Merve Hanım tarafından MSA'ya(mutfak sanatları akademisine) davetliydim.
Mutfakta Samsung vardı yani.
Sizin mutfağınızda hangi ürünler var bilmiyorum ama Msa mutfağında
Samsung Mutfak Ürünleri vardı.. Buzdolabı, fırın vs.
Bu etkinlikte İtalyan mutfağından esintiler vardı..
Şefimiz Şehnaz Anar eşliğinde el yapımı makarna hamurları yoğurduk,
makina yardımı ile açtık ,soslarla pişirdik ve tabii hepsinin tadına baktık .
* Fettuccine; dana bacon (mantarve kremalı parmesan sos ile)
*Gnocchi (Pesto sosu ile)
ve
*Ispanak ve ricotto peynir dolgulu ravioli yaptık.
Fettuccine dana bacon
(mantarve kremalı parmesan sos ile)
Fettuccine damak tadıma en uyan makarna oldu.
Bu yüzden de sizinle de tarifini paylaşacağım..
Son halini altta görüyorsunuz..
Malzemeler(2 kişilik)
Hamuru için
200 gr un
2 yumurta
Tuz
20 gr mantar püresi
Püre için mantarları haşladıktan sonra bir yemek kaşığı zeytinyağı ile
beraber pürüzsüz kıvama gelinceye kadar
püre yapın ve süzgeçten geçirin.
Sosu için
1 adet kuru soğan(Yemeklik ince doğranacak)
2 diş sarmısak
100 gr istiridye mantarı
4 dilim dana bacon (İsteğinize kalmış)
20gr tavuk suyu
40 gr krema
30 gr toz permasan
Tuz,karabiber,zeytinyağı
Hazırlanışı
Un yumurta ve çok az tuz ile sertçe bir hamur elde edelim..
Mantar püresinide ilave edelim hamuru 10 dakika dinlendirelim.
Hamuru hamur açma makinasında açalım ve uzun şeritler halinde keselim..
Biz makinayla açarken 0 dan başlayıp 7 numaraya kadar hamuru incelttik
Makinanınz yoksa elde açıp yine uzun şeritler halinde kesebilirsiniz..
Makina bu makarna için büyük kolaylık sağlıyor..
Tuzlu kaynar suda 4 dakika kadar haşlayalım..
Sosu için
Doğradığımız kuru soğan ve sarmısağı zeytinyağda soteleyelim..
İnce doğradığımız mantar ve baconları (bence bacon yerine kavurma kullanılabilir) ilave edelim ve sotelemeye devam edelim.
Tavuk suyunu ilave edelim 2 dakika kadar kısık ateşte pişirelim.
Krema ve tuz karabiberi ilave edelim karıştıralım.
Haşladığımız makarnaları sosa ilave edelim makarnaları ezmeden karıştıralım.
Ve mutlu son..
Üzerine rende parmesan serperek servis edelim.
Sonrasında
Gnocchi(Pesto sosu ile)
hazırladık..
Damak tadıma çokda uyun bir lezzet değildi belirtmeliyim..
Gnocchi başta İtalya olmak üzere Güney Amerika, Brezilya gibi ülkelerde un, irmik unu ve patates püresi ile yapılan bir yemektir.
Gnocchinin son durumu alttaki gibi sosu ile buluşmuş görüntüsü..
En son olarak
Ispanak ve ricotto peynir dolgulu ravioli
hazırladık..
Taze fesleğen ve domates sosu ile servis ettik..
Ravioli yine bir İtalyan mantısı..
Bizim mantımıza göre daha büyükçe şekil olarak da hamurun kenarları tırtıklıdır.
Biz burada dolgu malzemesi olarak peynir ıspanak ve kremadan oluşan bir harç kullandık.
Hamuru yine hamur makinası ile açtık ve yukarıda gördüğünüz gibi şekillendirdik..
Ben bu makarnaları yaparken de, yerken de inanılmaz keyif aldım.
Tüm Samsung ekibine böyle güzel bir organizasyon için teşekkürler.
Ne kadar keyifli ve lezzet dolu bir workshop olmuş.
YanıtlaSilEllerinize ,emeklerinize sağlık…
Evet Emel Hanım çok keyifliydi siz daha iyi bilirsiniz bu tarz ortamları yeni bir şeyler öğrenmek yeni arkadaşlarla tanışıp zaman geçirmek keyif veriyor insana .
YanıtlaSilYorum içinde teşekkür ederim..
Evet Emel Hanım çok keyifliydi siz daha iyi bilirsiniz bu tarz ortamları yeni bir şeyler öğrenmek yeni arkadaşlarla tanışıp zaman geçirmek keyif veriyor insana .
YanıtlaSilYorum içinde teşekkür ederim..