22 Mayıs 2015 Cuma

Fındıklı Tarçınlı Kurabiye


Çay saatleriniz için gerçekten lezzetli ve kolay bir kurabiye..
Portakal aromalı, tarçınlı, zencefilli, fındıklı  e daha ne olsun ama..
Bu kurabiyeleri ilk defa lise yıllarında mini mini ebatlarda yapmıştım..,
O şekliyle daha sevimli olmuşlardı..

Malzemeler
250 gr tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta beyazı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık içi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1  portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tarçın
Çok az zencefil
4 su bardağı un

İçine
Tane fındık

Üzeri için
3 yemek kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı
Hamur malzemelerini kullanarak ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.(unu yavaş yavaş ilave edelim)
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlayıp açalım 
ortasına tane fındık yerleştirip yuvarlayarak şekil verelim  ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim

180 derecede ısıttığımız fırında üzerleri çok hafif kızarmaya başlayıncaya kadar pişirelim..

Bir kapta tarçın ve pudra şekerini karıştıralım, tel bir süzgeç yardımıyla sıcak kurabiyelerin üzerine serpiştirdikten sonra servis yapabiliriz.

...Afiyet Olsun...

1 yorum:

  1. Eline sağlık bu tip kurabiyeleri çok seviyorum kıyır kıyır ıoluyor sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...