Okulların yarıyıl tatilinden dolayı bir haftalık kısa bir ara vermek zorunda kaldım..
Azıcık dinlendim dersem inanmayın çoluk çocuk azıcık hava aldık..
An itibari ile yine bloğumun başındayım..
Balık kış aylarında genelde hafta sonları daha çok tüketiliyor..
Biz bayanlar çoğunlukla kokusuydu, yağıydı, temizliğiydi diyerek
balığa biraz istemeye istemeye razı oluyoruz..
Şu an oturduğum ev dolayısı ile balığı balkonda pişirebildiğimiz için bizde balık kokusu diye bir şey olmuyor..
Daha önceki evimizde her balık sonrası koku siniyor diye mutfak dolaplarına kadar
silmek durumunda kalırdım.
Ama balığın ve tabii hamsinin yararları hepinizce artık malum..
Sezonu bitmeden bol bol yemeli yedirmeliyiz..
*
Geçen hafta üniversiteden arkadaşım aynı zamanda ev arkadaşım
ve ailesini hamsi için davet etmiştik..
Karadenizli olunca hamsi ve balık davetleri kaçınılmaz oluyor..
Bizde zevk alarak ağırlıyoruz sevdiklerimizi..
ve ailesini hamsi için davet etmiştik..
Karadenizli olunca hamsi ve balık davetleri kaçınılmaz oluyor..
Bizde zevk alarak ağırlıyoruz sevdiklerimizi..
Menümüz şöyleydi..
Mıhlama
Lahana turşusu
Karışık mevsim salata
Limonata ve erik kompostosu
Tatlı olarak
Misafirlerim gelmeden önce kolaylık olması açısından masamı hazırladım..
limonata ve kompostoları hazırladım.
Limonları sıkıp kullanıma hazır hale getirdim..
Mısır ekmeğimin hamurunu hazırladım ,buzdolabında beklemeye aldım misafirlerin gelmesine yakın fırına verdim. Pişerken ekmeğin yaydığı koku harikaydı.
Çorbayı da yapınca işlem tamam .
Hamsi tava kısmı ise eşimin ellerinden..
Lahana turşusu
Karışık mevsim salata
Limonata ve erik kompostosu
Tatlı olarak
Saray tatlısı
Misafirlerim gelmeden önce kolaylık olması açısından masamı hazırladım..
limonata ve kompostoları hazırladım.
Limonları sıkıp kullanıma hazır hale getirdim..
Mısır ekmeğimin hamurunu hazırladım ,buzdolabında beklemeye aldım misafirlerin gelmesine yakın fırına verdim. Pişerken ekmeğin yaydığı koku harikaydı.
Çorbayı da yapınca işlem tamam .
Hamsi tava kısmı ise eşimin ellerinden..
Hamsi tavayı ayaklı kek tabağında sundum ki görüntü açısından hoşluk kattığını düşünüyorum..
Hamsiler pişmek üzereyken üzerine piyazlık doğranmış kuru soğan ya da kırmızı soğan ilave ederseniz balığınız (hamsiniz) ayrı bir lezzetli olacaktır..
Hamsiler pişmek üzereyken üzerine piyazlık doğranmış kuru soğan ya da kırmızı soğan ilave ederseniz balığınız (hamsiniz) ayrı bir lezzetli olacaktır..
Yazın yapılan karışık doğrama turşuların dibini görünce yerine lahanadan yenisini yaptım..
Turşu kurmada bu doğrama tarzı benim çok hoşuma gidiyor..
Su ilavesi olmadan sebzenin kendi suyu,limon suyu ve sirke ile kütür kütür bir turşu oluyor..
Yapımını merak edenleri buraya alayım..
görseller cidden harika... elinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkür ederim..
SilBizim de pazarları genelde balık günüdür sofran güzel olmuş ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkürler..
SilSoğanlar balığın içinde ne kadar hoş bir görüntü oluşturmuş öyle :)
YanıtlaSilÇıtır çıtır mımm ellerine emeklerine sağlık..
Balık ve soğan bizim için ayrılmaz ikili.. Balıkla beraber pişince lezzet taçlanıyor süper oluyor..
Sil