2014 senesinde burada 5 çayı masası diye paylaştığım bir postta yer alıyordu
bu Meyveli Limonata Jöleli Pasta .
O zaman tarifini paylaşırım diye yazmıştım ama dikkatli bir takipcim tarafından instagramdan uyarılınca paylaşmadığımı farkettim.
Bu pastanın tabanı cheesecake tabanı, üzerinde lezzetli bir krema var..
En üstte de limontadan oluşan lezzetli fresh bir jöle.
Hafif ama gerçekten lezzetli bir pasta.
Söz verdim paylaşacağım diye daha fazla uzatmadan buyrun tarif..
Malzemeler
Bisküvi Tabanı için
Bisküvi Tabanı için
2 paket eti burçak bisküvi
50 gr tereyağı
5-6 yemek kaşığı süt
Yarım su bardağı fındık
Kreması için
7 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
6 Türk kahvesi fincanı şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
Limonatalı jöle için
3,5 su bardağı limonata
1 limon kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı şeker
7 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
6 Türk kahvesi fincanı şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
Limonatalı jöle için
3,5 su bardağı limonata
1 limon kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı şeker
Üzeri için
Meyve dilimleri ve minik şekerlemeler
Yapılışı
Yapılışı
Tabanı hazırlamak için, bisküvileri blender yardımı ile un haline getirelim.
Fındığı da tamamen un olmayacak şekilde blenderdan geçirelim.
Tereyağını eritelim.
Un haline gelmiş bisküviler, çekilmiş fındığı, erimiş tereyağı ve sütü bir kaba alıp ve elimizle bütün malzemeler birbiri ile özleşinceye kadar bastırarak karıştıralım ve yoğuralım.
Yuvarlak kelepçeli kek kalıbının tabanını yağlı kağıt ile kaplayalım ve hazırladığımız harcı bastırarak yerleştirelim. Tabanın donması için buzdolabında dinlendirelim.
Krema için, tereyağı hariç tüm malzemeyi iyice karıştıralım.
Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
Kaynadıktan sonra altını kapatalım ve tereyağını ekleyelim
ve mikserle çırpalım.
Buz dolabında dinlendirdiğimiz tabanın üzerine kremayı eşit şekilde dökelim.
Krema ılıyınca üzerine istediğiniz meyvelerden dilim dilim dizebilirsiniz..
(Ben muz ve kivi kullandım.)
Pastamızı bu şekliyle yine buzdolabına kaldıralım donsun.
Üzerindeki limonatalı jöle için, limonatayı, nişastayı,limon kabuğu rendesini, şekeri iyice karıştıralım. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
Kaynamaya başlayınca ocaktan indirelim.
Bir kaç dakika soğuduktan sonra soğuyan kremanın üzerine dökelim ve buzdolabında 4-5 saat
veya bir gece dinlendirdikten sonra servis yapabiliririz..
Limonta tarifi için buraya bakabilirsiniz..
Limonta tarifi için buraya bakabilirsiniz..
.....Afiyet Olsun....
serin bir tatlı görünümünde, elinize sağlık.
YanıtlaSillimonatanin olculeri neler acaba veya hazir 1 lt limonata kullana bilirmiyiz bu tarz tarifleri ailecek cok severiz denemek isterim KUZUCUKLARIM
YanıtlaSilhttp://sevgidenesintiler.blogspot.com.tr/2010/06/buz-gibi-limonataaa.html
SilBlogda bu linkte limonata tarifi var.. Hazır limonata da kullanabilirsiniz ama kullanmasanız daha iyi olur zira sağlıklı değil..
Hafif ve lezzetli bir pasta olmuş yiyenlere afiyet olsun...daha önce sana bahsettiğim bir blog vardı hırsız,hani senin ve benim içeriklerimi çalan o blog yok artık....
YanıtlaSilFarkındayım Tülin Hanım google'a şikayet etmiştim..
YanıtlaSilMerhaba sewgi hanım benim adım dilek. böyle pastaları çok yapmak istiyorum ama kelepçeli kek kalıbım yok. ve kelepçeli kek kalıbı almak istiyorum ama cesaret edemiyorum kalıp kötü çıkar diye. sizin kelepçeli kek kalıbınız hangi marka. markasını söylerseniz bende sizinkinden alayım diyorum
YanıtlaSil