Bugün çok şirin kurabiyelerle karşınızdayım..
Evimizin miniği için yapıldı bu kurabiyeler..
Hayvanlarla ilgili bir etkinlik de kullandık..
Kurabiyelerin yapımı azıcık el oyalasa da sonuç gördüğünüz gibi oyalanmaya değiyor..
Özellikle çocukların doğum günleri için güzel bir alternatif olabilir..
Malzemeler
125 gr tereyağ (oda sıcaklığında )
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 kahve fincanı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
2-3 su bardağı un
Yüzü için
Badem
Damla Çikolata
Şekil vermek için
1 Adet çay bardağı
Çatal
Yapılışı
Hamur için gerekli olan tüm malzemeyi sırayla karıştırma kabına alalım ve yoğuralım..
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olması gerekiyor..
Hamurdan küçük mandalina boyutunda parçalar alalım ve elimizle açalım.
Çay bardağı ile keselim. Altta kolajda 2numara..
Yine çay bardağı ile üst kısmından gördüğünüz kadar keselim (kolajda 3 numara)
Çay bardağı ile yanlara kanat yapmak için hafifçe bastırarak şekil verelim.. (kolajda 4 numara)
Çatalı kullanarak ayaklarını yapalım (kolajda 5 numara)
Altta gördüğünüz gibi hamurdan gözlerini yuvarlayalım ve yerleştirelim..
Yerleştirdiğimiz gözlerin üzerine damla çikolataları yerleştirelim..
Gözlerin tam ortasına da bademleri burun olarak yerleştiriyoruz..
İşte hepsi bu kadarcık..
Kurabiyelerimiz artık pişmeye hazırdır..
180 derecede ısıttığımız fırında üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirebiliriz..
Ben bu kurabiyeleri minik hanım ve arkadaşları için hazırladığım için bu şekilde paket yaptım..
Sizin sunum şekliniz farklı olabilir tabii..
Birbirinden lezzetli diğer kurabiye tarifleri için buraya tıklayabilir inceleyebilirsiniz..
...Afiyet Olsun...
canim cok sevimli olmislar eminim cocuklar bayilmistir bende yapmak istiyorumda useniyorum senin kadar sabrim yok:)
YanıtlaSilMavicim gösterilen sabra değer bir kurabiye bu ama.. Çocuklar görüntüsünü ve lezzetini çok sevdi..
YanıtlaSilEmeğinize sağlık... Çok güzel görünüyorlar. Bi sorum olucaktı? acaba kaç adet kurabiye oluyo bu ölçüden? Sevgiler..
YanıtlaSil25 adet çıkıyor ama şekil vermek için kullanacağınız bardağın boyutuyla da alakalı tabii..
YanıtlaSiltarifinizi denedim şeklen çok hoş oldular fakat biraz sert gibi acaba orijinalimi böyle yoksa fırında 20 dk tuttum bu süremi fazla geldi acaba cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
YanıtlaSilİyi günler Sevgi Hanım bu kurabiyeleri dün denedim şekil itibariyle güzel oldular tat olarak ta lezzetliydi fakat ben biraz daha ağızda dağılan yani kıyır bir kurabiye seviyorum bu öyle olmadı acaba ben mi yapamadım kıtır kıtır oldular nişastadanın ve karbonatın hafifte olsa tadı geliyodu kabartma tozu kullansak olurmu?Ben kurabiye yapmayıda yemeğide çok seviyorum ama bir türlü istediğim lezzeti yakalayamıyorum yediğim zaman ağızda dağılması gerekiyor bu konuda bana biraz yardımcı olur musunuz.profesyonel biri olarak sizin fikirlerinizi önemsiyorum.
YanıtlaSilSevgi Hanım yorumuma cvp yazmadınız bu kurabiyelerin orjinali sert mi oluyor acaba bilgilendirirseniz sevinirim.
YanıtlaSilAdınızı yazsaydınız adınızla hitap ederdim size.. Bu kurabiyenin kıvamı bisküviye yakın sertlikte oluyor..
SilSiz daha kıyır kıyır bir kurabiye istiyorsanız elmalı kurabiye hamuru kullanıp aynı şekli uygulayabilirsiniz.