Kışlık hazırlıkları bir başka yönü olan ,
yiyeceklerin derin dondurucu ile saklanmasını ele alacağım bu postta..
Evet derin dondurucular en güzel zamanlarında alıp hazırladığımız sebze ve de meyvelerimizi kışın kullanana kadar saklama adına güzel bir araç..
Bakalım hangi sebze ve de meyveleri dondurucuya nasıl koyuyormuşuz..
Bir kısmını daha önce zaman zaman paylaşmıştım linklerine yönlendireceğim
yönlendirmemiş olduklarımın tarifi ise sonra gelecek inşallah..
İlk olarak eve dondurucu almama sebep
Taze fasulye dondurucuya nasıl konulur?
Taze fasulyenin dondurucuya nasıl konulacağını burada detaylı olarak anlatmıştım
tıklayıp bakabilirsiniz..
Ben taze fasulyeyi sadece yemeklik koymuyorum kolajda görüldüğü gibi..
Kırmızı biber dondurucuya nasıl konulur?
Kırmızı biberi yemeklerinizde de kullanabilirsiniz..
Ben bunun için biberlerin saplarını ve çekirdeklerini temizledikten ve tabi yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra minik minik yemeklik doğruyorum..
Buzdolabı poşetlerine özellikle pipetle havasını alarak yerleştiriyorum doğru dondurucuya....
Kışın özellikle kurufasulye ,nohut ve de bulgur pilavında çok makbule geçiyor..
Kullanacağınız zaman, buzluyken yemeğin soğanını kavururken içine atıp kavurmaya devam edebilirsiniz...
Dolmalık biber dondurucuya nasıl konulur?
Dolmalık biberlerin kapak kısımlarını ve de çekirdeklerini tamamen temizleyelim ve yıkayıp suyunu iyice süzdürelim..
Dolma biberleri buzdolabı poşetine koyarken küçük olanları büyük olanların içine koyarak poşete yerleştirirseniz daha iyi olur .
Poşetin havasını yine pipetle alıyoruz böylece dondurucuda fazla yer de kaplamamış oluyor..
Kullanacağınız zaman biberlerin buzunu çözdürmeden direk hazırladığınız iç harcı doldurabilirsiniz..
Şeftali dondurucuya nasıl konulur?
Şeftalileri yıkayıp, kabuklarını soyup, dilimleyip
hiç bekletmeden buzdolabı poşetine yerleştirebiliriz..
Kışın özellikle puding ve tart sosları için ya da komposto yapmak için uygun olacaktır..
Altta gördüğünüz gibi havaları yine alınmış adeta vakumlanmışlar....
Şeftalilerin kabuklarını kolay soymak için altta gördüğünüz gibi
şeftalilerin altına bir artı şekli yapıyoruz..
Tencerede kaynayan suya atıyoruz
7 -8 dakika kadar kaynatıyoruz.
Sonra bekletmeden buzlu su dolu bir kaba alıyoruz kabuklar böylece daha çabuk soyuluyor..
Kızılcık ve Erik dondurucuya nasıl konulur?
Aslında meyvelerin tamamında mantık aynı temizle ve poşetle..
Ben özellikle kompostoluk koyduğum için bu şekilde koyuyorum..
Altta kolajda gördüğünüz gibi de pipetle havalarını alıyorum..
Altta kolajda gördüğünüz gibi de pipetle havalarını alıyorum..
Altta yine erikleri görüyorsunuz..
Burada da erik marmelatı ve erik suyu nasıl hazırlanıyor paylaşmıştım..
Vişne zamanı geçti ama vişne de dondurucuda güzel oluyor..
Üstte kırmızı biberi yemeklik nasıl dondurucuya koyduğumu yazmıştım ..
Aynı şekilde yeşil biberleride dondurucuya koyabilirsiniz..
Yemek hazırlarken hazır hazır işinize yarayacaktır..
Barbunya dondurucuya nasıl konulur?
Taze barbunyaları temizleyip ve de yıkayıp poşetleyebiliriz.
Pişireceğimiz zaman dondurucudan çıkarıp taze barbunya gibi pişirebiliriz.
Yada 3-4 dakika kaynar suda haşlayıp siyah suyunu süzüp soğutup poşetleyebilirsiniz..
Bamya dondurucuya nasıl konulur?
Bunu da daha önce burada paylaşmıştım..
Bezelye dondurucuya nasıl konulur?
Buraya tıklarsanız daha önce yine paylaşmışım..
