11 Eylül 2012 Salı

Kışlık Hazırlıklar Bölüm :2 Derin Dondurucuda Saklanan Gıdalar

Kışlık hazırlıkları bir başka yönü olan ,
yiyeceklerin derin dondurucu ile saklanmasını ele alacağım bu postta..
Evet derin dondurucular en güzel zamanlarında alıp hazırladığımız sebze ve de meyvelerimizi kışın  kullanana kadar saklama adına güzel bir araç..
 
Bakalım hangi sebze ve de meyveleri dondurucuya nasıl koyuyormuşuz..
Bir kısmını daha önce zaman zaman paylaşmıştım linklerine yönlendireceğim
 yönlendirmemiş olduklarımın tarifi ise sonra gelecek inşallah..
 
İlk olarak eve dondurucu almama sebep
Taze fasulye dondurucuya nasıl konulur?
 
Taze fasulyenin dondurucuya nasıl konulacağını burada detaylı olarak anlatmıştım
 tıklayıp bakabilirsiniz..
Ben taze fasulyeyi sadece yemeklik koymuyorum kolajda görüldüğü gibi..
 

Kırmızı biber dondurucuya nasıl konulur?
Kırmızı biberi nasıl hazırlayabileceğinizi daha önce bu linkte anlatmıştım tıklayabilirsiniz..
 

 
Kırmızı biberi yemeklerinizde de kullanabilirsiniz..
Ben bunun için biberlerin saplarını ve çekirdeklerini temizledikten ve tabi yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra minik minik yemeklik doğruyorum..
Buzdolabı poşetlerine özellikle pipetle havasını alarak yerleştiriyorum doğru dondurucuya....
Kışın özellikle kurufasulye ,nohut ve de bulgur pilavında çok makbule geçiyor..
Kullanacağınız zaman, buzluyken yemeğin soğanını kavururken içine atıp kavurmaya devam edebilirsiniz...
 
 
 
Dolmalık biber dondurucuya nasıl konulur?
Dolmalık biberlerin kapak kısımlarını ve de çekirdeklerini tamamen temizleyelim ve yıkayıp suyunu iyice süzdürelim..
Dolma biberleri buzdolabı poşetine koyarken küçük olanları büyük olanların içine koyarak poşete yerleştirirseniz daha iyi olur .
Poşetin havasını yine pipetle alıyoruz böylece dondurucuda fazla yer de kaplamamış oluyor..
Kullanacağınız zaman biberlerin buzunu çözdürmeden direk hazırladığınız iç harcı doldurabilirsiniz.. 
 
 
Şeftali dondurucuya nasıl konulur?
 Şeftalileri yıkayıp, kabuklarını soyup, dilimleyip
hiç bekletmeden buzdolabı poşetine yerleştirebiliriz..
Kışın özellikle puding  ve tart sosları için ya da komposto yapmak için uygun olacaktır.. 
Altta gördüğünüz gibi havaları yine alınmış adeta vakumlanmışlar....
 
 
Şeftalilerin kabuklarını kolay soymak için  altta gördüğünüz gibi
şeftalilerin altına bir artı şekli yapıyoruz..
Tencerede kaynayan suya atıyoruz
7 -8 dakika kadar kaynatıyoruz.
Sonra bekletmeden  buzlu su dolu bir kaba alıyoruz kabuklar böylece daha çabuk soyuluyor..
 

Kızılcık ve Erik dondurucuya nasıl konulur?
Aslında meyvelerin tamamında mantık aynı temizle ve poşetle..
Ben özellikle kompostoluk koyduğum için bu şekilde koyuyorum..
Altta kolajda gördüğünüz gibi de pipetle havalarını alıyorum..
 
 
Altta yine erikleri görüyorsunuz..
Burada da erik marmelatı ve erik suyu nasıl hazırlanıyor paylaşmıştım..
Vişne zamanı geçti ama vişne de dondurucuda güzel oluyor.. 
 
 
Üstte kırmızı biberi yemeklik nasıl dondurucuya koyduğumu yazmıştım ..
Aynı şekilde yeşil biberleride dondurucuya koyabilirsiniz..
Yemek hazırlarken hazır hazır işinize yarayacaktır..



