Yufka mantısı
Hazır yufkadan koza mantısı
Kolay mantı tarifi
Sosyete mantısı
Bugün sizlere özellikle misafir sofralarınızda sunumu çok şık olacak lezzetli bir tarif vereceğim.
Ramazanda ya da sonrasında lezzetli değişik bir şey yapmak isterseniz
bu lezzeti kaçırmayın derim..
Bu sıralar özellikle İnstagram ve bloglar arasında femomen oldu bu yemek.
Tarifi blogger arkadaşım Mutfak ve tatlar dan öğrendim.
Takipcilerim bu lezzetten geri kalsın istemem aynı zamanda da
Sevgiden Esintiler arşivinde de bulunsun istedim ve sizler için hazırlayıp fotoğrafladım.
Sarması biraz zaman alsa da aslında pratik bir tarif..
Buyurun tarife koza mantı nasıl yapılıyormuş görelim.
8-9 dal maydanoz
Tuz, karabiber,kırmızı toz biber
1 kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
Tuz, karabiber,kırmızı toz biber
1 kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
Kızartmak için sıvı yağ
ve
Pipet
Pipet
Yapılışı
Yufkayı önce 4 eşit parçaya bölelim..
Her bir parçayı 8 eşit üçgen olacak şekilde dilimleyelim.
Böylece her bir yufkadan 32 toplamda da 96 adet uzun üçgenimiz olacak.
Her bir üçgen yufkayı altta gördüğünüz gibi bir pipet yardımı ile saralım..
Yufkaların uçlarını açılmamaları için suya batıralım.
Sarma işi çok zaman almıyor ..
Bu işlemi ben çocuklarla beraber yaptım size de tavsiye ederim.
Mini mantılarımızın boyutunu altta görüyorsunuz..
Neredeyse parmak boyutunda oluyorlar.
Kıymalı harcını hazırlayalım..
Kuru soğanı çok ince doğrayıp sıvı yağda kavuralım..
Kıymayı tuzunu , kara ve kırmızı toz biberini ilave edip
kıyma pişene kadar kavurmaya devam edelim..
Kavururken isterseniz salça ilave edebilirsiniz.
kıyma pişene kadar kavurmaya devam edelim..
Kavururken isterseniz salça ilave edebilirsiniz.
İç harcımız hazırdır..
Hazırladığımız mini koza mantılarımızı bol yağda kızartalım ve kağıt havlu üzerine alalım.
Hazırladığımız mini koza mantılarımızı bol yağda kızartalım ve kağıt havlu üzerine alalım.
Servis tabağına kızarttığımız mantıları alalım..
Kıymalı harcı ortasına dökelim.
Son olarak da (servise yakın) hazırladığımız sarmısaklı yoğurdu üzerine gezdirip servis edebiliriz.
*Yoğurdunu servis sırasında dökerseniz yufkalar yumuşamaz ve çıtırlığını kaybetmez.
*Mantılarınızı önceden sarıp buzlukta muhafaza edebilirsiniz.
İhtiyaç duyduğunuzda da elinizin altında hazır olmuş olur.
*Bu mantıyı içli olarak da yapabilirsiniz.
Yani çiğ kıymalı iç malzemesini yufkaların içine koyup sarıp da kızartırsınız...
.....Afiyet Olsun....
Sevgili arkadaşım eline sağlık çok hoş görünüyor. dediğiniz gibi bir çok blogda sıklıkla şu sıralar yayınlanan bir tarif. Bir Kayserili olarak bildiğim mantının dışına çıkmam demiyorum zira göze hoş görünen her tarifi farklı versiyonuyla denerim, bu akşam bizde de iftara bu çeşidi var dünden hazırlamıştım, fakat ben yağlanmış tepsiye dizip fırında pişirmeyi hedefledim. kızlar artık nasıl isterse o yöntemi tercih ederiz.. kocaman sevgiler..
YanıtlaSilŞükran Hanım kozalak mantı Kayseri mantısının yerini tabiiki tutamaz.. Değişik lezzetlere açık olmak gerektiğini düşünüyorum ve bu yönde de paylaşımlarda bulunuyorum.. Fırında pişirmek de daha sağlıklı olacağından tercih edilebilir tabiiki.. Sevgiler benden yorum için ayrıca teşekkür ederim.
SilEllerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım
Sil