7 Mayıs 2014 Çarşamba

Tavuklu Pilav Menüsü ve Kekli Baklava Tarifi


Eşim için her ay bir defa tavuklu pilav menüsü hazırlıyorum..
Arkadaş toplantısında ,eşlere fazla iş çıkarmayalım diye düşünmüşler ..
Tavuklu pilavla akşamı geçirmeye karar vermişler.

Ama gel gelelim kadınlar için durum böyle olmuyor..
İşten geliyorlar sadece tavuklu pilavla doyulur mu?
Yanına salata da olsun, bir çeşit börekte olsun,
 eee çorbasız akşam mı olur  derken yine yapıyoruz yapacağımızı.
Bu şekilde tavuklu pilav menüleri de paylaşacağım sizler için de fikir verici olabilir..

Menümüz Şöyleydi..
Tavuk sulu terbiyeli şehriye çorbası
Tavuklu pilav
Patatesli kıymalı kol böreği
Pazılı milföy topları
Karışık salata
ve
Kekli baklava

Tavuk sulu, terbiyeli şehriye çorbası


Tavuklu Pilav
Baharatlarla lezzetlendirilerek sotelenmiş tavuk eşliğinde sade pilav sunumu..
Tavuğu pilav üzerinde bu şekilde deneyin kesinlikle bu lezzetten vazgeçemeyeceksiniz..


Karışık salata
Alabaş ve çeri domatesle süslenmiş salata da evde limon bitince nar ekşisi kullandım..
Salatam renk olarak bu yüzden biraz koyu renkte.. 


Patatesli ve kıymalı kol böreği
Yapımı kolay lezzetli bir börek.

 Pazılı milföy topları


 Kekli baklava
Hazır baklava yufkası ile yaptığım bu baklava gayet lezzetliydi.


Kekle baklavanın harika uyumu..
Ortaya seveceğiniz bir tatlı çıkıyor emin olabilirsiniz..
İçindeki kek adeta bir revani havasında baklava yufkalarının çıtırlığı ile de harika bir tatlı  

Malzemeler
1 paket hazır baklava yufkası
100 gr tereyağı
1 kahve fincanı sıvı yağ

Keki için
3 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı irmik
1 su bardağı çekilmiş fındık içi
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya

Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Yarım limon suyu


Yapılışı
Şerbet malzemelerini bir tencereye alalım ve karıştırarak 20-25 dakika
 ne sulu ne de koyu olacak şekilde pişirelim..

Kek malzemelerimizi kullanarak kek harcımızı çırpalım..

Tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştıralım..
Tepsiyi çok az yağlayalım ve 12 baklava yufkasını tepsiye aralarını bir fırça yardımı ile 
 tek tek yağlayarak yerleştirelim..

Çırptığımız kek hamurunu yağladığımız baklava yufkalarının üzerine eşit şekilde döküp yayalım.
Altta 2 ve üçüncü fotoğraflar..


Kalan diğer 12 yufkayı da aralarını bir fırça yardımı ile yağlayarak tek tek kek hamurunun üzerine dizelim..
En sonunda kekli baklavamızı keskin bir bıçak yardımı ile dilimleyelim ve kalan yağ karışımını baklavamızın üzerine döküp yayalım.
Kekli baklavamızı 180 derecede üzeri kızarıp kabarana kadar pişirelim..
Fırından çıkınca bıçakla kestiğimiz yerlerin üzerinden tekrar şöyle bir geçelim..

Baklavamız soğukken ılık şerbetimizi üzerine dökelim.
1 saat kadar dinlendirelim..Üzerine toz fındık serpip servis edebiliriz..

Baklava yufkalarınızı kendiniz açarsanız daha güzel olur böylede yapabilirsiniz ..

...Afiyet Olsun...

3 yorum:

  1. hepsi birbirinden lezzetli görünüyor, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. tavuklu menüler her zaman tam bir kurtarıcı ve çok leziz oluyor.Tatlıda değişikmiş, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Hepsi gerçekten çok lezzetli gözüküyor, böyle menü dostlar başına. Ellerinize sağlık.
    Mehmet Osman Çağlar

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...