Barbunya dondurucuya nasıl konulur?
 Taze barbunyaları temizleyip ve de yıkayıp poşetleyebiliriz.
 Pişireceğimiz zaman dondurucudan çıkarıp taze barbunya gibi pişirebiliriz.
Yada 3-4 dakika kaynar suda haşlayıp siyah suyunu süzüp soğutup poşetleyebilirsiniz..
 

 Bamya dondurucuya nasıl konulur?
Bunu da daha önce burada paylaşmıştım..

 
Bezelye dondurucuya nasıl konulur?
Buraya tıklarsanız daha önce yine paylaşmışım..



Kızartılmış biber dondurucuya nasıl konulur?
Aşağıda gördüğünüz biberler öyle dolu dolu yağda kızartılmadı.
Gayet yağsız fırında 10-15 dakika da kızartma tadında kızardılar..
Ama lezzet normal kızartmadan farksızdı..
Nasıl yaptım?
Pazarda incecik bahçe sivri biberleri görünce dayanamadım aldım..
Biberleri yıkadıktan sonra sap kısımlarını kestim.
Çok az sıvı yağ (3 -4 yemek kaşığı gibi) ile biberleri harmanladım
 ve yağlı kağıt serdiğim tepsiye dizdim.
200 derecede kısa sürede görüldüğü  gibi kızardılar..
Tamamen soğuyunca yine buzdolabı poşetine ya da uygun saklama kaplarına koyarak
 dondurucuya kaldırabilirsiniz.
Kışın kullanacağınız zaman çıkarıp biraz ısıtıp üzerine domates sosla servis yapabilirsiniz..
  
 
Benim dondurucuya koyduklarım arasında fotoğraflayabildiklerim bu kadardı ..
Peki başka neler koyabiliriz..
Altta gördüğünüz gibi portakal kabuğunu rendeleyerek kış sonunda koymuştum




Patlıcan dondurucuya nasıl konulur?
Patlıcanı kırmızı biber de olduğu gibi közleyerek dondurucuya koyabilirsiniz..
Közlediğiniz patlıcanların kabuklarını soyup doğrayıp saklama kaplarında dondurucuya kaldırabilirsiniz. Kullanacğınız zaman buzunu çözdürüp suyunu süzdükten sonra salatasını yapabilirsiniz ya da nerede kullacaksanız artık..
 
Domates dondurucuya nasıl konulur?
Aslında ben dondurucuya domates koymuyorum..
Genelde kavanozlarda yada soda şişelerinde hazırlıyorum..
Bir kaç kez domates rendesini buz kalıplarında küpler halinde dondurmuştum.
Bu haliyle iyice donunca kalıplardan çıkarıp poşetleyip kullanacağınız zaman poşetten alıp buzluyken tencereye atıp kullanabilirsiniz.
 
Maydanoz ,dereotu dondurucuda nasıl saklanır? 
Yıkayıp ayıkladığınız maydanoz ve dereotunun fazlalık sap kısımlarını ayırdıktan sonra çok ince olmayacak şekilde doğrayalım.
Buzdolabı poşetine ya da saklama kaplarına koyarak dondurucuya kaldıralım.
Kullanacağınız zaman çözdürmeden kullanırsanız iyi olur.
Kullanmadan önce buzluyken elinizle poşeti dıştan ovuşturursanız  maydanozlarınız kırılarak
daha da küçülecektir..
 
Kara lahana ve üzüm yaprağı dondurucuya nasıl konulur?
Kara lahana ve üzüm yaprağını sarmasını yaparak yada sarmadan yaprak olarakta daha sonra kullanmak üzere dondurucuda saklayabilirsiniz.. 
Bunun için yapraklarınızı kaynamış suda bir kaç dakika kaynatır soğuyunca da buzdolabı poşetine koyabilirsiniz..
Yaprakları ve lahanayı ön haşlama yapmadan dondurucuya koyarsanız ,
poşet içinde kırılırlar..
Kullanacağınız zaman yaprakların buzunu çözdürüp sarabilirsiniz..