Kızartılmış biber dondurucuya nasıl konulur?
Aşağıda gördüğünüz biberler öyle dolu dolu yağda kızartılmadı.
Gayet yağsız fırında 10-15 dakika da kızartma tadında kızardılar..
Ama lezzet normal kızartmadan farksızdı..
Nasıl yaptım?
Pazarda incecik bahçe sivri biberleri görünce dayanamadım aldım..
Biberleri yıkadıktan sonra sap kısımlarını kestim.
Çok az sıvı yağ (3 -4 yemek kaşığı gibi) ile biberleri harmanladım
ve yağlı kağıt serdiğim tepsiye dizdim.
ve yağlı kağıt serdiğim tepsiye dizdim.
200 derecede kısa sürede görüldüğü gibi kızardılar..
Tamamen soğuyunca yine buzdolabı poşetine ya da uygun saklama kaplarına koyarak
dondurucuya kaldırabilirsiniz.
Benim dondurucuya koyduklarım arasında fotoğraflayabildiklerim bu kadardı ..
Peki başka neler koyabiliriz..
yazlık bir hazırlıktı bu ..
Patlıcan dondurucuya nasıl konulur?
Patlıcanı kırmızı biber de olduğu gibi közleyerek dondurucuya koyabilirsiniz..
Patlıcanı kırmızı biber de olduğu gibi közleyerek dondurucuya koyabilirsiniz..
Közlediğiniz patlıcanların kabuklarını soyup doğrayıp saklama kaplarında dondurucuya kaldırabilirsiniz. Kullanacğınız zaman buzunu çözdürüp suyunu süzdükten sonra salatasını yapabilirsiniz ya da nerede kullacaksanız artık..
Domates dondurucuya nasıl konulur?
Aslında ben dondurucuya domates koymuyorum..
Bir kaç kez domates rendesini buz kalıplarında küpler halinde dondurmuştum.
Bu haliyle iyice donunca kalıplardan çıkarıp poşetleyip kullanacağınız zaman poşetten alıp buzluyken tencereye atıp kullanabilirsiniz.
Maydanoz ,dereotu dondurucuda nasıl saklanır?
Yıkayıp ayıkladığınız maydanoz ve dereotunun fazlalık sap kısımlarını ayırdıktan sonra çok ince olmayacak şekilde doğrayalım.
Buzdolabı poşetine ya da saklama kaplarına koyarak dondurucuya kaldıralım.
Kullanacağınız zaman çözdürmeden kullanırsanız iyi olur.
Kullanmadan önce buzluyken elinizle poşeti dıştan ovuşturursanız maydanozlarınız kırılarak
daha da küçülecektir..
daha da küçülecektir..
Kara lahana ve üzüm yaprağı dondurucuya nasıl konulur?
Kara lahana ve üzüm yaprağını sarmasını yaparak yada sarmadan yaprak olarakta daha sonra kullanmak üzere dondurucuda saklayabilirsiniz..
Bunun için yapraklarınızı kaynamış suda bir kaç dakika kaynatır soğuyunca da buzdolabı poşetine koyabilirsiniz..
Yaprakları ve lahanayı ön haşlama yapmadan dondurucuya koyarsanız ,
poşet içinde kırılırlar..
Kullanacağınız zaman yaprakların buzunu çözdürüp sarabilirsiniz..
Mısır dondurucuya nasıl konulur?
Taze koçan mısırı haşlayalım.
Soğumasını bekleyelim. Haşlanmış mısırı dik tutarak bıçakla tanelerini keserek sıyıralım.
Birbirine yapışanları elimizle ayıralım.
Mısır tanelerini arzu ettiğimiz miktarlarda buzdolabı poşetlerine bölüştürelim.
Havasını pipetle alıp poşeti kapatalım..
*Havucu küp küp doğrayıp yine çok az yumuşayacak kadar kaynayan suda haşlayıp soğutursanız buzdolabı poşetleri yada saklama kaplarında dondurucuda saklayabilirsiniz..
Daha sonra ister çorbalarınızda isterseniz de pilavlarınızda kullanabilirsiniz..
*Semizotunu Malatyalı bir komşum 1-2 dakika süre ile şok haşlama yaptıktan sonra soğuk suda soğuttuktan sonra süzüp poşetliyordu.. Kışın cacığını yapıyordu ama pekala yemeği de yapılabilir..
Kara lahana ve üzüm yaprağını sarmasını yaparak yada sarmadan yaprak olarakta daha sonra kullanmak üzere dondurucuda saklayabilirsiniz..
