Yazı bitirdik ;kış mevsimine girdik hayırlısıyla..
Nasılsınız hanımlar? Kışlık hazırlıklar da artık son zamanlar..
Ben de bu sene ,her sene yaptığım hazırlıkları yapmaya çalıştım..
Şu sıralar da yine ufak ufak devam ediyorum..
Bu kadar hazırlığı ne yapıyorsun diyenleri duyuyorum..
Malum kışın kış sebzeleri yeniyor ama domates vb. şeyleri almıyoruz ,almamaya çalışıyoruz..
İşte yaptığımız bu hazırlıklar vakti zamanı gelince kurtarıcı olabiliyor..
Bir de eş dostla paylaşıyorum yetmez mi?
Yeni hazırlığımız salatalık ve kabak dondurucuda nasıl saklanır?
Kışın salatalık genelde almıyoruz..
Dondurucuda salatalık fikrini ben yeni duydum.
Cacık için iyi fikir olabileceğini düşündüm ve denemek amaçlı doğradım bir salatalığı attım dondurucuya..
Ertesi gün baktım salatalıklar gayet güzel..
Bu şekilde salatalığın kışlık olarak saklanabileceğini de görmüş oldum..
Malzemeler
Salatalık
Buzdolabı poşeti
ve
pipet
Hazırlanışı
Salatalıkları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğruyoruz..
bir kullanımlık buzdolabı poşetine koyup poşetin havasını pipetle alıp poşetin ağzını sıkıca kapatıyoruz..
İşlem bu kadar.. (Poşetin havasını pipetle almayı burada göstermiştim size)
kullanacağımız zaman buzdolabından çıkarıp çözdürmeden cacıklık ayran içinde kullanabiliriz..
Altta gördüğünüz gibi pipetle poşetin havası alınınca görüntü muntazam oluyor ve
malzememiz dondurucuda daha az yer kaplıyor..
Salatalığı rendeleyerek de dondurucuya koyabiliriz..
Bu durumda rendelediğimiz salatalıkların suyunu hafifçe sıkalım ki çok buzlanmasın..
Rendeleyip suyunu sıktığımız salatalıkları yine buzdolabı poşetine koyuyoruz poşetin havasını alıyoruz..
Bir diğeri dondurucuda kabak nasıl saklanır?
Bunun içinde yine kabağın kabuklarını soyduktan sonra minik küpler şeklinde doğrayalım ..
Tencere içerisine su koyup kaynatalım. Kabakları bu kaynamakta olan su içerisine daldıralım ve
2 dakika süre ile bırakalım ve sonrasında kabakları doğrudan soğuk su dolu bir kaba alıp şoklamış olalım.. Sonrasında da süzelim..Kağıt havlu ile iyice kurulandıktan sonra bir pişirimlik olarak poşetlere koyalım..
Hepsi bu kadar..
Kullanacağım zaman direk tavaya alıp kavurmaya başlayacağım..
Bu tarz sebzeleri dondurucudan çıkarınca bekletir sonra kullanırsanız
sebzeler solar ve istediğiniz sonuca ulaşamazsınız..
Bekletmeden kullanmak en iyisi..
Bugünlük de bu kadar; paylaşım sizler için de faydalı olur inşallah..
Bende kabağı dondurucuya bu şekilde atıyorum ve yemeğini yapıyorum...salatalığı rendeleyerek cacık için denemiştim,güzel oluyor...paylaşımın için teşekkürler canım...
YanıtlaSilNe kadar güzel fikir. Pipet olayına da bayıldın hani
YanıtlaSilSalatayı bende aynı şekilde koyarım dolaba ama kabağı hiç düşünmemiştim hemen yapacağım. Paylaşımınız için teşekkür ederim.
YanıtlaSilHer zamanki gibi bir harikasiniz,masaallah.
YanıtlaSilkabak bole kokmuyo demi hani yesil fasulyeyi kavurup hafif sararip oyle atiyorum
YanıtlaSilBilgilerinizi paylastiginiz icin cok tesekkurler hepsi cok faydali
YanıtlaSilBi defakabak dolmasini dolapta bekletmistim pismeden sonrasinda piserken zor pisti biraer oldu acaba neden o yuzden axaba dolaba dolmalik oyupta koysam yineoyle olurmu
YanıtlaSilKabağı direk dondurucuya atsak ne olur peki şoklama yapmadan.
YanıtlaSilBen kabağı çiğ olarak buzdolabı poşetinde dondurucuda saklıyorum gayet de güzel oluyor
YanıtlaSil