Yaz sıcakları başladı beraberinde de bende de rehavet başladı..
Yazmak istiyorum yazamıyorum..(Çocukların evde olması da bunda etken tabii)
Bu gördüğünüz börekleri akraba kahvaltısı için hazırlamıştım..
Lezzeti 10 numara..
Yapılışı kolay ve çok da bereketli bir börek..
Önceden hazırlayıp dondurucuda saklayabileceğiniz bir börek..
Yani kısacası biz hanımların özellikle arayıp da bulamadığı bir tarif .
Çat kapı misafirleriniz için önceden hazırlayıp dondurucuda saklayabileceğiniz elinizin altında hazırda bulundurabileceğiniz bir börek.
Bir takipcim bu tarz hazırlıkları hangi sırayla hazırlayıp nasıl yetiştirebildiğimi sormuş ;
bu konuda da bir post hazırlamamı istemişti..
Akraba günü gibi kalabalık buluşmalar için bol çeşit yapıyoruz ,malum sayımız çok..
Hazırladığım lezzetlerin bir çoğunu önceden hazırlayıp dondurucuda hazır halde bekletiyorum.
Bazılarını da daha sonraya bırakıyorum.
Neyse detaylar diğer postta olsun..
Gelelim lezzetli böreğimizin tarifine..
MALZEMELER
4 adet hazır yufka
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı dolusu un(tepeleme )
İçi için
Yarım kilo kıyma
5-6 adet pırasa
1 adet havuç
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber ,tuz,kırmızı biber
YAPILIŞI
Önce iç harcımızı hazırlıyoruz..
Bunun için pırasaları minik minik doğruyoruz..
Kıyma ile pırasayı beraber sıvı yağı tavaya alalım ve 15 -20 dakika kadar karıştırarak kavuralım..
(havucu da rendeleyerek ilave edin kavurun)
İç harcımız hazır olunca soğuması için bekletelim.
Daha sonra 1 su bardağı sıvı yağın içerisine unu ilave edelim ve iyice karıştıralım..
Yufkamızın birincisini masaya serelim üzerine unlu yağdan sürelim.
İkinci yufkayı yağlı yufkanın üzerine serelim ve yine yağı her yanına ulaşacak şekilde sürelim..
İki kat olan bu yufkayı 16 parça olacak şekilde (altta görüyorsunuz) keselim..
İçi için
Yarım kilo kıyma
5-6 adet pırasa
1 adet havuç
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber ,tuz,kırmızı biber
YAPILIŞI
Önce iç harcımızı hazırlıyoruz..
Bunun için pırasaları minik minik doğruyoruz..
Kıyma ile pırasayı beraber sıvı yağı tavaya alalım ve 15 -20 dakika kadar karıştırarak kavuralım..
(havucu da rendeleyerek ilave edin kavurun)
İç harcımız hazır olunca soğuması için bekletelim.
Daha sonra 1 su bardağı sıvı yağın içerisine unu ilave edelim ve iyice karıştıralım..
Yufkamızın birincisini masaya serelim üzerine unlu yağdan sürelim.
İkinci yufkayı yağlı yufkanın üzerine serelim ve yine yağı her yanına ulaşacak şekilde sürelim..
İki kat olan bu yufkayı 16 parça olacak şekilde (altta görüyorsunuz) keselim..
İç harcımızı kafi derecede yerleştirip böreklerimizi saralım..
Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp böreklerimizi saralım..
4 yufkadan 32 adet sarma börek elde edeceğiz..
Hazırladığımız börekleri yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize bitişik olarak yerleştirelim..
Üzerlerine yağlı su sürüp susam çörek otu serpelim..
200 derecede ısıttığımız fırında böreklerimiz kızarana kadar pişirelim..
*Böreklerinizi sardıktan sonra pişirmeden saklama kabıyla dondurucuda saklayabilirsiniz..
*Börek iç harcı için istediğiniz harcı kullanabilirsiniz..
Kıyma ile pırasa birbirine çok yakışıyor ama pırasa için kışı beklemek gerekecek..
Unlu börekler genelde çıtır çıtır oluyor..Diğer unlu börek tarifimiz için buraya bakabilirsiniz..
Unlu börekler genelde çıtır çıtır oluyor..Diğer unlu börek tarifimiz için buraya bakabilirsiniz..
...Afiyet Olsun....
Tarif için çooook tşekkürler... Yazdım bir kenara
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor :)
YanıtlaSilBanada beklerim www.kiriksemsiye.blogspot.com
Sevgiler
Bu tarifi ıspanaklı kıymalıda yapsam olur değilmi.. Teşekkürler tarifi için..hümeyra gümüş
YanıtlaSil