27 Haziran 2014 Cuma

1. Gün İftar ve Sahur Menüsü(Kabaklı gül böreği tarifi)


Ramazan ayı geldi ,geliyor derken yarın hayırlısıyla oruç tutmaya başlıyoruz..
Rabbim bu ayı hakkını vererek geçirmeyi nasip etsin hepimize..

Bu ramazan da geçen sene olduğu gibi elimden geldiğince
 gün gün menü önerisinde bulunacağım..
Umarım iftara ne yapayım diye düşünenlere fikir verir..
Bu arada geçen seneki menülere de bakmanızı özellikle tavsiye ederim.. 
Bunun için buraya alayım sizi..

Sizler için ilk gün için hazırladığım menüde şunlar var..

İftar için
           *Süzme mercimek çorbası
            *Kırmızı Lahanalı Kıvırcık Salata

     Sahur İçin 
*Çay eşliğinde 
*Kahvaltılıklar ve 
*Kabaklı Gül Böreği(Tarifi altta)

Renkli yazan yerlere tıklarsanız tariflere ulaşabilirsiniz..

Süzme mercimek çorbası

Sebzeli Dizme Köfte

Mısırlı Pirinç Pilavı 

Kırmızı Lahanalı Kıvırcık Salata 


Çilekli Limonata


Menü önerimde çilekli limonata olduğu için tatlı önerisinde bulunmadım..
Siz tatlısız olmaz diyorsanız buraya ve buraya bakabilirsiniz..

Sahur İçinse;

Kabaklı Gül Böreği


Malzemeler

4 adet hazır yufka
3 adet orta boy kabak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4-5 adet ince doğranmış yeşil soğan
Çeyrek demet ince doğranmış dereotu
200 gr. ezilmiş Ezine peyniri
Tuz,karabiber

Sos için
1 çay bardağı sıvı yağ 
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
Susam, çörekotu, 

Yapılışı
Kabakları yıkayıp kabuklarını soyalım ve rendeleyelim..
 Rendelediğimiz kabağı elimizle sıkarak suyunu çıkaralım..
2 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya alalım..Yeşil soğanları ince doğrayıp bu yağda kavuralım..
Birkaç dakika sonrada rende kabağı ilave edelim..
5 dakika kadar soteleyelim ve soğumaya bırakalım..
Daha sonra da  ezdiğimiz peyniri,dereotunu ve tadlandırmak için karabiber ve tadarak tuz ilave edelim karıştıralım.. İç harcımız bu şekilde hazırdır..
Böreğimizin harcı için sıvı yağ,yumurta ve yoğurdu derince bir kasede karıştıralım..
Yufkanın ilkine bu harçtan sürelim ve dörde bölelim ; 4 adet yarım ay elde edelim...
Her bir parçanın geniş kısmına iç harcımızdan yeterli derecede yayalım ve saralım  elde ettiğimiz bu ruloyu kendi etrafındada döndürerek kıvıralım ucunu altına sokalım..

Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayalım artan sos harcımızı gül böreklerimizin üzerine sürelim susam serpelim..
200 derecede ısıttığımız fırında böreklerimizin üzerleri kızarana kadar pişirelim..

*Bu börekleri akşamdan hazırlayıp gece pişireceğiniz gibi akşamdan pişirip gece ısıtarakta yiyebilirsiniz..
Bu şekilde hazırlayıp pişirmeden dondurucunuzda da hava almayacak şekilde saklayabilirsiniz de..

 Resulullah (s.a.v ): “Gökyüzünün kapıları Ramazan ayının ilk gecesi açılır ve son gününün gecesine kadar kapanmaz.”

Ağzınızın tadı eksik olmasın..  
Hayırlı Ramazanlar..

2 yorum:

  1. Denedim. Çok güzel bir börek oldu. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Her zaman kuryarıcımdır bu börek. Kolay ve riski yok . Şahane görünüyor Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...