Bunun için yapraklarınızı kaynamış suda bir kaç dakika kaynatır soğuyunca da buzdolabı poşetine koyabilirsiniz..
Yaprakları ve lahanayı ön haşlama yapmadan dondurucuya koyarsanız ,
poşet içinde kırılırlar..
Kullanacağınız zaman yaprakların buzunu çözdürüp sarabilirsiniz..
Mısır dondurucuya nasıl konulur?
Taze koçan mısırı haşlayalım.
Soğumasını bekleyelim. Haşlanmış mısırı dik tutarak bıçakla tanelerini keserek sıyıralım.
Birbirine yapışanları elimizle ayıralım.
Mısır tanelerini arzu ettiğimiz miktarlarda buzdolabı poşetlerine bölüştürelim.
Havasını pipetle alıp poşeti kapatalım..
*Havucu küp küp doğrayıp yine çok az yumuşayacak kadar kaynayan suda haşlayıp soğutursanız buzdolabı poşetleri yada saklama kaplarında dondurucuda saklayabilirsiniz..
Daha sonra ister çorbalarınızda isterseniz de pilavlarınızda kullanabilirsiniz..
*Semizotunu Malatyalı bir komşum 1-2 dakika süre ile şok haşlama yaptıktan sonra soğuk suda soğuttuktan sonra süzüp poşetliyordu.. Kışın cacığını yapıyordu ama pekala yemeği de yapılabilir..
* Enginar, mayıs ayı dolaylarında alınan taze enginarlar ayıklandıktan sonra kararmamaları için limonlu su içerisine konulur. Derin dondurucuya kaldırmak için enginarlar bütün veya doğranmış olarak susuz olarak poşetlenir.
Derin dondurucuda dondurarak kışlık olarak yapılan ilk aklıma gelen hazırlıklar bunlardı ..
Kışlık diye sınırlamazsak eğer
derin dondurucuda saklanan yiyecekler başlığı altında yeni bir yazı yazılabilir..
Bu başlık altında genel olarak neler yapabiliriz daha sonra paylaşalım inşallah..
Eveeet sizler kışlık neler hazırlıyorsunuz ya da hazırladınız söyleyin bakalım....
Derin dondurucuda dondurarak kışlık olarak yapılan ilk aklıma gelen hazırlıklar bunlardı ..
Kışlık diye sınırlamazsak eğer
derin dondurucuda saklanan yiyecekler başlığı altında yeni bir yazı yazılabilir..
Bu başlık altında genel olarak neler yapabiliriz daha sonra paylaşalım inşallah..
Eveeet sizler kışlık neler hazırlıyorsunuz ya da hazırladınız söyleyin bakalım....
nasıl güzel yazıp anlatmışsın ablacım allah agız tadıyla yemeyi nasip etsin
YanıtlaSilorda bi yakışlı gördüm maşalh diyorum
kırmızı biberi direk koyulduğunu ve şeftaliyi bilmiyordum deniycem
Maviii teşekkür ederim orda gördüğün yakışıklı var ya o biberleri kendisi doğradıııı...
YanıtlaSilKırmızı biber bu şekliylede kullanılıyor dene derim ..
Bu paylaşımı gerçekten çok iyi oldu ellerine emeklerine sağlık ağız tadıyla iyi bir kış geçirin inşallah canım bilmediğim bayağı şey vardı öğrenmiş oldum sayende çok teşekkür ederim :)
YanıtlaSilBazen yazıyı hazırlarken bu yazdıklarımı zaten bütün hanımlar biliyordur diye düşünüyorum ama daha sonra sorulan bazı sorular yararlı olabileceğini gösteriyor..
SilYararlı olduysam çok sevindim..
Bu yorum yazar tarafından silindi.
SilArkadaşım kışın senin oralara gelip,komşun olasım geldi:)
YanıtlaSilArada bize de düşerdi değilmi bunca hazırlıktan:)
Doğal oluşları,pratikliği,herşeyiyle muhteşemler.
Güle güle,sağlıcakla afiyetle tüketin canım..
Sevgilerimle:)
Gel Zelihacım gel paylaşmak güzeldir; seve seve..
SilBu hazırlıklar sadece kendimizi düşünerek yapılmış değil bakalım kimlerin kısmetine düşecek ..
Teşekkür ederim ;sevgiler benden..
herşey hazır maşallaah:)
YanıtlaSilAllah güle güle tüketmek nasip etsin canım..
Amin Denizcim...
