Hayırlı bir hafta dilerim herkese..
Pazartesi ve haftanın kalan günleri hepimiz için bereketli ve keyifli geçsin inşallah..
Yoğun bir hafta sonundan sonra bugünde aynı yoğunlukta devam etmekte..
Akşama yemeğe misafirim var ;bense azıcık dinlenmek için
hazır postu şöyle bir göz gezdirdikten sonra paylaşmak üzere karşınızdayım..
Bugün bir izleyicimin isteği üzere sebzeli bulgur pilavı tarifi vereceğim..
Bulgur pilavını yapması her ne kadar çok kolaysa da
aramızda bilmeyenler olduğunu da kabul ederek tarifini verelim....
Ben bulgur olarak özellikle Giresun'dan aldığım bulguru kullanıyorum..
Markette satılan beyazlatılmış bulgur bana bu lezzeti asla vermiyor..
Sizlere de tavsiyem beyazlatılmamış bulguru bir şekilde bulun ve deneyin, vazgeçemeyeceksiniz..
Malzemeler
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
2 diş sarmısak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı domates rendesi
1 yemek kaşığı domates salçası
3 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
Tuz, nane ,karabiber ve kekik
Yapılışı
Soğan, sarmısak ve biberleri yemeklik olarak küçük küçük doğrayalım..
Sıvı yağı koyduğumuz tencerede kavuralım..
Domates rendesi ve salçayı da ilave edip kavurmaya devam edelim..
Daha sonra yıkayıp süzdüğümüz bulgurumuzu ilave edelim tekrar kavuralım..
İki üç dakika da bu şekilde kavuralım..
Pilavımızın tuz karabiber ,nane ve kekiğini de ağız tadımıza göre ilave ettikten sonra üzerini bir parmak geçecek kadar suyunu ekleyelim..
Tencerenin kapağını kapatalım kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim..
İsterseniz sade tüketin isterseniz benim yaptığım gibi yanına bir turşu kavurun bu ikili çok iyi gidiyor çünkü..
Bulgur ile yoğurt, ayran tüketilmesi sağlık açısından çok uygun görülmese de bu ikili de çok iyi gidiyor..
Lahana turşusu kavurması nasıl yapılıyor merak ediyorsanız
tarifi için burada tıklayıp detayları öğrenebilirsiniz..
Bulgur pilavını bir de şehriyeli sarımsaklı yaparım ki o şekliyle de çok lezzetli oluyor .Tarifi için bakınız burası..
Pilavın içinde kullandığım kırmızı biber yeşil biber ve domates rendesi kışlık için hazırladıklarımdandı.. Artık yenilerini 1-2 ay sonra hazırlayacağız inşallah
Sevgiden Esintiler'i facebook sayfasındanda takip edebilirsiniz..
Bunun için yapmanız gereken burayı ziyaret edip sayfayı beğenmenizdir..
Bulgurun önemli faydaları
*Bulgurdaki besin değeri ekmek ve makarnadan daha fazlaymış..
*Çinko ,magnezyum ve krom açısından çok zengindir..
*Kabızlığı önler ve bağarsak kanserinden korur.
tarifi için burada tıklayıp detayları öğrenebilirsiniz..
Bulgur pilavını bir de şehriyeli sarımsaklı yaparım ki o şekliyle de çok lezzetli oluyor .Tarifi için bakınız burası..
Pilavın içinde kullandığım kırmızı biber yeşil biber ve domates rendesi kışlık için hazırladıklarımdandı.. Artık yenilerini 1-2 ay sonra hazırlayacağız inşallah
Sevgiden Esintiler'i facebook sayfasındanda takip edebilirsiniz..
Bunun için yapmanız gereken burayı ziyaret edip sayfayı beğenmenizdir..
Bulgurun önemli faydaları
*Bulgurdaki besin değeri ekmek ve makarnadan daha fazlaymış..
*Çinko ,magnezyum ve krom açısından çok zengindir..
*Kabızlığı önler ve bağarsak kanserinden korur.
*Bağışıklık sistemini güçlendirirmiş..
*Kansere karşı koruyucudur.
*B vitamini deposudur..
Şekeri dengeler,kilo aldırmaz.
Özellikle şeker hastaları için birebirdir..
*Pirinçteki 10 mg kalsiyuma karşılık bulgurda 40 mg kalsiyum mevcut..
*İçerdiği folik asitten dolayı anne karnındaki bebeğin zeka gelişiminde etkilidir.
*Radyasyonu emmezmiş bir çok ülkenin nükleer saldırılara karşı stoklarında en çok bulunan gıdalardanmış..
Vitamin ve protein açısından pirince göre çok daha zengin olan bulguru özellikle daha sık tüketmeliyiz..
*Kansere karşı koruyucudur.
*B vitamini deposudur..
Şekeri dengeler,kilo aldırmaz.
Özellikle şeker hastaları için birebirdir..
*Pirinçteki 10 mg kalsiyuma karşılık bulgurda 40 mg kalsiyum mevcut..
*İçerdiği folik asitten dolayı anne karnındaki bebeğin zeka gelişiminde etkilidir.
*Radyasyonu emmezmiş bir çok ülkenin nükleer saldırılara karşı stoklarında en çok bulunan gıdalardanmış..
Vitamin ve protein açısından pirince göre çok daha zengin olan bulguru özellikle daha sık tüketmeliyiz..
Bulgur pilavınz da bayılırım.elinize sağlık
YanıtlaSilbugün bende yaptım minik kuş d bizde çok seviyoruz pirince tercih ediyorum hep mis gibi..
YanıtlaSilellerine sağlık..