31 Mart 2010 Çarşamba

Elmalı mereng....


Elmalı Mereng çok eskilerde yaptığım lezzetli bir tatlıdır...
Malzemeler
2 Büyük elma
1 çay bardağı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı kavrulmuş fındık

Krema malzemesi
4 su bardağı süt
2 Yemek kaşığı un
2 Yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 vanilya
2 Yumurta Sarısı

Mereng Malzemesi
2 Yumurta akı
1 çay bardağı şeker

Yapılışı
Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyip 1 çay badağı şekerle pişirelim.İçine tarçın ilave edip soğutalım.
Sonra kremasını hazırlayalım.Bunun için krema malzemesinin tamamını karıştıralım koyulaşıp, bir kaç taşım kaynayana kadar pişirelim. Kremanın yarısını borcama dökelim. Üzerine elmalı içimizi ve kavrulmuş fındık ezmemizi dökelim.Elmalı harcın üzerine kalan kremamızın diğğer yarısını da dökelim.
Mereng'i içinse ayırdığımız 2 yumurta akı ve şekeri mikserle kar  gibi olana kadar çırpıp kremanın uzerine eşit şekilde yayalım. Kaşıkla mereng üzerine bastırıp çekersek aşağıda görünen şekileri oluşturabilirsiniz 
  
En sonunda 180 derecede ısıttığımız fırında merengin rengi hafif kızarana kadar fırınlayalım .
Soğuk şekilde de servis yapalım.
 ---- Afiyet Olsun ----

21 yorum:

  1. İlk defa görüyorum çok değişik bir tatlı..Ellerine sağlık, en kısa zamanda bunuda deneyeceğim, tariflerini uyguluyorum hepsi birbirinden güzel. En son pırasalı havuçlu çorbanla gül poğaçanı yaptım ikiside süperdi..Poğaça 3 gün durmasına rağmen yumuşaklığını kaybetmedi :)) sayende değişik lezzetler yapıyorum bende, teşekkür ederim :)
    Öpüyorum..

    YanıtlayınSil
  2. sevgicim ellerine sağlık.elmalı lezzetleri severim.inşallah deneyeceğim

    YanıtlayınSil
  3. Sevgiciğim çok değişik olmuş elmelı tatlıları çok severim merng zaten müthiş bir tat denemeye değer bence ellerine sağlık canım sevgileeer:)

    YanıtlayınSil
  4. çok değişik olmuş ellerine sağlık . afiyetler olsun...sevgiler.

    YanıtlayınSil
  5. ellerine sağlık canımm çok güzel görünüyor:))

    YanıtlayınSil
  6. Hımmm
    çok değişik bir tarif ellerine sağlık üzerindeki şekillre bayıldım...
    Afiyetler olsun........
    Sevgi'ye sevgiler:)9

    YanıtlayınSil
  7. harika görünüyor, eline sağlık arkadaşım

    YanıtlayınSil
  8. Bu tatlıyı evlendiğim zaman bende çok yapardım,tarifini kaybetmiştim sende gördüğüm iyi oldu :)

    YanıtlayınSil
  9. Ben hiç yemedim ve hemen yapmak istiyorummmm:))

    YanıtlayınSil
  10. Emine tarifleri beğenmene çok sevindim.Minik Tuğracığa da afiyet bal şeker olsun..
    Aleyna bencede dene değişik bir sunum .
    Papatya68 bende sevgiler.
    Deniz teşekkür ederim.
    Yıldız sevgiden de sana sevgiler..
    Hilal teşekkür ederim arkadaşım..

    Birsen doğru bildin canım benim bende sende yemiştim zaten ilk..
    O zamanlardan kalma bir tatlı seninde ellerine sağlık..

    Ezgiii hemen yap afiyet olur inşallah..

    YanıtlayınSil
  11. şahane görünüyor bende denenemek istiyorum.ellerine sağlık canım

    YanıtlayınSil
  12. Sevgi ciğim,

    Siteme sevgi isimli arkadaş yorum bırakmış ama adresini yazmamış,acaba sen olabilir misin? Resimlerin üzerinde uçuşan minik kar taneleri çok güzel, öncelikle onu yazmalıyım. Elmalı mereng de çok güzel görünüyor. Balkabağı ile yapılanı yemiştim. Yumurta akını sertleştirmeden sadece üstü kızarana kadar fırında tutuyorsun değil mi? Ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlayınSil
  13. Rumma;
    Ben sana yorum bırakıyorum ama
    adressiz hiç bırakmadım ..Yani mailimi ve blog adımı yazıyorum..
    Evet merengte yumurta akı çok sertleşmiyor, bana tad olarak sanki marşalova benziyormuş gibi geliyor..

    Umutlu hayat teşekkür ederim canım..

    YanıtlayınSil
  14. selam ilginc bir tatli hic yemedim fakat tadini cok merak ettim hemen yarin yapmayi düsünüyorum,ellerine saglik sevgiler.

    YanıtlayınSil
  15. YE# 54 ŞIMARTAN MEYVELİ TATLAR ETKİNLİĞİ ' ne ev sahibeliği yapıyor ve
    1-30 NİSAN 2010 Tarihleri arasında katılımlarınızı bekliyorumm..


    Kıpır kıpır, sımsıcak, aşk dolu, mis kokulu bu güzell bahar günlerinde tümm can dostlarımı etkinliğimi şenlendirmek üzere davet ediyorum..


    Blogu olan arkadaşlar, blogunuzun ismini, tarifinizin adını ve linkini,
    Blogunuz yoksa isminizi ,tarifinizin adını, fotosunu ve yaşadığınız şehiri dnz.gns.37@hotmail.com adresine mail atabilirsiniz..

    YanıtlayınSil
  16. elmalı olan bütün pastaları severim ellerine sağlık sevgiyle kal..

    YanıtlayınSil
  17. Sevgicim,elmali merengin cok nefis görünüyor,yarin yapacagim Allah kismet ederse...

    Marsmallow tadini cok severim,insallah kizlarda yerki,hepsibana kalmaz...

    Almanya'da tatilimiz var pazartesiye kadar evdeyiz,okullar ayin 12sine kadar tatil,(sadece cumartesi acik heryer) "Ostern Tatili" yani bizim bildigim adiyla "Paskalya",tabi Alman kendi bayramini,biz kendimizinkini kutluyoruz,yani bu Ostern bana hicbirsey ifade etmiyor,ama güzel seyler koyuyorlar,tavsanlar,tavuklar,kuzular,koyunlar,renk renk cicekler,sepetlerde yumurtalar,hem cukulatadan,hem minyatür...kekler,kurabiyeler yapiyorlar tavsandan,koyundan v.s. ..Ben bunlara bayiliyorum,ama disarda resim cekmeye korkuyor insan,hemen gelip,"izniniz yok"derler cünkü,yanlis anlasiliyor,ama kismet olursa bir denemek istiyorum cumartesi günü...

    O yüzden,hepinize cok iyi bir hafta sonu diliyorum,sevgiyle kalin...

    YanıtlayınSil
  18. Tatlı çok leziz görünüyor, ellerinize sağık..
    hayırlı cumalar dileriz..

    baki selam ve dua ile...

    YanıtlayınSil
  19. Mıımm, harika bir tatlı daha :) Bu aralar tatlı krizindeyim yine

    YanıtlayınSil
  20. çok marifetlisiniz maşallah... tatlya bayıldıııııım bu arada çok değişik duruyor en kısa zamanda deniycem:)

    YanıtlayınSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...