Silmerhabalar.öncelikle güle güle afiyetle ve sağlıkla yiyin inşallah.tam bu zamanlarda aradığım tüm bilgileri ve çok net bir anlatımla sitenizde buldum.emeğinize sağlık.sevgiler.teşekkürler
YanıtlaSilEsra;
SilKışlık hazırlıkların bu vakitlerde hanımlar tarafından harıl harıl araştırılıp yapıldığının farkındayım hazır vakti gelmişken paylaşmak istedim..
yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana
Ispanağı nasıl saklayabiliriz
Siloyyy maşalaahhh barekallaahh...
YanıtlaSilemeklerine saağğlıkk canımm benimm..
harbii bir kış hazırlığı arşivi olmuş bu:)
karınca misali çalışmış,emek vermişsin,ağız tadı ile de tüketmeyi nasip etsin yaradan canım..
:)
bir minik sorum olacak canım sana;
derin dondurucunun markası nedir,???
bir sakıncası yoksa paylaşımısın.
özellikle taze fasulye saklamada istediğim lezzeti yakalamıyorum.
bir de senin usul deneyeceğim inşallahh..
hayırlı cumalar canım.
dua ile...
Teşekkür ederim Ayşegül; ve de amin tabiki..
YanıtlaSilDondurucumun markası Bosch ,ben bu şekliyle fasulyede bir lezzet kaybı yaşamıyorum..
Fasulyen güzel olursa hazırlama şekline de dikkat edersen sonuç istediğin gibi olur sanırım..
Sana da kolay gelsin o zaman..
çok teşekkür ederim canım.:)
YanıtlaSilsevgiler...
Allah razı olsun sizden..yazın hepsini yapacagım...:)
YanıtlaSiliNŞALLAH,
SilKOLAY GELSİN..
sormayı unuttum.şeftalileri dondurucuya koyduktan sonra nasıl komposto yapacagız kışın...
YanıtlaSilKaynamaya hazır suya dondurmuş olduğunuz şeftalileri koyup beraber kaynatırsanız kompostonuz hazır olur.. Her hangi farklı bir durum yok yani..
SilÇıkarıp direk yemek için şeftali nasıl saklanır acaba dondurucuda
Silgercekten cok iyi oldu bu paylasimlar esim bugun dondurucu aldi ve cok buuk icine neler koyabilirim diye dusunuyordum ama yazini gorunce rahatladim 1 haftaya doldururum heralde tesekkurler :)
YanıtlaSilgercekten cok sime yariyacak bu bilgiler cok tesekkurler sevgi esim bugun dondurucu aldi ve cok buyuk sayende bikac hafta icinde doldururum heralde :)
YanıtlaSilZeyminho yaprak; paylaşımı beğenmenize sevindim yararlı olabiliyorsam ne mutlu bana..
YanıtlaSilDondurucunuzuda güle güle kullanın inşallah.. Ama bir haftaya doldurmayın bence dondurucuya konulacak şeyler için biraz daha zaman var sanki ..(taze fasulye, dolmave kırmızı biberler, domates, bunlar için şu an tam zamanı diyemem doğrusu zamanları gelince koyarsanız amaç gerçekleşmiş olur.. Şimdiden size kolay gelsin afiyetle tüketin inşallah.
tesekkur ederim :) haklisin zamanla yavas yavas doldururum artik :)
Silgercekten cok iyi oldu bu paylasimlar esim bugun dondurucu aldi ve cok buuk icine neler koyabilirim diye dusunuyordum ama yazini gorunce rahatladim 1 haftaya doldururum heralde tesekkurler :)
YanıtlaSilEvet harika bilgiler tesekkurler bende uyguliyacagim bebegim kisin dogal sebzeler yesin
YanıtlaSilEvet harika bilgiler tesekkurler bende uyguliyacagim bebegim kisin dogal sebzeler yesin
YanıtlaSilsongul yıldız 23 temmuz 2013
YanıtlaSilverdiğiniz bilgiler için çoj teşekkür ederim.emeğinize sağlık.. bende şimdi taze fasulye tarifiniz uyguladım soğumaya bıraktım. yalnız domatesler biraz fazla su bıraktı onuda poşete kayacakmıyım? teşekkür edrim.
Taze fasulyenin içindeki domates suyundan mı bahsediyorsunuz tam anlayamadım..
