Eşimin arkadaşları için hazırlamıştım bu rulo pastayı..
Görüntüsü hoş çok lezzetli bir rulo oldu.
Rulo pasta yapmak çok kolay ve pratik....
Sizlerde detayları ile rulo pasta yapımını buradan öğrenebilirsiniz..
Anlattığım püf noktalara dikkat ederseniz sorunsuz hazırlayabilirsiniz..
Olmadı sorunuz var rahatlıkla sorabilirsiniz..
Oluşturduğumuz doğal benekleri ile puf puf pandispanyası ile çok lezzetli bu pastanın tüm detayları ile anlatımına geçiyorum..
Malzemeler
Pandispanya malzemeleri
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
5 yemek kaşığı kaynar su
1 tatlı kaşığı vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Krema malzemeleri
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 paket toz kremşanti
4 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
İçine
1 adet ananas ve damla çikolata
Yapılışı
Pandispanya için yumurta aklarını ve sarılarını ayırıp ayrı ayrı kaplara alalım.
5 yemek kaşığı kaynar su
1 tatlı kaşığı vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Krema malzemeleri
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 paket toz kremşanti
4 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
İçine
1 adet ananas ve damla çikolata
Yapılışı
Pandispanya için yumurta aklarını ve sarılarını ayırıp ayrı ayrı kaplara alalım.
Yumurta aklarını bir çimdik tuz ile köpük köpük olana kadar mikserleyelim..
Yumurta sarılarını şeker ile mikserleyelim.
Ara arada kaynar su ilave ederek şeker tamamen eriyip yumurta krema kıvamını alana kadar çırpalım..
Daha sonra da şekerle çırptığımız bu yumurta sarılarını yumurta beyazına ilave edelim..
Un,kabartma tozu ve vanilyayı başka bir yerde karıştıralım ve eleyerek yumurtaların üzerine ekleyelim.
Yavaşça karıştıralım.
Bu karışımdan aşağı yukarı küçük bir çay bardağı kadar ayıralım..
2 yemek kaşığı kakaoyu ayırdığımız bu harca ilave edelim karıştıralım..
Kakaolu hamuru küçük bir poşete koyalım. Poşetin uç kısmını makasla çok az keselim.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiyi çok az yağlayalım ve kakaolu kek harcı ile puantiyeler (noktalar )oluşturalım..
Fırınımızı 180 derecede ısıtalım ve noktalı tepsimizi fırında 3 dakika kadar tutalım..
Daha sonra fırından çıkaralım pandispanya hamurumuzu beneklerin üzerine eşit şekilde dökelim..Tepsiyi hafifçe bir kaç defa tezgaha vuralım içindeki hava kabarcıkları dışarı çıksın
Tekrar fırına verelim ve 180 derecede ısıtılmış fırında 12-13 dakika kontrol ederek pişirelim..
Pandispanyayı yağlı kağıt sayesinde kolayca saralım ve buzdolabına dinlenmek üzere kaldıralım..
Yumurta sarılarını şeker ile mikserleyelim.
Ara arada kaynar su ilave ederek şeker tamamen eriyip yumurta krema kıvamını alana kadar çırpalım..
Daha sonra da şekerle çırptığımız bu yumurta sarılarını yumurta beyazına ilave edelim..
Un,kabartma tozu ve vanilyayı başka bir yerde karıştıralım ve eleyerek yumurtaların üzerine ekleyelim.
Yavaşça karıştıralım.
Bu karışımdan aşağı yukarı küçük bir çay bardağı kadar ayıralım..
2 yemek kaşığı kakaoyu ayırdığımız bu harca ilave edelim karıştıralım..
Kakaolu hamuru küçük bir poşete koyalım. Poşetin uç kısmını makasla çok az keselim.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiyi çok az yağlayalım ve kakaolu kek harcı ile puantiyeler (noktalar )oluşturalım..
Fırınımızı 180 derecede ısıtalım ve noktalı tepsimizi fırında 3 dakika kadar tutalım..
Daha sonra fırından çıkaralım pandispanya hamurumuzu beneklerin üzerine eşit şekilde dökelim..Tepsiyi hafifçe bir kaç defa tezgaha vuralım içindeki hava kabarcıkları dışarı çıksın
Tekrar fırına verelim ve 180 derecede ısıtılmış fırında 12-13 dakika kontrol ederek pişirelim..
Pandispanyayı yağlı kağıt sayesinde kolayca saralım ve buzdolabına dinlenmek üzere kaldıralım..
Bu arada iç kremamızı hazırlayalım..
Bunun için süt, un ve yumurtayı çırpalım sonrasında karıştırarak pişirelim. Ocaktan alalım.
