27 Şubat 2014 Perşembe

Meyveli Gül Pasta (Rose Cake)


Bugün sizlere geçen sene tam da bu ay, akraba günümüz için hazırlağım pastamın tarifini anlatayım istedim.
Bilenler biliyordur ama bilmeyenler de öğrensin değil mi ? :))
  
Aslında pastayı gün içinde gerçekleştireceğimiz sürpriz doğum günü için hazırlamıştım..
Üzerindeki maytaplar onun içindi.
Kalabalık olduğumuz için bir değil üç adet pasta hazırlamıştım. 

Malzemeler
5 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıcak su
1 paket kabartma tozu
1 su bardağından biraz fazla un
Yarım su bardağından biraz fazla buğday nişastası

Pastanın iç kreması için.
1 paket sade toz kremşanti
Süt
Pastanın dış kreması için. 
2 paket kakaolu kremşanti
Süt 

Ara katına
İstediğiniz her hangi bir meyve
Ben çilek ve frambuaz kullandım

Yapılışı
Oda sıcaklığındaki yumurtaların akları ve sarıları ayıralım....
Yumurta beyazlarına bir çimdik tuz ile iyice köpürene kadar çırpalım...
Şekerin yarısını ilave edip koyu krema kıvamını alana kadar çırpmaya devam edelim

Yumurta sarılarını kalan şekerle, şeker tamamen eriyene kadar iyice çırpalım ..
(Çırparken sıcak suyu ara ara ilave edelim ki şeker daha kolay erisin)

Kuru malzemeleri yumurta sarılarına eleyerek ilave edelim.Tahta bir kaşıkla hafifçe karıştıralım....
Yumurta aklarını da yavaş yavaş söndürmeden sarılara ilave edelim ve alttan üste doğru karıştıralım.

Kalıbımızın altına yağlı kağıt serelim ve yağlı kağıdı da hafifçe yağlayalım.
 Kalıba pandispanya harcımızı dikkatlice dökelim. 
180 derecedeki fırında pişirelim... 



Kremşantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayalım..Buz dolabında biraz dinlendirelim.
Pasdispanyamız tamamen soğuyunca ortadan ikiye keselim ve alt tabanını 1 çay bardağı sütle ya da 
meyve suyu ile her tarafını ıslatalım..
Sade kremşanti ile pandispanyayı sıvayalım.
Üzerine dilimlediğimiz meyveleri döşeyelim (damla çikolata da kullanabilirsiniz) ve üst katını da hafifçe meyve suyu ile ıslatarak üzerine kapatalım...

Pastamızın dış yüzeyini kakaolu kremşanti ile incecik sıvayalım.
Pastamızı yarım saat kadar buz dolabında dinlendirelim.
Üzeri için krema sıkıcımıza kakaolu kremşantiyi dolduralım ve gül şekli oluşturacak şekilde pastamızın üzerine döndüre döndüre sıkalım.. 

Daha yakından görmek isterseniz alttaki videoyu izleyebilirsiniz..


Videodan da anlayacağınız gibi gülleri yapmaya pastanın alt bölümünden başlıyoruz . 
Bu şekilde daha muntazam bir görüntü elde ediyoruz.

Bu pastalar geçen seneki akraba günümüzden kalma ..
Arşivimin halini siz düşünün artık ..


Pandispanya yapımındaki püf noktaları muhakkak buradan ve buradan  inceleyiniz..

5 yorum:

  1. ellerine sağlık canım.çok güzel olmuş.çilek ve frambuazlı pasta en sevdiğim.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. of of canımmm ne yaptın sen harika görünüyor...mesleğimizi elden alacaksınız siz.:)))) görüntü muhteşem sen tüm emeğini ve sevgini verdiğin için kesin tadı da harikadır 1 dilim aldım....görüşürüz...

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım.. pastan nefis görünüyor :),
    afiyetle..

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık çok şık olmuş sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. mmm çook şık ve lezzetli olmuş bu ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...