Krep (akıtma,kaygana ,cırıtta) özellikle kahvaltılarımızın vazgeçilmez lezzetleri..Bizim evde özellikle evde ekmek kalmamışsa ve almaya gidilmeye üşeniliyorsa genelde ilk akla gelen krep yapmaktır.Ben sade olarak hazırlamayı pek sevmiyorum..Özellikle yeşil soğanlı ve pazılı şeklini seviyoruz..Hazır mevsimiyken ıspanaklı olanını da paylaşmak istedim..
**
*
Aslında amaç bugün için başka bir tarif hatta tarifler vermekti ama olmadı picasa izin vermedi..
Ispanaklı krep tarifi taslaklarda uzun süredir paylaşılmayı bekliyordu diğer tarifler gibi ..
Malzemeler
2 su bardağı süt
2 tane yumurta
1 .5 su bardağı un
1 su bardağı ıspanak püresi
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz ,karabiber
Yapılışı
Süt ve yumurtayı çırpalım.
Ispanak yapraklarını yıkayalım ve çiğ olarak rondoda püre olana kadar çekelim.
Süt ve yumurtaya sıvı yağ ,tuz ve ıspanak püresini de ilave edelim.
Kabartma tozu ve unu ekleyelim mikserle çırpalım.
Krep hamurumuz hazırdır..(Kıvam kek hamurundan daha akıcı kıvamda olmalı)
Hazırladığımız hamurdan krep tavası veya herhangi bir düz tavaya fırça yardımıyla yağ sürerek krepten bir kepçe koyalım ve önlü arkalı pişirelim.
*Krep hamurunun kıvamı boza kıvamı gibi olmalıdır.(ne çok akıcı ne katı)
*Krep ince dökülüp pişirilirse daha lezzetli olur.
*Bu hamuru isterseniz akşamdan hazırlayıp buzdolabında sabaha kadar bekletip
sabah kolaylıkla pişirebilirsiniz..
Daha önce paylaştığım Dantel krep tarifi için burayı
Pazılı yeşil soğanlı krep için burayı
Krepli yağlama için burayı
Pankek için burayı tıklayıp tarifleri inceleyebilirsiniz..
....Afiyet Olsun....
Elinize sağlık ben de daha önce denemiştim bu krebi çok lezzetli oluyor sevgiler
YanıtlaSilBen de tam kahvaltı için hazırlayabileceğim farklı bir şey arıyordum.Süper tarif teşekkürler.
YanıtlaSilSevgicim bende sade hazirlamam krepleri hic,mutlaka havuc rendelerim,birkac degisik tarz denedim,en cok havuclu sevildi,ses cikarilmadi,ispanaklida aklima gelmemis,dondurucuda her daim var halbuki,onlarda vitaminlerini kybetmiyor,top halinde aliyoruz,hemen cözülüyor,tesekkür ederim fikir güzel oldu,artik hafta sonuna,dedigin gibi bazen kurtarici oluyor,yalniz ben bir defa beklettim,sabah görüntü pek hos degildi,dökmek zorunda kaldim,benimkisi kabartma tozlu degildi ondanmi bilmiyorum tabii,sevgiler sana canim,eline saglik...
YanıtlaSilbu sabah kahvaltı için yapmıştım tarifini. şimdide teşekkür edeyim dedim. ıspanaklı krep çok lezzetli oldu ellerine ve emeğine sağlık canım :)
YanıtlaSil