Kolay İçli Köfte
Tepside Kolay İçli Köfte Tarifi
Tepside İçli Köfte
Tepside Yalancı İçli Köfte
Sinide İçli Köfte
İçli köfte Doğunun ve Güney Doğunun en lezzetli yemeklerinden birisi..
Sevmeyeni çok azdır sanırım..
Seveni çok olan bu lezzeti herkes de aynı güzellikte aynı maharetle yapamayabiliyor..
İşte bugünkü tarif içli köfte lezzetinde ve daha kolay yapılabilecek bir tarif..
Ben yapalı neredeyse 1,5 sene oldu paylaşmak bugüne nasipmiş..
Kolay içli köfteye Hatay (Antakya) çevresinde sini oruğuda deniliyor.
Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
2 orta boy patates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Kimyon, karabiber , pulbiber ve tuz
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
2 orta boy patates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Kimyon, karabiber , pulbiber ve tuz
1 yumurta
İç Harcı İçin
300 gr. kıyma
Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
2-3 tutam maydanoz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz- karabiber
2-3 tutam maydanoz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz- karabiber
1 soğan
Üzeri ve Altı İçin
2 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı
Patatesleri haşlayıp rendeleyelim..
İç harç için 2 yemek kaşığı sıvı yağda ,yemeklik doğradığımız kuru soğanla beraber
kıymayı kavuralım..
Ceviz, ince kıydığımız maydanoz ve tuzunu tadarak ilave edelim..
Soğan ve kıyma pişip suyunu çekince altını kapatalım soğumaya bırakalım.
İnce bulguru genişçe bir kapaklı kaba alalım..
2 su bardağı kaynar suyu üzerine dökelim ve kapağı kapatalım bulgurlar 15 dakika kadar yumuşasın..
Bulgurlar yumuşayınca rendelediğimiz patatesleri içine ilave edelim..
Salçaları ,yumurtayı,baharatları ilave edip yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim..
Hazırladığımız bulgur hamurunu ikiye ayıralım .
Elimizi ıslatarak hamurun yarısını parça parça tepsiye bastırarak düzgünce yayalım..(Bütün halde yaymak biraz zor bu yüzden parçalar halinde tepsiye yayabilirsiniz.)
Üzerine iç harcın tamamını boşaltıp yayalım..
Ayırdığımız diğer bulgurlu hamuru kıymalı harcın üzerine aynı şekilde
tamamen kapatmaya çalışarak yayalım..
Tepsideki hamuru elimizi ıslatarak düzeltelim ve istediğimiz şekilde dilimleyelim..
Her bir dilimin üzerine minik minik tereyağı koyalım ve 200 derecede ısıtılmış fırında
yarım saat kadar pişirelim..
Üzeri kızardığında fırından alalım.
10 dakika kadar dinlendirelim ve dilimler halinde servis yapalım..
*Pratik içli köftenizi fırın aşamasına gelmeden kesmeyi asla unutmayın.
Piştikten sonra kesmek köftenizin dağılmasına sebep olur.
.....Afiyet Olsun.....
Çok pratik bir tarif. Teşekkürler. Mutlaka deneyeceğim.
YanıtlaSil