Çay saatleriniz için gerçekten lezzetli ve kolay bir kurabiye..
Portakal aromalı, tarçınlı, zencefilli, fındıklı e daha ne olsun ama..
Bu kurabiyeleri ilk defa lise yıllarında mini mini ebatlarda yapmıştım..,
O şekliyle daha sevimli olmuşlardı..
Malzemeler
250 gr tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta beyazı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık içi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tarçın
Çok az zencefil
4 su bardağı un
İçine
Tane fındık
Üzeri için
3 yemek kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı
Hamur malzemelerini kullanarak ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.(unu yavaş yavaş ilave edelim)
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlayıp açalım
ortasına tane fındık yerleştirip yuvarlayarak şekil verelim ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim
180 derecede ısıttığımız fırında üzerleri çok hafif kızarmaya başlayıncaya kadar pişirelim..
Bir kapta tarçın ve pudra şekerini karıştıralım, tel bir süzgeç yardımıyla sıcak kurabiyelerin üzerine serpiştirdikten sonra servis yapabiliriz.
...Afiyet Olsun...
Eline sağlık bu tip kurabiyeleri çok seviyorum kıyır kıyır ıoluyor sevgiler
YanıtlaSil