Şeker, vanilya ve toz kremşantiyi ilave edelim 2-3 dakika kadar mikserle çırpalım ve soğutalım.
Bu dolabındaki pandispanyamızı çıkaralım.
Rulo yaptığımız pandispanyamızı tekrar dikkatlice açalım ve desensiz kısmına
kremayı sürelim..
Üzerine minik minik doğradığımız ananası ve damla çikolataları serpiştirelim.
Pandispanyayı yağlı kağıt yardımı ile tekrar rulo yapalım ve buzdolabına kaldıralım.
*Pandispanyanızı pişirirken fırın kapağınızı en az 12 dakika hiç açmayın,
sonrasında ise kürdanla pişme testi yapın.
Kek beyaz (çok hafif kızarabilir de fazlası rulo yapmanızı zorlaştırır) kürdanınız temiz çıkıyorsa pandispanyanız pişmiş demektir..
Pratik Elmalı rulo pasta tarifi için burayı
Çilekli rulo pasta için burayı
Meyveli rulo pasta için burayı
Kakaolu muzlu ebruli rulo pasta için burayı tıklayarak inceleyebilirsiniz..
....Afiyet Olsun....
merhaba sevgi hnm ellerinize sağlık pastanız harika olmuş sevgi hnm aşamalı fotolarla benim gibi cesareti olmayanlar için kolaylık oluyor çok tşkr ederim takipteyim sevgiler
YanıtlaSilMımmm nefis ellerinize sağlık...sevgiler..
YanıtlaSilelinize sağlık yalnız krema malzemelerinde süt yerine un yazmışsınız
YanıtlaSilDikkatiniz ve uyarınız için teşekkür ederim Hatice hanım düzelttim..
Silmerhaba sevgi hanım herşeyi layığı ile yapmaya çalışıyorsunuz vede başarıyorsunuz benim dikkatimi çeken diğer bloglarda ara ara ürün reklamları filan oluyor veya sponsorlu bloglar var acaba siz niye böyle reklam işlerine katılmıyorsunuz bir çok kişiden daha güzel başaracağınıza eminim
YanıtlaSilsevgi hanım ordamısınız
SilYorumunuzu yeni gördüm Hatice Hanım.. Teşekkürler düşündükleriniz için. Şuan sadece google ait adsesse reklamlarını paylaşıyorum..Onun dışında bir reklam yada her hangi bir sponsorum yok..Talep olursa düşünebilirim tabii. Başarma konusunda şüpem yok tabii. Tekrar teşekkür ederim..
Silpastan ne kadar da lezzetli görünüyor canım benim ellerine sağlık..
YanıtlaSilafiyetle..
Teşekkür ederim Denicim gerçekten de göründüğü gibi lezzetliydi..
Silmerhaba sevgi hanım, pastanız harika görünüyor. elerinize sağlık. benim kek ve pandispanya ile ilgili ciddi sorunlarım yardımcı olursanız çook sevinirim. ciddi diyorum çünkü en az on kez herşeye dikkat ederek kek ve pasta yaptım ama olmuyor.son bir yıldır yaptığım hiçbir kek olmuyor. keki şöyle yapıyorum malzemeleri dışarı çıkarıyorum çok güzel çırpıyorum biraz sıcak su ekliyorum ısısını bir süre sonra azaltıyorum iyice pişsin diye.kek pişerken çok güzel kabarıyor, neredeyse 45-50 dakika pişiriyorum. ama fırını kapattıktan sonra kek dibe çöküyor. kekin yağlı pişmemiş bir görüntüsü oluyor.o kadar kabarmış ve o kadar zaman pişmiş bir kek nasıl öyle oluyor anlamıyorum. üstelik ankara da kayınvalidemin evinde yapınca hiç sorun yok . orda güzel oluyor. ben denize yakın oturuyorum burda hava daha nemli. bilmiyorum fark edermi ama buraya taşındım taşınalı hiç güzel olmuyor. birde fırınım kumtel küçük fırınlardan kapağında azıcık açıklık kalıyor ama çok az gözle farkedilmiyor elimle kapağı bastırınca farkediyorum. ondan olbilir mi.ya da yağı fazla mı koyuyorum. önceden aynı tarif aynı fırınla yaptığım kekler çok güzel oluyordu.buraya taşındım taşınalı olmuyor.lütfen bir fikir verin ne zaman misafirim gelecek olsa bir umutla kılı kırk yararak binbir titizzlikle yapıyorum yok olmuyor. börek yada başka birşeyi pişirmede sorun yaşamıyorum.çok yazdım ama bu jonuda çok dertliyim bazen atmak zorunda bile kaldım kekleri o yüzden. EMİNE K.
YanıtlaSil