Bugün özellikle Erzurum çevresinde çokça yapılan ve sevilerek tüketilen
yöresel bir sarma tarifi var..
yöresel bir sarma tarifi var..
Bildiğiniz sarmadan içerik olarak biraz farklı.
Benim gibi değişik lezzetlere açıksanız seveceğiniz bir sarma çeşidi diyebilirim..
Blogger arkadaşım Bahar instagramda paylaşmıştı.
*
Gün ve akşam yemekleriniz için de değişik bir lezzet olabilir.
Malzemeler
1 adet orta boy sarmalık beyaz lahana
8-9 adet orta boy patates
1 adet büyük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı kısırlık ince bulgur
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı reyhan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Fırında pişirmek için
1 yemek kaşığı biber salçası
1 Tatlı kaşığı tereyağı ve 1 Tatlı kaşığı sıvıyag
1Su bardağı sıcak su
Tuz
Yapılışı
Öncelikle lahanamızı sarılacak yumuşaklıkta olacak şekilde haşlayalım.
Avuç içi genişliğinde parçalar elde edelim.
Patateslerin kabuklarını soyalım ;yıkadıktan sonra haşlayalım ve ezip püre haline getirelim..
Kuru soğanı yemeklik doğrayalım ;2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavuralım.
Salçasını ilave edelim.
Ezdiğimiz patateslere bu salçalı soğanı , bulguru, baharat ve tuzu ilave edelim karıştıralım.
İyice karıştırdıktan sonra biraz üzerini kapatalım ki bulgur sıcaklıkla yumuşasın.
Haşladığımız lahana parçalarına yeterince iç harcımızdan koyarak saralım.
1 adet orta boy sarmalık beyaz lahana
8-9 adet orta boy patates
1 adet büyük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı kısırlık ince bulgur
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı reyhan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Fırında pişirmek için
1 yemek kaşığı biber salçası
1 Tatlı kaşığı tereyağı ve 1 Tatlı kaşığı sıvıyag
1Su bardağı sıcak su
Tuz
Yapılışı
Öncelikle lahanamızı sarılacak yumuşaklıkta olacak şekilde haşlayalım.
Avuç içi genişliğinde parçalar elde edelim.
Patateslerin kabuklarını soyalım ;yıkadıktan sonra haşlayalım ve ezip püre haline getirelim..
Kuru soğanı yemeklik doğrayalım ;2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavuralım.
Salçasını ilave edelim.
Ezdiğimiz patateslere bu salçalı soğanı , bulguru, baharat ve tuzu ilave edelim karıştıralım.
İyice karıştırdıktan sonra biraz üzerini kapatalım ki bulgur sıcaklıkla yumuşasın.
Haşladığımız lahana parçalarına yeterince iç harcımızdan koyarak saralım.
Tavada yağları ve biber salçasını kızdıralım 1 su bardağı suyla kaynatıp
patatesli sarmalarımızın üzerine dökelim.
180 derecede ısıttığımız fırında suyunu çekip kızarana kadar pişirelim.
Üzerine sarmısaklı yoğurt dökerek sıcak sıcak servis edelim.
Sevgili ziyaretçilerim bu ve bunun gibi onlarca güzel tarifin daha çok kitleye ulaşması için
Facebook sayfamızı da arkadaş çevremize ekliyor, Sevgiden Esintiler'i Beğen’iyoruz değil mi?
Bunun için sağ üsttten facebook sayfamıza giriş yapabilir sayfamızı beğenebilirsiniz..
ne güzel ve değişik ellerine sağlık ..
YanıtlaSilBayıldım bu tarife kesinlikle yapacağım sevgiler
YanıtlaSilDUYGU:
YanıtlaSilsevgi hanım sayfanızı sık sık ziyaret ediyorum paylaşımda bulunmuşsunuzdur diye. ama bizi ihmal ediyorsunuz biraz.pek paylaşım yapmıyorsunuz :((
Ahh Duygu Hanımcım çoook haklısınız.. Eksik olmayın hep ziyaret edin arada da böyle yorumlar yazın ki daha bir motive olayım.. Benim çocuklar büyüdükçe daha bir vakit bulamıyorum sanki. Ama inanın gayret ediyorum teşekkür ediyorum bu güzel yorumunuz için. Sevgiler
SilBU ARADA AKRABA GÜNÜNÜZÜ DE İPLE ÇEKİYORUM İNANIN.MENÜLERİNİZ ÇOK GÜZEL OLUYOR:)))))))
SilCok guzel bir tarif mutlaka deneyeceğim. Fatma Kübra Keleş
YanıtlaSil