11 Nisan 2016 Pazartesi

Milföyden Kolay Mantı


Mantıyı sevmeyen yoktur sanırım..
Severek yediğimiz mantı çok uğraştırıyor ama kaşla göz arasında da tüketiliyor değil mi?
Mantı kadar lezzetli ama yapımı onun kadar zaman almayan alternatif mantı bizimkisi..
Yine gün lezzetlerimizden biri .
Tarifi alttaki gibi.

  MALZEMELER
20 yaprak milföy(bir paket)

İç harcı için
200 gr kıyma
Maydanoz(ince doğranmış)
Karabiber, pul biber ve tuz

Sosu için
2 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça
Nane

YAPILIŞI
            İç harç malzemelerini bir kaba alıp yoğuralım.
 Milföyleri yumuşayınca, oklova ya da merdane  ile çok az açarak inceltelim.
Açtığımız milföyün bir kenarına uzunca iç  harçtan yayalım ve bir kere sararak rulo yapalım. 
Küçük dilimler şeklinde keselim; yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizelim


15-20 dakika fırınlamış olduğunuz mantıları sarımsaklı 
yoğurt ve tereyağın da kavurduğunuz  salça sos  eşliğinde servis yapalım. 


*Yoğurdu mantının üzerine servisten en fazla 5 dakika önce dökün ,
aksi halde mantınız milföyden olduğu için yumuşayacaktır..  
*Milföyleri minik rulo şeklinde şekillendirmek yerine normal mantıda olduğu gibi 
minik kareler şeklinde de yapabilirsiniz.


....Afiyet olsun....

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık harika pratik çocuklar da bayılır hiç yoktan değişik bir ana yemek altarnatifi de olur sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Milföyden baklava yapıldığını duymuştum fakat bu da iyiymiş. Su da pişirilince nasıl olur? diye aklıma geldi fakat tarifini okuyunca güzel bir yemek olabileceğine karar verdim.

    Elinize sağlık. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...