YanıtlaSilEğer öyle ise siz bilirsiniz .Kullandığınz domatesler fazla suluydu sanırım. Keşke kullanmadan önce suyunu birazcık süzseydiniz.
merhaba............Semizotunu Malatyalı bir komşum 1-2 dakika süre ile şok haşlama yapıyordu demişsiniz.şok haşlama nasıl olacak acaba tşk ederim..........................
YanıtlaSilŞok haşlama derken önce kaynar suya sokup sonrasında hemen soğuk suya almaktan bahsettim..
SilSemizotu biraz nazik bir bitki olduğu için çok fazla sıcak suda tutulursa çok yumuşayabilir..
çok tşk ederim.semizotunu böyle koyacağım dondurucuya..................selamlar....
YanıtlaSilgeçen yıl tarifinizdeki gibi yıkayıp kurutup 0,5kg poşetlerde 3kg kızılcık dondurmuştum,
YanıtlaSilkışın çıkarıp çözdürünce yenmiyecek kadar tadı, rengi ve kıvamı değişmiş,
tadı bozuk et gibi kıvamı vıcık çamur gibi çok kötüydü, hepsini attım.
acaba nerde hata yaptım, denemiş olanlardan detaylı bir tarif bekliyorum..
aklıma yatan bir tarif olursa bu yıl tekrar denemek isterim...
Adsız takipcim kızılcıkları kompostoluk koyduğumu belirtmiştim. Sizde bu amaçlamı koydunuz acaba? Dondurucuya konulan meyveler elde yeme amacıyla konulursa hüsrana uğranılabilinir.
SilKompostoluk koydu iseniz tadının bozuk olmasına şaşırdım acaba olgun olanlardan mı koydunuz? Benim dondurucuya koyduklarım çıkardığım zaman sert oluyor kokuda olmuyor. Komposto yaparken kızılcıkların çözülmelerini beklemeden suya koyup pişiriyorum.
süpersiniz... Çok faydalı bir paylaşım.. Teşekkürler.. :)
YanıtlaSilAllah razi olsun bilgileriniz için
YanıtlaSilkış hazırlıgını yeni yeni öğrenen biri olarak çok faydalı bilgiler var hele ki benim gibi çalışan ve akşam işten geldikten sonra ne yemek yapacagım diye kara kara düşünen biri için muhteşem çoook teşekkür ederim :))
YanıtlaSilokadar güzel bilgilerki ama şuan keşke sizle komşu olsaydık diye geçirdim içimden çünkü tek başıma yapmaya korkuyorum:(
YanıtlaSiltecrübenizden yararlanacağım,çok güzel bilgiler paylaşmışsınız bunların hepsini yapacağm ,umarım hayal kırıklığına uğramam.
YanıtlaSilgüzel paylaşım olmuş. emeğinize sağlık. benim merak ettiğim meyveleri dondurunca vitaminleri kaybolur mu. bebek gıdası olarak kullanmak istiyorum da. komposto da şeker olduğu için o şekilde kullanamam.
YanıtlaSilmeyveler dondurucuda vitaminlerini kaybeder mi? bebek ek gıdası için saklamayı planlıyorum. komposto da şeker olacağı için o şekilde kullanamam. destek rica ederim.
YanıtlaSilTŞK.
Taze meyve gibi olmaz tabii ama tamamen de kayba uğrar diyemeyiz..
SilBlogunuzu gerçekten hayranlıkla takip ediyorum tariflerinizden faydalanıyorum ama en çokta şu kışlık hazırlıklarında sizden yardım alıyorum. Zaten sizin blogunuzu da internette kışlık hazırlıklarını ararken buldum. Yaptıklarınız harika. Biz bir kaç günlüğüne memleketimize gideceğiz son anda verilen bir karar oldu. Evdede çok şeftali var benim sormak istediğim şeftalileri hiç kaynatmadan şoklamadan direk soyarak buzluğa koyabilir miyiz? Böyle yapabiliyorsak hangi durumlarda kullanabiliriz? Kızım henüz 3 aylık kışın ek gıdaya başladığında onu bol bol meyvelerle beslemek istiyorum bu şekilde mama yapmak için uygun mudur?
YanıtlaSilBen geçen sene dondurucuya kompostoluk dilimleyerek direk şeftali koymuştum sonuç gayet güzeldi.. Sizde koyabilirsiniz tabii bütün olarak koyarsanız çözülmesi biraz zor olabilir ama..
Silçok teşekkür ederim bende aynı resimlerde yaptığınız gibi hazırladım :)
Silne kadar güzel anlatmışsın arayıpta bulamadıgım şeyleri görünce nasıl sevindim çok teşekkürler ellrine saglık safiye acar tok
YanıtlaSilTeşekkürler Safiye hanım..
