Yapımı kolay,
sunumu oldukça gösterişli,
bu muhallebili kemalpaşa tatlısını ramazan ayı içerisinde hazırlamıştım..
Sütlü tatlılar diğerlerine göre hafifliklerinden dolayı her zaman öncelikli tercihimdir..
Bu tatlı sütlü ve şerbetlinin birleşimi olsa da hafif bir lezzet.
Eğer sizlerde hafif tatlılardan hoşlanıyorsanız bu lezzeti deneyin derim..
Sadece kendiniz için değil davet sofralarınızda veya çay saatlerinizde sevdiklerinize de
bu lezzetli tatlıyla sürpriz yapabilirsiniz..
MALZEMELER
1 paket Kemalpaşa tatlısı
Paket üzerindeki pişirme miktarına göre şeker ve su
Muhallebi İçin
1 litre süt
1 paket süt kreması
7 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 litre süt
1 paket süt kreması
7 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
YAPILIŞI
Kemal paşa tatlısını paketinin üzerinde belirtildiği miktarda şeker ve suyu tencereye koyup kaynamaya başlayınca kemal paşaları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirelim..
Yumuşayan kemalpaşa tatlılarını dağılmadan kepçe yardımı ile şerbetini süzerek
iki ya da üç adet olacak şekilde neskafe fincanlarına paylaştıralım..
Muhallebisi için tencereye vanilya ve krema hariç tüm malzemeyi koyup orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim..
Muhallebimiz bir kaç taşım kaynayınca ocaktan alalım .
Vanilya ve süt kremasını ekleyip 5 dakika kadar mikserleyelim
Daha sonra kemalpaşaların üzerlerini kapatacak şekilde dökelim.
Bu şekilde 1-2 saat kadar buz dolabında bekletelim.
Süre sonunda fincanların kenarlarından ıslattığımız bir bıçakla geçelim..
Fincanları tatlı tabağına ters çevirerek servis yapalım..
*Bu tatlıyı ben tek tek porsiyonlar halinde hazırladım ama
siz isterseniz büyük bir cam tepside bütün olarak da hazırlayabilirsiniz..
....Afiyet Olsun...
Merhaba elinize sağlık harika bir fikir ve çok hoş görünüyor benim bir yemek tarif sitem var şeflerin mutfağı yemek tarifleri sitesi farklı tarifler fikirler ararsanız buyrun
YanıtlaSilyemek tarifleri sitesi şeflerin mutfağı
Hayırlı haftalar, muhallebili kemalpaşa tatlınız çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Ellerine sağlık porsiyonluk harika olmuş sevgiler
YanıtlaSil