Mısır dondurucuya nasıl konulur?
Taze koçan mısırı haşlayalım.
Soğumasını bekleyelim. Haşlanmış mısırı dik tutarak bıçakla tanelerini keserek sıyıralım.
Birbirine yapışanları elimizle ayıralım.
  Mısır tanelerini arzu ettiğimiz miktarlarda buzdolabı poşetlerine bölüştürelim.
  Havasını pipetle alıp poşeti kapatalım..

*Havucu küp küp doğrayıp yine çok az yumuşayacak kadar kaynayan suda haşlayıp soğutursanız buzdolabı poşetleri yada saklama kaplarında dondurucuda saklayabilirsiniz..
Daha sonra ister çorbalarınızda isterseniz de pilavlarınızda kullanabilirsiniz..
*Semizotunu Malatyalı bir komşum 1-2 dakika süre ile şok haşlama yaptıktan sonra soğuk suda soğuttuktan sonra süzüp  poşetliyordu.. Kışın cacığını yapıyordu ama pekala yemeği de yapılabilir..
* Enginar, mayıs ayı dolaylarında alınan taze enginarlar ayıklandıktan sonra kararmamaları için limonlu su içerisine konulur.  Derin dondurucuya kaldırmak için enginarlar bütün veya doğranmış olarak susuz olarak poşetlenir.

 Derin dondurucuda dondurarak kışlık olarak yapılan ilk aklıma gelen hazırlıklar bunlardı ..
Kışlık diye sınırlamazsak eğer
derin dondurucuda saklanan yiyecekler başlığı altında yeni bir yazı yazılabilir..
Bu başlık altında genel olarak neler yapabiliriz daha sonra paylaşalım inşallah..

Eveeet sizler kışlık neler hazırlıyorsunuz ya da hazırladınız söyleyin bakalım....  

69 yorum:

  1. nasıl güzel yazıp anlatmışsın ablacım allah agız tadıyla yemeyi nasip etsin
    orda bi yakışlı gördüm maşalh diyorum
    kırmızı biberi direk koyulduğunu ve şeftaliyi bilmiyordum deniycem

    YanıtlaSil
  2. Maviii teşekkür ederim orda gördüğün yakışıklı var ya o biberleri kendisi doğradıııı...
    Kırmızı biber bu şekliylede kullanılıyor dene derim ..

    YanıtlaSil
  3. Bu paylaşımı gerçekten çok iyi oldu ellerine emeklerine sağlık ağız tadıyla iyi bir kış geçirin inşallah canım bilmediğim bayağı şey vardı öğrenmiş oldum sayende çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen yazıyı hazırlarken bu yazdıklarımı zaten bütün hanımlar biliyordur diye düşünüyorum ama daha sonra sorulan bazı sorular yararlı olabileceğini gösteriyor..
      Yararlı olduysam çok sevindim..

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  4. Arkadaşım kışın senin oralara gelip,komşun olasım geldi:)
    Arada bize de düşerdi değilmi bunca hazırlıktan:)
    Doğal oluşları,pratikliği,herşeyiyle muhteşemler.
    Güle güle,sağlıcakla afiyetle tüketin canım..
    Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gel Zelihacım gel paylaşmak güzeldir; seve seve..
      Bu hazırlıklar sadece kendimizi düşünerek yapılmış değil bakalım kimlerin kısmetine düşecek ..
      Teşekkür ederim ;sevgiler benden..

      Sil
  5. herşey hazır maşallaah:)
    Allah güle güle tüketmek nasip etsin canım..

    YanıtlaSil
  6. merhabalar.öncelikle güle güle afiyetle ve sağlıkla yiyin inşallah.tam bu zamanlarda aradığım tüm bilgileri ve çok net bir anlatımla sitenizde buldum.emeğinize sağlık.sevgiler.teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esra;
      Kışlık hazırlıkların bu vakitlerde hanımlar tarafından harıl harıl araştırılıp yapıldığının farkındayım hazır vakti gelmişken paylaşmak istedim..
      yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana

      Sil
    2. Ispanağı nasıl saklayabiliriz

      Sil
  7. oyyy maşalaahhh barekallaahh...
    emeklerine saağğlıkk canımm benimm..
    harbii bir kış hazırlığı arşivi olmuş bu:)
    karınca misali çalışmış,emek vermişsin,ağız tadı ile de tüketmeyi nasip etsin yaradan canım..
    :)
    bir minik sorum olacak canım sana;
    derin dondurucunun markası nedir,???
    bir sakıncası yoksa paylaşımısın.
    özellikle taze fasulye saklamada istediğim lezzeti yakalamıyorum.
    bir de senin usul deneyeceğim inşallahh..
    hayırlı cumalar canım.
    dua ile...

