Milli tatlımız Revaninin değişik bir versiyonu ile şeytanın bacağını kırıp
bloğa yeni bir tarif eklemiş olalım inşallah..
Revaninin bu şekliyle sunumu çok sevimli geldi benim gözüme.
Bilmem sizde aynını düşünür müsünüz yanında bir top sade dondurmayla
sunumu çok şık olurdu.
Gelelim bu şirin revaniciğin tarifine.
Malzemeler
4 yumurta
Yarım su bardağı toz seker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
2 yemek kaşığı kakao(tepeleme)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
Şerbeti
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Porsiyonluk fırın kapları(muffin kalıpları da olur)
Yapılışı
Şerbet malzemelerini tencereye alıp karıştıralım ve ocakta 20 dakika kadar orta ateşte kaynatıp soğumaya bırakalım.
Revani harcımız için; yumurta ve toz şekeri krema kıvamını alana kadar çırpalım.
Sonra sıvı malzemeleri ilave edelim.
Devamında kuru malzemeleri eleyerek ilave edelim. Tüm malzemeler birbirine karışana kadar 1-2 dakika kadar daha çırpalım.
Yağladığımız fırın kaplarına harcımızı paylaştıralım.
180 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim.
Revani fırından çıkıp ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti ile buluşturalım.
Üzerine toz fıstık ,fındık, hindistan cevizi yani evde her ne varsa serpip servis yapabiliriz artık.
EBRU DESENLİ HAŞHAŞLI REVANİ
Revaninin değişik bir sunumu daha..
Haşhaşı revani de çok seviyor ve yakıştırıyorum.
Haşhaşlı revani için burada ki revani tarifini kullanabilirsiniz..
Daha sonra harçtan 4-5 yemek kaşığı kadar ayırıp 1 yemek kaşığı dolusu kakao ile karıştırıyorsunuz.
Sade revani harcını pişireceğiniz fırın kabına alıyorsunuz.
Üzerine kakaolu harcı altta gördüğünüz gibi sıkma torbası ile enine şeritler şeklinde sıkıyorsunuz.
Daha sonra kürdan yardımı ile boyuna bir aşağı bir yukarı olarak çiziyorsunuz ve
altta gördüğünüz deseni elde ediyorsunuz...
....Afiyet Olsun....
Blog isminizi çok sevdim , revani de çok nefis görünüyor ve değişik bir sunum olabilir emeğinize sağlık.
YanıtlaSil