Mantıyı sevmeyen yoktur sanırım..
Severek yediğimiz mantı çok uğraştırıyor ama kaşla göz arasında da tüketiliyor değil mi?
Mantı kadar lezzetli ama yapımı onun kadar zaman almayan alternatif mantı bizimkisi..
Yine gün lezzetlerimizden biri .
Tarifi alttaki gibi.
20 yaprak milföy(bir paket)
İç harcı için
200 gr kıyma
Maydanoz(ince doğranmış)
Karabiber, pul biber ve tuz
Karabiber, pul biber ve tuz
Sosu için
2 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça
Nane
YAPILIŞI
İç harç malzemelerini bir kaba alıp yoğuralım.
Milföyleri yumuşayınca, oklova ya da merdane ile çok az açarak inceltelim.
Açtığımız milföyün bir kenarına uzunca iç harçtan yayalım ve bir kere sararak rulo yapalım.
Küçük dilimler şeklinde keselim; yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizelim
15-20 dakika fırınlamış olduğunuz mantıları sarımsaklı
yoğurt ve tereyağın da kavurduğunuz salça sos eşliğinde servis yapalım.
*Yoğurdu mantının üzerine servisten en fazla 5 dakika önce dökün ,
aksi halde mantınız milföyden olduğu için yumuşayacaktır..
*Milföyleri minik rulo şeklinde şekillendirmek yerine normal mantıda olduğu gibi
minik kareler şeklinde de yapabilirsiniz.
....Afiyet olsun....
Ellerine sağlık harika pratik çocuklar da bayılır hiç yoktan değişik bir ana yemek altarnatifi de olur sevgiler
YanıtlaSilMilföyden baklava yapıldığını duymuştum fakat bu da iyiymiş. Su da pişirilince nasıl olur? diye aklıma geldi fakat tarifini okuyunca güzel bir yemek olabileceğine karar verdim.
YanıtlaSilElinize sağlık. Afiyet olsun.