Havuçtan da reçel olur muymuş diyorsunuz değil mi?
Yeni lezzetlere açık olmak lazım..
Hem de harika oluyor, portakal aroması ile çok hafif çok lezzetli bir reçel çıkıyor ortaya.
Çok fazla reçel ve tatlı sevmeyen biri olarak diyebilirim ki
tatlı olarak tek başına bile yenilebilir.
Uzun süredir denemeyi düşündüğüm bir reçeldi.
Akraba kahvaltısı için taze taze hazırladım ve sundum.
Kahvaltı masamızın postu burada..
Malzemeler
6 adet orta boy havuç
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı portakal suyu
Yarım su bardağı su
1 portakal kabuğu rendesi
1 adet çubuk tarçın
1 limon suyu
1 adet karanfil(isteğe bağlı)
Yapılışı
Havuçların kabuklarını soyup yıkayalım ve rendeleyelim(rendenin büyük rendeleyen tarafı ile)
Altta gördüğünüz gibi tüm malzemeyi tencerede bir araya getirelim ve yarım saat kadar
reçel kıvamına gelene kadar kaynatalım.
Kaynayana kadar yüksek ateşte sonra kısık ateşte pişirelim..
Arada reçelin üzerinde oluşan sarı köpükleri kaşık yardımı ile alalım.
Reçel kıvamına yaklaşınca limon suyumuzu da ilave edelim bir
5 dakika kadar daha pişirip ocağı kapatalım..
*
Hemen kullanmayı düşünüyorsanız reçeliniz soğuyunca kavanoza alalım ve kapağını kapatalım..
Sonra kullanmayı düşünüyorsanız kavanoza sıcak sıcak reçeli koyup kapağını sıkıca kapatalım ve kavanozu ters çevirelim tamamen soğuyana kadar bekleyelim.
Akraba kahvaltımızdan reçeller ..
*Tarçın bu reçele çok yakışıyor..
* Karanfilde değişik bir tat veriyor ama ben çok hoşlanmadım..Reçel pişerken çok az durdu içinde çıkardım ben siz seviyorsanız içinden almadan pişirebilirsiniz de.
*Reçelinize piştikten sonra ceviz veya fıstık ilave ederek de servis yapabilirsiniz..
Diğer reçel tariflerim için buraya bakabilirsiniz..
..Afiyet Olsun...
merhaba sevgi hnm elinize sağlık çok güzel görünüyorrr takipteyim sevgiler
YanıtlaSilMerhaba Emine Hanım ; teşekkür ederim
YanıtlaSilBenden de sevgiler..
Merhaba Sevgi Hanım ; reçeli dün akşam denedim tadı kıvamı çok güzel. Yalnız benim havuçlar biraz kıtır oldu, bir yerde hata mı yaptım acaba :) Teşekkürler. Kayseri'den Dilek...
YanıtlaSilHavuçlar yerken azıcık kıtırlık hissi veriyor ama bu reçelin özelliği sanırım yakışıyor diye düşünüyorum..
YanıtlaSilHata yok yanii..