Eşim için her ay bir defa tavuklu pilav menüsü hazırlıyorum..
Arkadaş toplantısında ,eşlere fazla iş çıkarmayalım diye düşünmüşler ..
Tavuklu pilavla akşamı geçirmeye karar vermişler.
Ama gel gelelim kadınlar için durum böyle olmuyor..
İşten geliyorlar sadece tavuklu pilavla doyulur mu?
Yanına salata da olsun, bir çeşit börekte olsun,
eee çorbasız akşam mı olur derken yine yapıyoruz yapacağımızı.
Bu şekilde tavuklu pilav menüleri de paylaşacağım sizler için de fikir verici olabilir..
Menümüz Şöyleydi..
Tavuk sulu terbiyeli şehriye çorbası
Tavuklu pilav
Patatesli kıymalı kol böreği
Pazılı milföy topları
Karışık salata
ve
Kekli baklava
Tavuk sulu, terbiyeli şehriye çorbası
Tavuklu Pilav
Baharatlarla lezzetlendirilerek sotelenmiş tavuk eşliğinde sade pilav sunumu..
Tavuğu pilav üzerinde bu şekilde deneyin kesinlikle bu lezzetten vazgeçemeyeceksiniz..
Karışık salata
Alabaş ve çeri domatesle süslenmiş salata da evde limon bitince nar ekşisi kullandım..
Salatam renk olarak bu yüzden biraz koyu renkte..
Patatesli ve kıymalı kol böreği
Yapımı kolay lezzetli bir börek.
Pazılı milföy topları
Kekli baklava
Hazır baklava yufkası ile yaptığım bu baklava gayet lezzetliydi.
Kekle baklavanın harika uyumu..
Ortaya seveceğiniz bir tatlı çıkıyor emin olabilirsiniz..
İçindeki kek adeta bir revani havasında baklava yufkalarının çıtırlığı ile de harika bir tatlı
Malzemeler
1 paket hazır baklava yufkası
100 gr tereyağı
1 kahve fincanı sıvı yağ
Keki için
3 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı irmik
1 su bardağı çekilmiş fındık içi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Yarım limon suyu
Yapılışı
Şerbet malzemelerini bir tencereye alalım ve karıştırarak 20-25 dakika
ne sulu ne de koyu olacak şekilde pişirelim..
Kek malzemelerimizi kullanarak kek harcımızı çırpalım..
Tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştıralım..
Tepsiyi çok az yağlayalım ve 12 baklava yufkasını tepsiye aralarını bir fırça yardımı ile
tek tek yağlayarak yerleştirelim..
Çırptığımız kek hamurunu yağladığımız baklava yufkalarının üzerine eşit şekilde döküp yayalım.
Altta 2 ve üçüncü fotoğraflar..
Kalan diğer 12 yufkayı da aralarını bir fırça yardımı ile yağlayarak tek tek kek hamurunun üzerine dizelim..
En sonunda kekli baklavamızı keskin bir bıçak yardımı ile dilimleyelim ve kalan yağ karışımını baklavamızın üzerine döküp yayalım.
Kekli baklavamızı 180 derecede üzeri kızarıp kabarana kadar pişirelim..
Fırından çıkınca bıçakla kestiğimiz yerlerin üzerinden tekrar şöyle bir geçelim..
Baklavamız soğukken ılık şerbetimizi üzerine dökelim.
1 saat kadar dinlendirelim..Üzerine toz fındık serpip servis edebiliriz..
Baklava yufkalarınızı kendiniz açarsanız daha güzel olur böylede yapabilirsiniz ..
...Afiyet Olsun...
hepsi birbirinden lezzetli görünüyor, ellerine sağlık :)
YanıtlaSiltavuklu menüler her zaman tam bir kurtarıcı ve çok leziz oluyor.Tatlıda değişikmiş, ellerine sağlık..
YanıtlaSilHepsi gerçekten çok lezzetli gözüküyor, böyle menü dostlar başına. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMehmet Osman Çağlar