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim Ayşegül; ve de amin tabiki..
    Dondurucumun markası Bosch ,ben bu şekliyle fasulyede bir lezzet kaybı yaşamıyorum..
    Fasulyen güzel olursa hazırlama şekline de dikkat edersen sonuç istediğin gibi olur sanırım..
    Sana da kolay gelsin o zaman..

    YanıtlaSil
  9. çok teşekkür ederim canım.:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Allah razı olsun sizden..yazın hepsini yapacagım...:)

    YanıtlaSil
  11. sormayı unuttum.şeftalileri dondurucuya koyduktan sonra nasıl komposto yapacagız kışın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaynamaya hazır suya dondurmuş olduğunuz şeftalileri koyup beraber kaynatırsanız kompostonuz hazır olur.. Her hangi farklı bir durum yok yani..

      Sil
    2. Çıkarıp direk yemek için şeftali nasıl saklanır acaba dondurucuda

      Sil
  12. gercekten cok iyi oldu bu paylasimlar esim bugun dondurucu aldi ve cok buuk icine neler koyabilirim diye dusunuyordum ama yazini gorunce rahatladim 1 haftaya doldururum heralde tesekkurler :)

    YanıtlaSil
  13. gercekten cok sime yariyacak bu bilgiler cok tesekkurler sevgi esim bugun dondurucu aldi ve cok buyuk sayende bikac hafta icinde doldururum heralde :)

    YanıtlaSil
  14. Zeyminho yaprak; paylaşımı beğenmenize sevindim yararlı olabiliyorsam ne mutlu bana..
    Dondurucunuzuda güle güle kullanın inşallah.. Ama bir haftaya doldurmayın bence dondurucuya konulacak şeyler için biraz daha zaman var sanki ..(taze fasulye, dolmave kırmızı biberler, domates, bunlar için şu an tam zamanı diyemem doğrusu zamanları gelince koyarsanız amaç gerçekleşmiş olur.. Şimdiden size kolay gelsin afiyetle tüketin inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederim :) haklisin zamanla yavas yavas doldururum artik :)

      Sil
  15. gercekten cok iyi oldu bu paylasimlar esim bugun dondurucu aldi ve cok buuk icine neler koyabilirim diye dusunuyordum ama yazini gorunce rahatladim 1 haftaya doldururum heralde tesekkurler :)

    YanıtlaSil
  16. Evet harika bilgiler tesekkurler bende uyguliyacagim bebegim kisin dogal sebzeler yesin

    YanıtlaSil
  17. Evet harika bilgiler tesekkurler bende uyguliyacagim bebegim kisin dogal sebzeler yesin

    YanıtlaSil
  18. songul yıldız 23 temmuz 2013

    verdiğiniz bilgiler için çoj teşekkür ederim.emeğinize sağlık.. bende şimdi taze fasulye tarifiniz uyguladım soğumaya bıraktım. yalnız domatesler biraz fazla su bıraktı onuda poşete kayacakmıyım? teşekkür edrim.

    YanıtlaSil
  19. Taze fasulyenin içindeki domates suyundan mı bahsediyorsunuz tam anlayamadım..
    Eğer öyle ise siz bilirsiniz .Kullandığınz domatesler fazla suluydu sanırım. Keşke kullanmadan önce suyunu birazcık süzseydiniz.

    YanıtlaSil
  20. merhaba............Semizotunu Malatyalı bir komşum 1-2 dakika süre ile şok haşlama yapıyordu demişsiniz.şok haşlama nasıl olacak acaba tşk ederim..........................

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şok haşlama derken önce kaynar suya sokup sonrasında hemen soğuk suya almaktan bahsettim..
      Semizotu biraz nazik bir bitki olduğu için çok fazla sıcak suda tutulursa çok yumuşayabilir..

      Sil
  21. çok tşk ederim.semizotunu böyle koyacağım dondurucuya..................selamlar....

