Akraba günü menümüzün en lezzetli tariflerinden birisi de bu çatallardı..
Kıvamı çok güzeldi.
Kesinlikle tavsiye edebileceğim bir tariftir bunu da açıkça belirteyim..
Malzemeler
250 gram tereyağ(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı sirke
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta beyazı
Aldığı kadar un
Üzeri için
250 gram tereyağ(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı sirke
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta beyazı
Aldığı kadar un
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Yapılışı
Derince bir kapda un hariç tüm hamur malzemelerini karıştıralım..
En son unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim..
Elde ettiğimiz hamuru yarım saat kadar buzdolabında dinlendirelim..
Hamurumuzdan limondan küçük bezeler koparalım ve bir bezeyi
elimizle yuvarlayarak uzun bir çubuk elde edelim..
Altta gördüğünüz gibi bir ucunu içe kıvıralım diğer ucunu da aşağı ya kıvırdık mı şekil oluşmuştur..
Kolajda 3.fotoğrafta ki gibi çatalın iki ucunu elimizle sıkarak daha belirgin hale getirelim işlem tamamdır...
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize çatallarımızı alalım.
Çatallarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpelim..
Tüm hamuru bu şeklide hazırladıktan sonra 180 derece de ısıttığımız fırında
çatallarımızı ,üzerleri kızarana kadar pişirelim..
Bu hamurla kandil simiti de yapabilirsiniz..
Bunun için yapmanız gereken uzun yaptığınız çubukları halka şeklinde iki ucunu birleştirdikten sonra
önce yumurta beyazına sonra susama batırmanızdır..
Bu tariften gördüğünüz boyutta 25 çatal çıkıyor..
Büyük yada küçüklüğüne göre miktar değişecektir..
Altta ise çatallarımızın servis masasındaki endamını görüyorsunuz..
Diğer tuzlu kurabiyelerin;
Kuru yemişli tuzlu kıyır kurabiye için buraya
Baharatlı Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye için buraya
Tuzlu susamlı kurabiye için buraya
Tuzlu simit kurabiyeler içinse buraya tıklayarak
tariflerini görebilirsiniz..
Mis miss.. Ellerine sağlık. Mahlep varsa içinde lezzetinden şüphe yok.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım harika bir tarif...Ayrıca gün masası da muhteşem görünüyor,hayırlı cumalar...
YanıtlaSilTaze mis gibi mahlep getirmisken Türkiye´den bu tarifi denememem olmaz dimi ama Sevgicim,ellerinize saglik kim yaptiysa,ben yeni geldim,iki haftadir bilgisayar yüzü görmedim o yüzden bilmiyorum,öpüyorum seni!
YanıtlaSilÇok güzel görünüyorlar, ilk fırsatta deneyeceğim, ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok güzel görünüyorlar, ellerinize sağlık. Sormak istediğim bir şey var. Bunları yapıp pişirdikten sonra buzluğa atsak bir şey olur mu?
YanıtlaSil