Bugün sizlere dışı başka içi başka olan bir kek tarifi vermek istiyorum..
Dıştan bakınca kakaolu kek içini açınca hindistan cevizi toplarıyla karşılaştığınız güzel bir kek .
MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı tepeleme un + 1 yemek kaşığı un
İç malzeme için
2 yumurta akı
1,5 su bardağı dolusu hindistancevizi
1 su bardağı pudra şekeri
YAPILIŞI
İç dolgu için hindistancevizi, pudra şekeri ve yumurta aklarını bir kapta karıştıralım.
Elimizi çok az ıslatıp hindistancevizli malzemeden
ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım.
Yumurta ve şekeri şeker eriyip karışım krema kıvamını alana kadar
en az beş dakika kadar mikser ile çırpalım.
Daha sonra sıvı yağ ve sütü ekleyelim, çırpmaya devam edelim.
Kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırptıktan sonra
unu ekleyip düşük ayarda çırpalım..
Kek harcının yarısını yağladığımız kek kalıbımıza dökelim.
Hazırladığımız hindistancevizi toplarını bu harcın üzerine sıralayalım..
Kalan kek harcımızı da topların üzeri kapanacak şekilde kalıbımıza dökelim..
Ben kalıbımı yağladıktan sonra kek harcını dökmeden susam serpmiştim isterseniz serpebilirsiniz..
170 derecede ısıttığımız fırında 25-30 dakika pişirelim.
(Pişme süresi fırınınıza göre değişebilir, kekinizi kontrollü pişirin.
Kürdan ile pişip pişmediğini tespit edebilirsiniz.
Siz benim yaptığım gibi dışına susam serpmemişseniz kekin üzerine
benmari usulü eritilmiş çikolata gezdirilebilirsiniz... .
Blogda tarifi olan;
Kokostar kurabiye için burayı
Kokostar muffin için burayı tıklayınız..
...Afiyet olsun...
Merhabalar, hindistan cevizli kekiniz çok leziz ve çok iştah açıcı olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.