11 Mart 2015 Çarşamba

Whoopie Pies (Sandviç Kekler)


Bugün Whoopie pies tarifi vereceğim ..
Büyük oğlumun okul kermesi için hazırladım ve okula gönderdim ;Hayırlara vesile olsun inşallah..

Nedir bu Whoopie pies dediğinizi duyar gibiyim?

Çoğunluğu Amerika Pensilvanya'da yaşayan Amish kadınlarının 
çok sık pişirdiği geleneksel bir kek çeşidiymiş.
Whoopie biz de ki yuppiee gibi bir sevinme nidasını ifade ediyor..

Sevinilmeyecek gibi değil ki iki yumuşak kekcik arasında ki krema 
 insana yerken güzel duygular hissettiriyor..
Özellikle de çocuklarınızın bayılarak yiyebileceği bir lezzet..


Malzemeler
100 gr tereyağı(oda sıcaklığında)
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı limon suyu
1 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu

Ara kreması için
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
3 yumurta sarısı
7 yemek kaşığı şeker
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı
1 su bardağı sütü ısıtalım içine limon suyunu ilave edelim ve sütün kesilmesi için
 15 dakika kadar bekletelim. (Bu orjinal tarifteki butter milk yerine geçecek)
Sonra oda ısısındaki yumuşak tereyağı ile şekeri çırpalım.
Yumurtayı ilave edelim çırpmaya devam edelim.
Kesilmiş olan sütümüzü de ilave edelim çırpmaya devam.
Son olarak un, kakao,vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim ve çırparak
 kek harcından koyuca kurabiye hamurundan daha cıvık kıvamda bir karışım elde edelim. 

Elde ettiğimiz bu harcı ucuna yuvarlak uç taktığımız sıkma torbamıza dolduralım..
Sıkma torbaları altta gördüğünüz gibi oluyor ve bu tarz harçlarda büyük kolaylık sağlıyor..
Ben sıkarken soldan ikinci duyu kullandım.


Eğer sıkma torbanız yoksa kaşıkla düzgün bir şekilde dökmeye çalışın. 
Tepsimize yağlı kağıdı serelim.
Ben kolaylık olsun, mini kekeciklerimin hepsi aynı boy olsun diye yağlı kağıda çay bardağı ile aralıklı olarak yuvarlaklar çizdim ve harcımı bu yuvarlakları dolduracak şekilde sıktım..


  
Harcımızı sıkma torbası ile yağlı kağıt üzerine sıkalım.


Kekciklerimizin üzerlerini pişince pürüzsüz olmaları için sıkma işlemi bittikten sonra 
parmağımızı hafif ıslatıp üzerlerini düzleştirelim.
170 derecede önceden ısıtttığımız  fırında 10 dakika kadar pişirelim.

Ara kreması için 
Şeker,tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeyi tenceremize alalım
 ve mikserleyelim ocağa alalım...
Bir kaç taşım kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
Pişen kremayı ocaktan alıp içine şeker ,vanilya ve tereyağını ilave edip tekrar mikserleyelim.
Kabuk tutmamasını sağlayarak ara ara karıştırarak soğumasını sağlayalım.
Ara kremamız hazırdır.
Bu kremayı önce hazırlayıp hava alamayacak şekilde üzerini kapatırsanız kolaylık olmuş olur.


Fırında pişerken ki halleri tam seyirlik. 
Nasıl güzel kabarıp pürüzsüz bir hal alıyorlar.


En son işlem olarak kekciklerimiz tamamen soğuduklarında uygun boyda olanları eşleştirelim ve
aralarına hazırladığımız portakallı kremadan sürüp diğerini üzerine kapatalım.

İsterseniz üzerlerine eritilmiş çikolata da sürebileceğiniz gibi
 tamamını da eritilmiş çikolatayla kaplayabilirsiniz ki çok şık olur..

Tüm işlem bundan ibarettir..


Sonrada servis etmeden önce geçin sandviç  keklerinizin karşısına seyredin..
O derece şirin ve lezzetli bir tarif .

*Whoopie pie 'larınızın ara katlarına kremşanti de sürebilirsiniz böylesi daha pratik olabilir. 
Ya da dilediğiniz başka bir krema kullanabilirsiniz..
*Ben boyurt olarak çay bardağı genişliğini kullandım siz daha büyük ya da küçük olarak şekil verebilirsiniz. Bu haliyle 32 tekli kekçik 16 sandviç elde ettim.
*Sandviç arasında krema üzerinde mini meyveler de ilave edilebilir daha da lezzetli olur ki bu şekliyle mini pastacıklar elde edersiniz.. 

....Afiyet Olsun...

17 yorum:

  1. Çok güzel görünüyorlar bir an makaron sandım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makaron değil ama o kadar lezzetli diyebilirim..

      Sil
    2. Makaron değil ama o kadar lezzetli diyebilirim..

      Sil
  2. merhaba sevgi hnm ellerinize sağlık bu tarif isabet oldu benim için :) bu tariften aramıştım ama aklıma yatan olmamıştı şimdi gönül rahatlığı ile yapabilirim takipteyim bu arada aşamalı fotoğraflar için tşkr ederim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İhtiyaca binaen olmuş o zaman.Ama bu tarifi gerçekten de gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz tavsiye ederim..

      Sil
    2. İhtiyaca binaen olmuş o zaman.Ama bu tarifi gerçekten de gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz tavsiye ederim..

      Sil
  3. Merhabalar tarifiniz ve anlatımınız çok güzel takipteyim artık bana da beklerim :)http://gulumsetenhobiduragim.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyorlar, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize saglik sizi severek takip ediyorum.birşey sormak istiyorum. Hamuruna gida boyasi koyup renkli yapabilirmiyiz makaron gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamura gida boyası koyabilirsiniz renklide olur tabii.Ispanak koyup doğal renk elde edebilirsiniz.. Kremasına da renk verebilirsiniz.Tercih sizin..

      Sil
    2. Hamura gida boyası koyabilirsiniz renklide olur tabii.Ispanak koyup doğal renk elde edebilirsiniz.. Kremasına da renk verebilirsiniz.Tercih sizin..

      Sil
  6. İyi günler Sevgi Hanım tariflerinizi deneyip yorup yapmayı seviyorum.Bu tarifi de denedim ama hiç sizinki gibi olmadı biryerde hata yaptım ama nerde bilmiyorum hamur baya katı oldu aslında malzemeleri birebir aynı ölçüde koydum sizin hamurunuz akışkan gibi gözüküyor.benimki okadar katı oldu ki mikserle bile kariştıramadım katı olduğu için şekilleride olmadı.Aslında sizin sıkı takipçilerinizim birçok tarifi yaptım gayet başarılı oldu ama bu olmadı.ziyan oldu malesef.muhtemelen benden kaynaklı bi durum çünkü sizin baya güzel ve iştah açıcı duruyor.

    YanıtlaSil
  7. Takip eden çok da sizin gibi geri dönüp yorum yapan bu sıralar oldukça az size özellikle teşekkür ediyorum.. Adınızı öğrensem iyi olacaktı.
    Hamurun kıvamı yukarıda da belirttiğim gibi kekten biraz kıvamlıca kurabiye hamurundan cıvıkça olmalı.Unu ilave ederken bu tarz şeylerde her zaman yavaş yavaş ilave etmelidir undan una kıvam değişebilir unutmayın.. Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...