Bugün ne pişireyim diye düşünmeyin hazırladığım menülere bir göz atın yeter..
Oruç perdedir.
Biriniz bir gün oruç tutacak olursa kötü söz sarf etmesin, bağırıp çağırmasın.
Birisi kendisine yakışıksız laf edecek veya kavga edecek olursa "ben oruçluyum!'' desin (ve ona bulaşmasın).
Bugünün öneri menüsünde
İftar için
*Tel şehriyeli sebze çorbası (Tarifi altta)
*Karışık yeşil salata
*Bardakla şekillendirilen çilek soslu kartopu
Ve
Sahur için
Bazlama
Tariflere üstte altı çizili yemek isimlerinin üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Ve
Sahur için
Bazlama
Tariflere üstte altı çizili yemek isimlerinin üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Malzemeler
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım fincan sıvı yağ
2 su bardağı süt
6 bardak su
1 havuç
1 adet büyük patates
1 büyük kabak
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım fincan sıvı yağ
2 su bardağı süt
6 bardak su
1 havuç
1 adet büyük patates
1 büyük kabak
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 Yemek kaşığı dolusu tel şehriye
Tuz ve Dereotu
Tuz ve Dereotu
Yapılışı
Yağları tencereye alalım..Soğanı küçük küçük dorayalım ilave edelim ve kavuralım..
Daha sonra unu ilave edelim kavurmaya devam edelim.
Sebzelerimizi minik küpler halinde doğrayalım..
Kavurduğumuz unlu soğanlara bu sebzeleri de ilave edelim.
Suyunu ilave edelim ve sebzeler yumuşayana kadar pişirelim..
Sebzeler yumuşayınca çorbamızı el mikseri ile 2-3 dakika kadar mikserleyelim (sebzeleri ezmek için)
Tel şehriyelerimizi de ilave ederek tekrar ocağa alalım..
Tel şehriyeler yumuşayıncaya kadar tekrar kaynatalım..
Bu arada 2 su bardağı sütümüzü de ilave edelim.
Daha sonra unu ilave edelim kavurmaya devam edelim.
Sebzelerimizi minik küpler halinde doğrayalım..
Kavurduğumuz unlu soğanlara bu sebzeleri de ilave edelim.
Suyunu ilave edelim ve sebzeler yumuşayana kadar pişirelim..
Sebzeler yumuşayınca çorbamızı el mikseri ile 2-3 dakika kadar mikserleyelim (sebzeleri ezmek için)
Tel şehriyelerimizi de ilave ederek tekrar ocağa alalım..
Tel şehriyeler yumuşayıncaya kadar tekrar kaynatalım..
Bu arada 2 su bardağı sütümüzü de ilave edelim.
Sarmısağımızı rendeleyip ilave edelim.Çorbanın kıvamını ayarlamak için su ilavesi gerekli olursa ilave etmeyi de unutmayın..
*Bu çorbayı şehriye ilavesiz de yapabilirsiniz, arzunuza kalmış)
Et suyu ilavesi ile daha da lezzetlendirmeniz de mümkündür.
Et suyu ilavesi ile daha da lezzetlendirmeniz de mümkündür.
Yanında ,çay ve kahvaltılıklarla bazlamalar sahur için iyi bir alternatif olabilir..
Gündüz hazırlarsanız sahurda sadece ısıtmanız yeterlidir..
Yapılışını burada tüm detayları ile anlatmıştım..
Hayırlı bereketli iftar ve sahurlar inşallah..
...Afiyet Olsun....
Çorbanın kıvamı harika olmuş. menü ve tarifler zaten çok iyi seçilmiş. Bazlamalar puf puf sahur için ne de güzeler. hayırlı ramazanlar ayrıca g plus danda paylaştım.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Nursevin hanım beğenmeize sevindim.. Size de hayırlı ramazanlar dilerim..
Silellerine sağlık hepsi çok lezzetli görünüyor :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim
Sil