Bülbül yuvası kurabiyeler akraba günümüzün tuzlu lezzetlerinden biriydi..
Sunumu değişik bu kurabiyelerin biliyorsunuz tatlı versiyonları da mevcut ..
İsterseniz siz kıymalı ya da patatesli olarak da yapabilirsiniz..
Malzemeler
250 gr tereryağ (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
2 yumurta ( 1 inin sarısı üstüne)
Aldığı kadar un
İç harcı için
200 gr beyaz peynir
Maydanoz
Üzeri için
Yumurta sarısı ve çörek otu
Yapılışı
Hamur malzemelerinin tümünü (un hariç) yoğurma kabımıza alarak karıştıralım.
Sonra unu da yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Hamuru ikiye bölüp merdaneyle açalım.
Birinci hamurumuzu çay bardağı ile keselim.
Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirelim.
İkinci hamurumuzu ise açıp önce çay bardağı ile kesip kestiğimiz yuvarlakların ortalarını şişe kapağı ile keserek açalım..(Böylelikle ortası delik halkalar elde edeceğiz..)
İç harcı için beyaz peynirimizi ezelim ve incecik doğradığımız maydanozu
içine ilave ederek karıştıralım.
Çay bardağıyla kestiğimiz yuvarlak olan parçanın üzerine peynirli karışımdan koyup ortası delik olan parçayı peynirli karışımın üzerine kapatalım ve
kenarlarına ayırdığımız yumurta sarısını sürüp çörek otu serpelim..
Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında kurabiyelerimizin üzeri kızarana kadar pişirelim.
*Bu kurabiyelere mahlep ilavesi de çok güzel bir lezzet katabilir kullanmanızı tavsiye ederim.
.....Afiyet olsun...
sunum çok şık... Gün sofraları için muhteşem olur...
YanıtlaSilhttp://fincanteyze.blogspot.com.tr/
Ellerine sağlık sunumu şık ve lezzetli olmuş sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık Sevgi hanım.Çok güzel olmuşlar.
YanıtlaSilElinize sağlık, bendeki tuzlu kurabiye tarifi ama içini doldurmuş ve hoş bir sunum yapmışsınız, tebriklerr:)))
YanıtlaSilfulyapimlezzetler.blogspot.com
tuz yokmuydu
YanıtlaSilEvet çok guzel
Sil