    YanıtlaSil
  22. geçen yıl tarifinizdeki gibi yıkayıp kurutup 0,5kg poşetlerde 3kg kızılcık dondurmuştum,
    kışın çıkarıp çözdürünce yenmiyecek kadar tadı, rengi ve kıvamı değişmiş,
    tadı bozuk et gibi kıvamı vıcık çamur gibi çok kötüydü, hepsini attım.
    acaba nerde hata yaptım, denemiş olanlardan detaylı bir tarif bekliyorum..
    aklıma yatan bir tarif olursa bu yıl tekrar denemek isterim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız takipcim kızılcıkları kompostoluk koyduğumu belirtmiştim. Sizde bu amaçlamı koydunuz acaba? Dondurucuya konulan meyveler elde yeme amacıyla konulursa hüsrana uğranılabilinir.
      Kompostoluk koydu iseniz tadının bozuk olmasına şaşırdım acaba olgun olanlardan mı koydunuz? Benim dondurucuya koyduklarım çıkardığım zaman sert oluyor kokuda olmuyor. Komposto yaparken kızılcıkların çözülmelerini beklemeden suya koyup pişiriyorum.

      Sil
  23. süpersiniz... Çok faydalı bir paylaşım.. Teşekkürler.. :)

    YanıtlaSil
  24. Allah razi olsun bilgileriniz için

    YanıtlaSil
  25. kış hazırlıgını yeni yeni öğrenen biri olarak çok faydalı bilgiler var hele ki benim gibi çalışan ve akşam işten geldikten sonra ne yemek yapacagım diye kara kara düşünen biri için muhteşem çoook teşekkür ederim :))

    YanıtlaSil
  26. okadar güzel bilgilerki ama şuan keşke sizle komşu olsaydık diye geçirdim içimden çünkü tek başıma yapmaya korkuyorum:(

    YanıtlaSil
  27. tecrübenizden yararlanacağım,çok güzel bilgiler paylaşmışsınız bunların hepsini yapacağm ,umarım hayal kırıklığına uğramam.

    YanıtlaSil
  28. güzel paylaşım olmuş. emeğinize sağlık. benim merak ettiğim meyveleri dondurunca vitaminleri kaybolur mu. bebek gıdası olarak kullanmak istiyorum da. komposto da şeker olduğu için o şekilde kullanamam.

    YanıtlaSil
  29. meyveler dondurucuda vitaminlerini kaybeder mi? bebek ek gıdası için saklamayı planlıyorum. komposto da şeker olacağı için o şekilde kullanamam. destek rica ederim.
    TŞK.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taze meyve gibi olmaz tabii ama tamamen de kayba uğrar diyemeyiz..

      Sil
  30. Blogunuzu gerçekten hayranlıkla takip ediyorum tariflerinizden faydalanıyorum ama en çokta şu kışlık hazırlıklarında sizden yardım alıyorum. Zaten sizin blogunuzu da internette kışlık hazırlıklarını ararken buldum. Yaptıklarınız harika. Biz bir kaç günlüğüne memleketimize gideceğiz son anda verilen bir karar oldu. Evdede çok şeftali var benim sormak istediğim şeftalileri hiç kaynatmadan şoklamadan direk soyarak buzluğa koyabilir miyiz? Böyle yapabiliyorsak hangi durumlarda kullanabiliriz? Kızım henüz 3 aylık kışın ek gıdaya başladığında onu bol bol meyvelerle beslemek istiyorum bu şekilde mama yapmak için uygun mudur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben geçen sene dondurucuya kompostoluk dilimleyerek direk şeftali koymuştum sonuç gayet güzeldi.. Sizde koyabilirsiniz tabii bütün olarak koyarsanız çözülmesi biraz zor olabilir ama..

      Sil
    2. çok teşekkür ederim bende aynı resimlerde yaptığınız gibi hazırladım :)

      Sil
  31. ne kadar güzel anlatmışsın arayıpta bulamadıgım şeyleri görünce nasıl sevindim çok teşekkürler ellrine saglık safiye acar tok

    YanıtlaSil
  32. Ellerinize saglik bu yontemlerle buzdolaplarinin dondurucu bolumlerinede koyabilirmiyiz yanitlarsaniz sevinirim tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız takipcim başlıktan da anlayacağınız gibi zaten gıdaları dondurucuya nasıl koyacağınızı anlatmaya çalıştım.
      İsminizi de yazarsanız size öyle hitap etmek isterim sevgiler..

