Şekerpare tadında lezzetli bir tatlı tarifi var bugün.
Yine misafirlerim için hazırladığım bir lezzet.
Bayram gibi özel günler için düşünülebilecek bereketli bir şerbetli tatlı.
Malzemeler
250 gr. tereyağı(oda sıcaklığında)
150 gr. pudra şekeri(1 su bardağı)
25 gr. irmik(2 yemek kaşığı kadar)
40 gr. fındık tozu(1 çay bardağı)
2 adet yumurta
150 gr. pudra şekeri(1 su bardağı)
25 gr. irmik(2 yemek kaşığı kadar)
40 gr. fındık tozu(1 çay bardağı)
2 adet yumurta
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 500 gr.)
2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 500 gr.)
Üzeri için
Bir kase süt
1 kase susam
1 kase haşhaş tohumu
Şerbeti için
1 lt. su
1 kilo toz şeker
1/2 limon suyu
Bir kase süt
1 kase susam
1 kase haşhaş tohumu
Şerbeti için
1 lt. su
1 kilo toz şeker
1/2 limon suyu
Yapılışı
Un hariç tüm hamur malzemesini yoğurma kabına alalım ve yoğuralım..
Unu yavaş yavaş ilave edelim ve ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
Cevizden biraz daha irice parçalar koparıp yuvarlayalım ve önce süte sonra susama bulayalım.
Tüm hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kabarıp, üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
Bu arada da şerbet malzemelerini de kaynatarak şerbetimizi hazırlamış olalım.
Şerbet sıcağa yakın ılıklıkta olsun.
Tatlılarımız fırından çıkınca şerbetle buluşturalım.
Tatlımız şerbetini çekince servise hazırdır..
Selanik susamlısı, adından da anlaşıldığı gibi susamla yapılıyor.
Ben bir kısmını koyu haşhaşla yaptım ki bu şekliyle daha çok sevdim.
....Afiyet Olsun...
Ellerine sağlık gerçekten bereketli harika bir tatlı sevgiler
YanıtlaSilÇok güzel olmuş. Ellerinize sağlık
YanıtlaSil