Yine sunumu şık lezzeti şahane bir tarif..
Cheescake seveni hem çok hem yok gibi bir lezzet.
Yani seveni müptela olacak şekilde çok seviyor her çeşidini;
sevmeyenine de nafile neyli yaparsanız yapın sevemiyor..
*
Cheescake vatanı Amerika olan bir tür peynirli kekdir..
Evet hiç tatmamış olanlar peynir ve kek ikilisini birbirine yakıştırmasalar da tadınca nasıl güzel bir lezzet olduğunu anlayınca vazgeçemiyorlar..
Malzemeler
1 Paket yulaflı bisküvi
50 gr tereyağı
200 gr labne
50 ml süt kreması
60 gr toz şeker(Yarım su bardağı)
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 yumurta
1 yemek kaşığı rende limon kabuğu
1 yemek kaşığı limon suyu
Sosu için
1.5 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı toz şeker
1adet limonun suyu
1 adet portakalın suyu
Kağıt kek kalıpları
Üzeri için....
- Yarım paket süt kreması
- 80 gr. lık bitter çikolata
Yapılışı
Tereyağını eritelim..
Bisküvileri un kıvamına gelecek şekilde ezelim ya da mutfak robotundan geçirelim..
Un halindeki bisküvilerle erittiğimiz tereyağını karıştıralım..
Muffin kalıplarıına kağıtları yerleştirelim..
Yağlı bisküvi karışımını kağıt kalıplara eşit şekilde paylaştıralım..
Üzerlerine su bardağının tabanı ile bastırarak iyice sıkışmasını sağlayalım.
Oluşturduğumuz cheescake tabanlarını kremasını hazırlayıncaya kadar buzdolabında bekletelim.
Labne peyniri, vanilya, krema ve şekeri mikserle çırpalım.
Nişasta, limon kabuğu, limon suyu ve yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edelim..
Elde ettiğimiz bu karışımı bisküvili muffin kalıplarına yeterince dökelim ve
160 derecede fırında 20-25 dakika kontrollü olarak pişirelim.
Ckescakemiz pişince fırını kapatalım ve soğuyana kadar fırının kapağı açık şekilde bekletelim..
Sonrasında soğuması için buzdolabına alalım.
Sosu için
Portakalın ve limonun suyunu bir bardağa alalım..
Toplamda 1.5 badak sıvı olacak şekilde üzerini su ile tamamlayalım..
Bu sıvı karışıma nişasta ve şekeri de ilave edip küçük bir tencerede karıştırarak pişirelim.
Sosumuz hazırdır..
Soğumuş olan chesscakelerimizin üzerine sosumuzu altta gördüğünüz gibi kaşık kaşık paylaştıralım
Limon sosu da donunca üzerinin çikolata kısmını hazırlayabiliriz..
- Bunun için;
- Süt kremasını ısıtalım ve parçaladığımız çikolataları ilave edelim karıştırarak erimesini sağlayalım..
- Elde ettiğimiz bu sosuda limon sosun üzerine altta gördüğünüz şekilde sıkalım..
Not: Kullandığımız ölçülerle yaklaşık 10-12 adet(kalıbın büyüklüğüne göre) mini cheesecake çıkıyor..
Siz daha fazla isterseniz krema ve sos kısmını iki ölçü yapabilirsiniz..
Ben önümüzdeki günlerde gelecek misafirlerim için öyle yapmayı düşünüyorum..
.....Afiyet Olsun.....
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilNe kadar güzel süslemişsiniz emeğinize sağlık, eminim ki lezzeti de görüntüsü kadar hoştur... Sevgilerimle...
YanıtlaSilBen Bolu dan Elif bu tarifi denemek istiyorum ama maffin kalıbım yok normal kek kalıbında olur mu teşekkür ederim.hayatımda hiç ceheskek yemedim inşallah güzeldir tadı.deneyenler varsa lütfen olumlu yada olumsuz yorumlarını yazarlarsa sevinirim.
YanıtlaSilbende hiç yemedim ama denemek istiyorum
Sil