      Sil
    2. Bunu bu sekil yapip atarsam ek besine gecis doneminde cocuguma verebilit miyim pure yapip

      Sil
  33. ben taze fasülyeyi şoklama yapmadan direk çiğden koyuyorum.Tavsiye ederim.
    Nilay benim ismim.Pipetle vakumlama işlemi çok hoşuma gitti,denicem.

    YanıtlaSil
  34. hep kışlık hazırlıyordum ama pipetle havasını almayı bugün sizden öğrendim ve barbunyaları paketledim.... teşekkürler... bilgi paylaştıkça çoğalır :)))

    YanıtlaSil
  35. merhabalar ben Banu sizi pinterestte gezerken gördüm ve bloğunuzu çok beğendin.takibe aldım.banada beklerim
    www.hobikutum.blogspot.com

    YanıtlaSil
  36. Merhaba. Ben de saklama yaparken poşetleri 1 kiloluk dondurma kaplarına yerleştirip sonra ağzını kapatıyoru.donduruyorum öylece.Ertesi gün de aynı şekilde kalıplar halinde çıkıyo hepsi.dondurucuya daha kolay ve yerden tasarruf ederek yerleştiritorum.tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  37. Teşekkürler hepsini denemek istiyorum inşallah başarılar dilerim elif

    YanıtlaSil
  38. Biberi tavada yağda kızartıp domatesli sarimsakli bir şekilde soğuduktan sonra dondurucuya atsam nasıl olur kışlık?

    YanıtlaSil
  39. Pipetle havayı nasıl alıyorsunuz? Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://sevgidenesintiler.blogspot.com.tr/2014/08/visne-dondurucuya-nasl-konulur.html bu linke bakarsanız detaylı anlattım.

      Sil
  40. Merhaba! Ellerinize sağlık, harika görünüyorlar. Ben de biraz bamya vs dondurmak istiyorum ama birşeyi merak ettim. Dondurucunuz ayrı bir derin dondurucu. Normal no-frost buzdolabının buzluğunda da yapılabilir mi dondurma işlemi? Belki komik oldu sorum ama yeni başlıyorum, mazur görün :) Şimdiden teşekkürler ve selamlar, Beril

    YanıtlaSil
  41. Beril Merhaba; Olur tabii neden olmasın dondurucu aynı dondurucu ..Büyüklük farkı var sadece.

    YanıtlaSil
  42. Merhaba ben dondurucuya domates koymak istiyorum dograyip posetleyip direk atsam yeterli olurmu

    YanıtlaSil
  43. Merhaba valla çok güzel anlatmissiniz merak ettiğim herşeyi buldum...emin olmak istediğim tek bişey var resimde kırmızı biber közlenmiş gibi duruyordu da çiğ olarak koyuyoruz demi direk doğrayıp

    YanıtlaSil
  44. Merhaba valla çok güzel anlatmissiniz merak ettiğim herşeyi buldum...emin olmak istediğim tek bişey var resimde kırmızı biber közlenmiş gibi duruyordu da çiğ olarak koyuyoruz demi direk doğrayıp

    YanıtlaSil
  45. Teşekkurler çok açiklayici olmuş bende anneme anlaticam bana yapsin:)))

    YanıtlaSil
  46. Merhaba çok faydalı ve güzel bi paylaşım olmuş hayırlısı ile yemek nasib olsun ben derin dondurucuya şeftali koymak istiyorum reçel marmelat ve benzeri şeyler için değil çıkarıp yemek için sizin yaptığınız uygulama istediğim şey için de geçerlimi acaba bana bi tavsiyede bulunurmusunuz rica etsem

    YanıtlaSil
  47. Ne kadar guzel anlatmissiniz hem detayli hem de resimli.ellerinize emeginize saglik.cok faydali bir yazi olmus

    YanıtlaSil
  48. Ne kadar guzel anlatmissiniz hem detayli hem de resimli.ellerinize emeginize saglik.cok faydali bir yazi olmus

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...