Rende patates kızartmasını isterseniz 5 çayınızda ,isterseniz akşam yemeğinizde isterseniz de benim yaptığım gibi kahvaltınız için yapabilirsiniz..
Peynir ile rende patatesin lezzetli uyumu ile ortaya şahane bir şey çıkıyor..
Kahvaltı için bazen insan değişiklik isteyebiliyor..
İşte öyle bir günde sadece minik hanımla yapacağımız kahvaltı için hazırlamıştım..
Sizde değişik bir kahvaltılık isterseniz işte tarifi..
Malzemeler
3 orta boy patates (rendelenmiş)
1 çay bardağı kadar yağlı peynir rendesi
yada kaşar rendesi
Karabiber, tuz ve sıvı yağ
Yapılışı
Patatesleri rendenin iri rendeleyen bölümü ile rendeleyelim..
Avucumuz ile iyice suyunu sıkalım.
Tuz ,karabiber ilave edelim ve iyice karıştıralım..
Orta boy bir teflon tavaya 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ilave edelim..
Rende patatesin yarısını sıkıca tavaya yerleştirelim..
Üzerine peynir rendesini kenarlardan taşmayacak şekilde yayalım..
Rende patatesin kalan bölümünü de altta kolajda gördüğünüz gibi peynirlerin üzerine yerleştirelim..
Altı çok açık olmayan ocakta tavayı çevire çevire rende patatesin bir tarafını pişirelim..
Pişirirken üstte gördüğünüz gibi bir spatula ile ara ara bastıralım ki peynir ile patates tamamen bütünleşsin diğer tarafı çevirirken kolaylık olsun.
Rende patatesin bir tarafı tamamen kızarıp pişince dikkatlice diğer tarafını çevirelim ve pişirelim..
Peynirli rende patates kızartmamız servise hazırdır..
Biz kızımla yediğimiz için yanında süt ile idare ettim ama sıcacık bir çayla süper olur..
*Sakın yüksek ateşte kızartmayın ocak ya kısık ya da orta ısıda olmalı ki
patatesin içi de tam anlamı ile pişebilsin..
*Patateslerin suyunu iyice sıkmalısınız ki pişerken içindeki nişasta nedeniyle tavaya yapışmasın..
........Afiyet Olsun.....
Pişirirken üstte gördüğünüz gibi bir spatula ile ara ara bastıralım ki peynir ile patates tamamen bütünleşsin diğer tarafı çevirirken kolaylık olsun.
Rende patatesin bir tarafı tamamen kızarıp pişince dikkatlice diğer tarafını çevirelim ve pişirelim..
Peynirli rende patates kızartmamız servise hazırdır..
Biz kızımla yediğimiz için yanında süt ile idare ettim ama sıcacık bir çayla süper olur..
*Sakın yüksek ateşte kızartmayın ocak ya kısık ya da orta ısıda olmalı ki
patatesin içi de tam anlamı ile pişebilsin..
*Patateslerin suyunu iyice sıkmalısınız ki pişerken içindeki nişasta nedeniyle tavaya yapışmasın..
........Afiyet Olsun.....
Mükemmel görünüyor ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBlogumda yemek bloglarına özel şablon çekilişim var,sizi de beklerim..
Sevgiler..
Teşekkür ederim..
Silmis gibi bir tarif eline sağlık.
YanıtlaSilEvet aynen öyle ..
Silvuuu bu ne güzel lezzettli olur kimbilir
YanıtlaSileline sağlık sevgicimm kesinlikle deneyeceğimmmm
Mukocum dışı çıtır çıtır içi erimiş peynirin yumuşaklığı ile harika..
Silbu tarifi annem öğretti bana ben de çok severek yaparım ve eeyerimm
YanıtlaSilNe güzel biliyorsunuz bu lezzeti..
SilCok sevdim bunu;)) ama sutle olur mu canim ya cay lazimdi yanina;))
YanıtlaSilSerapcım fazla çay içemiyorum hayli demir eksikliğim var.Yanımda da minik bir hanım olunca çay olmadı olamadı..
SilSevgiciğim bende yağda yumurtalısını yapmıştım Ellerine sağlık
YanıtlaSilYumurtalısı biraz omlet havasında oluyor olur tabii neden olmasın yakışır..
SilÇocukluğumdan beri daha çok babamın hafta sonları yaptığı yaptığı ve aramızda son lokmasını bile paylaşamadığımız bir tarif. Biz bu lezzetin adını Muhittin koyduk :D
YanıtlaSilSıvıyağ ne kadar koyuyoruz
YanıtlaSilBende deneyeceğim teşekkürler
YanıtlaSil