Elmalı kurabiye malum çoğumuz seviyoruz..
Sıcacık bir çayın yanında ya da soğuk bir sütle hatta kahve ile harika olur..
Değişik bir çok şekilde elmalı kurabiye yapıyoruz.
Biraz daha farklı bir sunum olsun, değişik görünsün derseniz bu yöntemi ısrarla denemenizi öneririm..
Görüntü itibari ile karlı dağları andıran bu kurabiye de baş rolde bir limon sıkacağı var..
Malzemeler
250 gr. tereyağı(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
6 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için
3 adet orta boy elma
1 tatlı kaşığı dolusu tarçın
3 yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı iri çekilmiş ceviz
Limon sıkacağı
Yapılışı
Hamur malzemelerinin un hariç tümünü yoğurma kabımıza alalım elimizle karıştıralım..
Unu yavaş yavaş ilave edelim..
Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim..
İç harcımız için elmaları rendenin ince bölümü ile rendeleyelim.
Tavaya alalım üzerine şeker ve tarçını ilave ederek suyunu çekene kadar pişirelim..
Ceviz içini ilave edip soğutalım..
Kurabiyelerimize şekil vermek için limon sıkacağının sıkacak bölümünü kullanacağız..
Bunun için sıkacağın içine bir parça streç film kesip yerleştirelim..
Hamurdan küçük bir mandalina kadar koparıp yuvarlayalım..
Elimizde içli köfte misali açıp, aşağı da gördüğünüz gibi sıkacağın içine yerleştirelim..
İç harcımızdan içine yerleştirelim..
Küçük bir parça hamurla üzerini kapatıp elimizle bastırarak yerleştirelim ;
kurabiyelerimiz böylece sıkacağın şeklini almış olacak..
Sıkacağı tepsiye ters çevirelim streç filmi yavaşça üzerinden alalım..
Kurabiyemiz hazırdır..
Hamur tamamen bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım..
170 derecede ısıttığımız fırında kurabiyelerimiz hafifçe pembeleşene kadar pişirelim..
Tamamen soğuttuktan sonra üzerlerine bolca pudra şekeri serpip servis yapabiliriz..
Birde iç görünümünü gösterelim tam olsun..
Altta biraz daha süslenmiş halleriyle yine atom kurabiyelerimiz..
*Pudra şekerinin birbirine yapışmaması için elmalı kurabiye tamamen soğuduktan sonra dökelim.
.....Afiyet Olsun...
wallahi bravo süper fikir süper görüntü, ellerine sağlık Sevgicim...
YanıtlaSilELİNİZE SAĞLIK ENFESS VE ÇOK ŞIK BİR SUNUM OLMUŞ :) SEVGİLER http://bedismutfakta.blogspot.com.tr/
YanıtlaSiltarif için teşekkürler ...yaptığınız diğer tarifleri de çok beğendim ..kolay gelsin
YanıtlaSilCok kolay ve her evde yapilabilecek tarifleriniz var supersijiz
YanıtlaSiliyi gunler Sevgi Hanım ben Bolu dan Elif bu kurabiyeleri yapmak istiyorum bunun şeklini normal elmalı kurabiye gibi yapsak olur mu acaba.klasik elmalı kurabiyeye yoğurt koyuluyor ve biraz yumuaşak oluyor bende daha çok kıyır kurabiyeyi severim bunun içinde yoğurt yok nasıl oluyor gevrek mi yumuşak mı.Bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim..şimididen teşekkür ederim.Cevabınızı bekliyorum.
YanıtlaSilElifcim bu kurabiye de yoğurt yok ama gerçekten kıyır kıyır oluyor.. Hatta normal elmalı kurabiyeler içindeki elmalı harçtan dolayı ertesi güne biraz yumuşamış gibi olsalarda bu kurabiye de kıyırlık devam ediyor..Yani misafir gelmeden önce bir gün önceden çok rahat hazırlanabilecek bir kurabiye.
YanıtlaSilsüper görünüyorrr ellerinize sağlıkkk
YanıtlaSilbloğunuzu takibe aldım bende desteklerinizi bekliyorum
http://misevimm.blogspot.com.tr/
Super kiyir kiyir ellinize saglik defterime ekledim cocuklar cook begendi tesekkurlerr....fatma
YanıtlaSilElmali rulo kek ve rulo yaspastalari denedim harika oldular tesekkurler.....fatma
YanıtlaSilŞekli güzel görünüyo
YanıtlaSilcanım süper görünüyor nefis olmuş eline sağlık
YanıtlaSilHarika görünüyor demedim süper herkese tavsiyesi ederim teşekkürler
YanıtlaSilSüper oldu demedim herkeze tavsiye ederim ama kurabiyelerim catladi neden acaba yinede süper
YanıtlaSilTarifi denedim.Yalnız hamuruna bir yemek kaşığı da yoğurt koydum aşırı kıyır kıyır olmasın diye. Paylaşımınıza sağlık siteniz çok güzel.başka tariflerinizden de deneyeceğim
YanıtlaSilŞam tatlısı sitenizde yok galiba birde onun tarifini arıyordum bulamadım.
Mrb nohutu koymanızın nedeni ne acaba
YanıtlaSil