Taş kadayıf nasıl yapılır?
Arap kadayıfı
Yassı kadayıfları Ramazan ayı içerisinde yapmıştım..
Tarifini sizlerle paylaşmak ancak nasip oldu.
Yapımı gayet kolay olan bu tatlı biraz el oyalasa da lezzeti buna değer cinstendi..
Yassı kadayıfları hazır olacağınız gibi altta vereceğim tarifle evde kendinizde kolayca hazırlayabilirsiniz..
Özellikle sıcak sıcak servisi bir harika ;kesinlikle denemenizi tavsiye ederim..
Bu tatlının hamurlarını yufkacılarda hazır olarak da bulabilirsiniz.
Ama benim tercihim öncelikle ev yapımı olması.
Bu tatlının hamurlarını yufkacılarda hazır olarak da bulabilirsiniz.
Ama benim tercihim öncelikle ev yapımı olması.
MALZEMELER
Hamuru için
1 su bardağı süt
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
İçi için
2 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
4-5 damla limon suyu
Bulamak için
2 adet yumurta
Kızartmak için
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
İçi için
2 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
4-5 damla limon suyu
Bulamak için
2 adet yumurta
Kızartmak için
Sıvı yağ
YAPILIŞI
Öncelikle şerbet için su ve şekeri tencereye alalım, karıştırarak kaynatalım..
Şerbet kıvam almaya başlayınca limon suyunu ilave edelim. 5 dakika daha kaynatıp
soğuması için kenara alalım.
Yassı kadayıfın hamuru için tüm hamur malzemelerini bir çırpma kabında karıştıralım.
Elde ettiğimiz bu harç krep harcına yakın kıvamda olacak.
5 dakika mayalanana kadar ılık bir ortamda bekletelim.
Sadece bir yüzleri pişecek.
Tek yüzünü pişirdiğimiz yassı kadayıflara tamamen soğumadan pişmemiş olan tarafına
cevizleri yerleştirelim ve poğaça gibi yarım ay şeklinde kapatalım.
Yassı kadayıfların kenarlarına çatalla bastırarak kapatalım ki kızartırken açılmasınlar.
Hazır olan yassı kadayıfları kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartalım..
*Bu tatlıyı içerisine ceviz yerleştirip kapattıktan sonra bu haliyle dondurucuda muhafaza edebilir ihtiyacınız olduğunda daha sonra kızartabilirsiniz..
*Kızartmadan önce yumurtaya bulayıp da kızartabilirsiniz ama ben bulamadım.
*İç harç olarak değişik malzemeler kullanılabilinir..
Cevizli, fıstıklı, ağızlı, peynirli ve kaymaklı harçlar konularak birbirinden güzel tatlılar hazırlanabilir.
....Afiyet Olsun...
bunun tarifine tvde çok denk geldim ama yemek yada denemek nasip olmadı ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim Meltem Hanım. Deneyin beğeneceksiniz..
SilÇok güzel bir tatlıya benziyor ellerine sağlık. Tarif için teşekkürler
YanıtlaSilGerçekten de güzel..
SilMerhabalar, yassı kadayıfınız çok lezzetli ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Merhaba ; Teşekkür ederim..
SilÇok sevdiğim bir tatlıdır. Tarsus'luyum. Bizdeki diğer adı taş kadayıftır. Ellerinize sağlık, en kısa zamanda deneyeceğim tarifinizi.
YanıtlaSilYöreden yöreye isim değişebiliyor sizinde dediğiniz gibi..
YanıtlaSilHarika bir tarif, kolayca hazırlayabiliriz. Teşekkürler :)
YanıtlaSilMAŞALLAH...
YanıtlaSilEllerinize sağlık ...Bereketli Olsun sofralarınız.