikon kalıp kalteli olduğu için çıkarken sorun çıkarmadı..
Sil