Bugün harika bir tavuk tarifim var..
Bu tarifi not edin lütfen çünkü tavuğun bu bu şekliden vazgeçemeyeceksiniz..
Günümüzde sağlıklı tavuk bulmak her ne kadar azalmış olsa da ,
içinize sinen sağlıklı tavuk bulduğunuzda deneyin derim..
Özellikle mevlit, düğün yemeklerinde bu tarif harika oluyor..
Malzemeler
3 adet tavuk göğsü
1 adet limonun suyu
1 diş orta boy sarmısak (rendelenmiş)
1 çay kaşığı dolusu köri
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı isot(ya da kırmızı biber)
Yapılışı
Tavuk göğüslerini yıkadıktan sonra içine tuz attığımız su içinde yumuşayana kadar haşlayalım..
Haşladığımız tavuk göğüslerini soğuttuktan sonra ince ince didikleyelim..
Genişçe bir teflon tencereye alalım üzerine sıvı yağ, rende sarmısak ,baharatlar ve limon suyunu ilave edelim ..
Orta derecede yanan ocakta sürekli alt üst karıştırarak kavuralım..
Tavuğumuz kurumayacak ama tam anlamda kavrulacak bu da aşağı yukarı 15 dakikamızı alacaktır..(miktara göre değişebilir)
Sonrasında isterseniz ekmek arasında servis edin isterseniz de altta gördüğünüz gibi pilav üstünde servis edin..
Bu tarifi tattıktan sonra tavuğu pilavın üzerin üzerinde haşlayıp direk kullanmak yerine
bu şekilde servis edeceksiniz .. Böyle de iddialı bir tarif..
...Afiyet Olsun...
Baharatlı tavuğa bayılırım pilavın yanında çokda güzel olur ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilAnnem de böyle yapıyor artık tavuklu pilavı ve ben de bayılıyorum:)ellerine sağlık çok da güzel görünüyor.
YanıtlaSilmerhabalar sevgi hanim..
YanıtlaSilsizinle tanistigima cok memnun oldum...
cok hos bir sayfaniz var,,, emek harcayarak ,,,keyifle yaptiginiz belli
uye olamadim,,bende bir sorun var
ellerinize,,,gonlunuze saglik
sevgilerimi birakiyorum:)
Cihan Hanım ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.. Bnde çok memnun oldum ilginiz için ayrıca teşekkür ederim..
YanıtlaSilSizin kadar olmasa da emek harcıyorum severek..
Benden de size bol bol sevgiler sizi severek ilgiyle takipteyim..