25 Mart 2014 Salı

Kafesli Tavuklu Pilav (Porsiyonluk)


Bugün çok lezzetli ve sunumu şık bir pilav tarifi ile karşınızdayım..
Eşimin her hafta buluştuğu arkadaş gurubu için hazırlamıştım..
Normalde yemekli bir buluşmaydı ama sonrasında durum değişti..
Yemek yerine sadece tavuklu pilav menüsü istediler..
Menü artık sabit;Tavuklu pilav, börek ve salata 

Salata olarak buradaki salatayı börek olarak da Sodalı kıymalı börek yaptım tarifini paylaşacağım..

Tarifimiz iki aşamalı pilav hazırlanıyor demlenmeye alınıyor.. 
Tavuk ise buradaki baharatlı tavuk tarifim..

Malzemeler 

Pilav için
4 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kuş üzümü
5 su bardağı tavuk suyu(ya da normal su)
Tuz

Tavuk İçin
2 bütün tavuk göğsü (haşlanıp didiklenmiş)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 diş sarımsak(rendelenmiş)
1 limon suyu
Tuz, karabiber,
isot ya da pul biber,
köri, kimyon ve kekik

1,5 paket milföy ve 
Porsiyonluk fırın kabı ya da güveç
  
Yapılışı
Pirincimizi iyice yıkayalım ve yarım saat kadar ılık tuzlu suda bekletelim;
 sonrasında tekrar yıkayıp süzelim...

                                          Pilav için tencereye sıvı yağ ve tereyağı koyup kızdıralım.
Islattığımız ve suyunu süzdüğümüz pirinçleri tencereye ilave edelim .
Sürekli karıştırarak, pirinçler şeffaflaşıp tane tane olana kadar kavuralım...
Yıkadığımız kuş üzümlerimizi ilave edelim.
Pirincimize, tuzunu ve tavuk suyunu ekleyip önce yüksek ateşte, 
kaynamaya başlayınca da kısık ateşe alıp suyunu çekene kadar pişirelim.....
Pilav suyunu çekip pişince 15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.

Tavuk göğüslerini tuz ilave ettiğimiz suda haşlayalım..(bu suyu pilavı pişirirken kullanıyoruz)


 Haşlanmış tavuğumuzu ince ince didikleyelim .
Didiklediğimiz tavuğumuzu kavuracağımız  tavamıza alalım..
Yarım çay bardağı sıvı yağımızı tavuğun üzerine döküp kavurmaya başlayalım.
Bu arada baharatlarımızı, limon suyumuzu ve sarımsak rendemizi de ekleyip 
altı çok açık olmayan ocakta 15 dakika kadar sürekli alt üst ederek kavuralım..
Pilav ve tavuğu hazırladıktan sonra işin eğlenceli kısmına geçiyoruz..
Yapılacak tüm işlemi altta kolaj olarak gösterdim ..
Detaylı olarak da anlatalım tam olsun..

Fırın kablarımızı yağlayalım bir kenara alalım.
Milföy hamurumuzun bir tanesini yukarıda gördüğünüz gibi merdaneyle çok az inceltip dörde keselim ve fırın kabımıza kenarları dışarıda kalacak şekilde ve artı şeklinde esneterek dört parçayı yerleştirelim.. (Tam anlamı ile anlamak isterseniz fotoğrafa tıklayın daha büyük şekliyle görün)

Milföylerin üzerine tavuktan 2 yemek kaşığı dolusu yerleştirelim üzerini pilavla kapatalım..  
Kenarlardan sarkan milföy parçalarını pilavın üzerine getirip birbirlerine yapıştıralım..

Bu şekilde diğerlerini de hazırlayalım.. 
Önceden ısıtılmış fırında 220 derecede milföy hamuru
 nar gibi kızarana dek pişirelim.


Fırından çıkınca bıçak yardımı ile kenarlarından geçerek hamuru kabından ayıralım
 ve düz bir tabağa çevirip sıcak sıcak bekletmeden servis yapalım.

.....Afiyet Olsun.....

4 yorum:

  1. Canım güzel bir sunum ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. çok lezzetli görünüyor sunumu da çok şık olmuş .ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  3. Sunumu böyle yapınca börek yapmaya da gerek olmaz, iyi fikirmiş :)
    Ellerine emeklerine sağlık Sevgicim.

    YanıtlaSil
  4. mmm farklı bir sunum olmuş canım ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...