SilEllerinize saglik bu yontemlerle buzdolaplarinin dondurucu bolumlerinede koyabilirmiyiz yanitlarsaniz sevinirim tesekkurler
YanıtlaSilAdsız takipcim başlıktan da anlayacağınız gibi zaten gıdaları dondurucuya nasıl koyacağınızı anlatmaya çalıştım.
Silİsminizi de yazarsanız size öyle hitap etmek isterim sevgiler..
Bunu bu sekil yapip atarsam ek besine gecis doneminde cocuguma verebilit miyim pure yapip
Silben taze fasülyeyi şoklama yapmadan direk çiğden koyuyorum.Tavsiye ederim.
YanıtlaSilNilay benim ismim.Pipetle vakumlama işlemi çok hoşuma gitti,denicem.
hep kışlık hazırlıyordum ama pipetle havasını almayı bugün sizden öğrendim ve barbunyaları paketledim.... teşekkürler... bilgi paylaştıkça çoğalır :)))
YanıtlaSilmerhabalar ben Banu sizi pinterestte gezerken gördüm ve bloğunuzu çok beğendin.takibe aldım.banada beklerim
YanıtlaSilwww.hobikutum.blogspot.com
Merhaba. Ben de saklama yaparken poşetleri 1 kiloluk dondurma kaplarına yerleştirip sonra ağzını kapatıyoru.donduruyorum öylece.Ertesi gün de aynı şekilde kalıplar halinde çıkıyo hepsi.dondurucuya daha kolay ve yerden tasarruf ederek yerleştiritorum.tavsiye ederim.
YanıtlaSilTeşekkürler hepsini denemek istiyorum inşallah başarılar dilerim elif
YanıtlaSilBiberi tavada yağda kızartıp domatesli sarimsakli bir şekilde soğuduktan sonra dondurucuya atsam nasıl olur kışlık?
YanıtlaSilOLUR NEDEN OLMASIN
SilPipetle havayı nasıl alıyorsunuz? Teşekkürler
YanıtlaSilhttp://sevgidenesintiler.blogspot.com.tr/2014/08/visne-dondurucuya-nasl-konulur.html bu linke bakarsanız detaylı anlattım.
SilMerhaba! Ellerinize sağlık, harika görünüyorlar. Ben de biraz bamya vs dondurmak istiyorum ama birşeyi merak ettim. Dondurucunuz ayrı bir derin dondurucu. Normal no-frost buzdolabının buzluğunda da yapılabilir mi dondurma işlemi? Belki komik oldu sorum ama yeni başlıyorum, mazur görün :) Şimdiden teşekkürler ve selamlar, Beril
YanıtlaSilBeril Merhaba; Olur tabii neden olmasın dondurucu aynı dondurucu ..Büyüklük farkı var sadece.
YanıtlaSilMerhaba ben dondurucuya domates koymak istiyorum dograyip posetleyip direk atsam yeterli olurmu
YanıtlaSilMerhaba valla çok güzel anlatmissiniz merak ettiğim herşeyi buldum...emin olmak istediğim tek bişey var resimde kırmızı biber közlenmiş gibi duruyordu da çiğ olarak koyuyoruz demi direk doğrayıp
YanıtlaSilMerhaba valla çok güzel anlatmissiniz merak ettiğim herşeyi buldum...emin olmak istediğim tek bişey var resimde kırmızı biber közlenmiş gibi duruyordu da çiğ olarak koyuyoruz demi direk doğrayıp
YanıtlaSilTeşekkurler çok açiklayici olmuş bende anneme anlaticam bana yapsin:)))
YanıtlaSilHarlkaziniz
YanıtlaSilMerhaba çok faydalı ve güzel bi paylaşım olmuş hayırlısı ile yemek nasib olsun ben derin dondurucuya şeftali koymak istiyorum reçel marmelat ve benzeri şeyler için değil çıkarıp yemek için sizin yaptığınız uygulama istediğim şey için de geçerlimi acaba bana bi tavsiyede bulunurmusunuz rica etsem
YanıtlaSilNe kadar guzel anlatmissiniz hem detayli hem de resimli.ellerinize emeginize saglik.cok faydali bir yazi olmus
YanıtlaSilNe kadar guzel anlatmissiniz hem detayli hem de resimli.ellerinize emeginize saglik.cok faydali bir yazi olmus
YanıtlaSil