Pratik hafif mi hafif bir tatlı..
Pasta görünümlü light tatlı..
Tatlı üzerinde pelte olarak sunumunu çok seviyorum.
Portakal zamanı bitti bitiyor..
Deneyin sizde bu lezzetli hafif tatlıyı.
Malzemeler
1 litre süt(5 su bardağı)
9 yemek kaşığı toz şeker
10 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
10-11 adet kedi dili bisküvi
4 yemek kaşığı hindistan cevizi
Portakal sos için
2 su bardağı portakal suyu
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta(tepelemeye yakın)
Üzeri için istenilen meyveler
(Çilek,muz,portakal vs..)
Yapılışı
Süt, irmik, portakal kabuğu rendesini tencerede karıştıralım..
Ocakta muhallebi kıvamını alana kadar karıştırarak pişirelim..
İrmikli muhallebi pişince ocaktan alalım.. Şeker ve vanilyayı ilave ederek karıştıralım..
Kelepçeli bir kalıbı yıkayalım.
Kalıbın altına hindistan cevizi rendesini serpiştirelim.
İrmikli muhallebinin yarısını kelepçeli kalıba dökelim üzerine de kedi dilllerini yerleştirelim..
Üzerine kalan muhallebiyi dökelim..
Tatlımız oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldıralım..
Bu arada üst kısımdaki portakal sosumuzu hazırlayalım..
Portakal suyu, toz şeker ve nişastayı tencereye koyup koyulaşıncaya kadar
orta ateşte devamlı karıştırarak pişirelim.
Buzdolabındaki tatlımızı çıkaralım ve üzerine yavaşça eşit şekilde dökelim.
Portakal sos katılaşmadan istediğimiz meyveleri sosumuzun üzerine dizelim.
Tatlıyı tamamen soğuması için 2 saat kadar buzdolabında dinlendirelim..
Benzer haf bir tatlı tarifi olan PORTAKALLI SÜTLÜ İRMİK TATLISI Tarifi de burada var..
..Afiyet Olsun...
çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık eminim tadıda görüntüsü kadar güzeldir.
YanıtlaSil