Ramazan ayı geldi ,geliyor derken yarın hayırlısıyla oruç tutmaya başlıyoruz..
Rabbim bu ayı hakkını vererek geçirmeyi nasip etsin hepimize..
Bu ramazan da geçen sene olduğu gibi elimden geldiğince
gün gün menü önerisinde bulunacağım..
gün gün menü önerisinde bulunacağım..
Umarım iftara ne yapayım diye düşünenlere fikir verir..
Bu arada geçen seneki menülere de bakmanızı özellikle tavsiye ederim..
Bunun için buraya alayım sizi..
Sizler için ilk gün için hazırladığım menüde şunlar var..
İftar için
*Süzme mercimek çorbası
*Kırmızı Lahanalı Kıvırcık Salata
Sahur İçin
*Çay eşliğinde
*Kahvaltılıklar ve
*Kabaklı Gül Böreği(Tarifi altta)
Renkli yazan yerlere tıklarsanız tariflere ulaşabilirsiniz..
Süzme mercimek çorbası
Sebzeli Dizme Köfte
Mısırlı Pirinç Pilavı
Kırmızı Lahanalı Kıvırcık Salata
Çilekli Limonata
Menü önerimde çilekli limonata olduğu için tatlı önerisinde bulunmadım..
Sahur İçinse;
Kabaklı Gül Böreği
Malzemeler
4 adet hazır yufka
3 adet orta boy kabak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4-5 adet ince doğranmış yeşil soğan
Çeyrek demet ince doğranmış dereotu
200 gr. ezilmiş Ezine peyniri
Tuz,karabiber
Sos için
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
Susam, çörekotu,
Yapılışı
Kabakları yıkayıp kabuklarını soyalım ve rendeleyelim..
Rendelediğimiz kabağı elimizle sıkarak suyunu çıkaralım..
2 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya alalım..Yeşil soğanları ince doğrayıp bu yağda kavuralım..
Birkaç dakika sonrada rende kabağı ilave edelim..
5 dakika kadar soteleyelim ve soğumaya bırakalım..
Daha sonra da ezdiğimiz peyniri,dereotunu ve tadlandırmak için karabiber ve tadarak tuz ilave edelim karıştıralım.. İç harcımız bu şekilde hazırdır..
Böreğimizin harcı için sıvı yağ,yumurta ve yoğurdu derince bir kasede karıştıralım..
Yufkanın ilkine bu harçtan sürelim ve dörde bölelim ; 4 adet yarım ay elde edelim...
Her bir parçanın geniş kısmına iç harcımızdan yeterli derecede yayalım ve saralım elde ettiğimiz bu ruloyu kendi etrafındada döndürerek kıvıralım ucunu altına sokalım..
Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayalım artan sos harcımızı gül böreklerimizin üzerine sürelim susam serpelim..
200 derecede ısıttığımız fırında böreklerimizin üzerleri kızarana kadar pişirelim..
*Bu börekleri akşamdan hazırlayıp gece pişireceğiniz gibi akşamdan pişirip gece ısıtarakta yiyebilirsiniz..
Bu şekilde hazırlayıp pişirmeden dondurucunuzda da hava almayacak şekilde saklayabilirsiniz de..
Ağzınızın tadı eksik olmasın..
Hayırlı Ramazanlar..
Denedim. Çok güzel bir börek oldu. Paylaşım için teşekkürler.
YanıtlaSilHer zaman kuryarıcımdır bu börek. Kolay ve riski yok . Şahane görünüyor Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil