Bloggerda sistem değişmiş ,sanki daha güzel olmuş ama kayıt yaparken de neyi nereden yapıcam derken bir sürü vaktim geçti..
Hatta bu postu hazırlarken kazayla sildim, baştan bir daha hazırladım..
Hatta bu postu hazırlarken kazayla sildim, baştan bir daha hazırladım..
İnsan alıştığı düzenden kolay kolay vazgeçmek istemiyor; benimki de o hesap öğrenmek, alışmak için karıştırmam lazım biraz ,vakit bulabilirsem tabiii..
**
*
Bugün bahsedeceğim salatayı aslında hepiniz bilirsiniz ..
Salatamıdır turşumudur siz karar verin..
Salatamıdır turşumudur siz karar verin..
Sizde bizim gibi salata sever bir aile iseniz bu salata tam size göre..
Bizde özellikle akşam yemeklerinde eşim tarafından kocaman bir salata kasesi ile salata yapılır
ve tamamen bitirilir..
ve tamamen bitirilir..
Özellikle babamız ve küçük oğlum Berkan tam salata canavarları..
Berkan çok yemek yer ,çok hareket eder ve çok salata yer .
Böyle yeme meraklısı olup da ince kalmasını salata severliğine bağlıyoruz biz..
Özellikle çalışan izleyicilerim sizler içinde kolaylık sağlayacak bir salata bu salata..
Hafta başı hazırlıyorsunuz, akşam işten gelince bir hafta boyu hazır salatanız..
Değerlendirme bölümü size kalmış ister üstteki gibi sade, pancar turşusu ile isterseniz de yapacağınız karışık salatanıza çeşit olarak ilave edin..
Pancar turşusu demişken tarifi burada..
İşte hazır salatamızın Malzemesi ve Hazırlanışı
Malzemeler
1 İri boy kırmızı lahana
1 limonun suyu
1 diş sarımsak(isteğe bağlı)
Tuz
Sirke(1 Litreye 1 su bardağı )
Hazırlanışı
Kırmızı lahanamızın üzerinde sert kabukları varsa çıkaralım.
Yıkayalım ve yukarıda gördüğünüz gibi ince ince doğrayalım.
Bir karıştırma kabında tuz,limon suyu ve sarımsak rendesini karıştıralım.
Tuz ayarını kırmızı lahananızın büyüklüğüne ve damak tadınıza göre yapın ne fazla ne de az olsun..
Saklama kabına veya uygun bir kavanoza harmanladığımız lahanamızı yerleştirelim..
.
Ben 3/1 sirke kalanını su koydum..
Beklemesi için buzdolabına kaldıralım
İki gün sonra salatanız kullanım için hazırdır.
İki hafta boyunca hazırladığınız bu salatayı kullanabilirsiniz. (kalırsa tabii)
*Kırmızı lahanayı kavanoza koymadan önce genelde tuzla ovup çıkan suyu atıyorlar.
Ben öyle yapmadım çünkü tüm vitamin gidecekti.
1 İri boy kırmızı lahana
1 limonun suyu
1 diş sarımsak(isteğe bağlı)
Tuz
Sirke(1 Litreye 1 su bardağı )
Hazırlanışı
Kırmızı lahanamızın üzerinde sert kabukları varsa çıkaralım.
Yıkayalım ve yukarıda gördüğünüz gibi ince ince doğrayalım.
Bir karıştırma kabında tuz,limon suyu ve sarımsak rendesini karıştıralım.
Tuz ayarını kırmızı lahananızın büyüklüğüne ve damak tadınıza göre yapın ne fazla ne de az olsun..
Saklama kabına veya uygun bir kavanoza harmanladığımız lahanamızı yerleştirelim..
.
Ben 3/1 sirke kalanını su koydum..
Beklemesi için buzdolabına kaldıralım
İki gün sonra salatanız kullanım için hazırdır.
İki hafta boyunca hazırladığınız bu salatayı kullanabilirsiniz. (kalırsa tabii)
*Kırmızı lahanayı kavanoza koymadan önce genelde tuzla ovup çıkan suyu atıyorlar.
Ben öyle yapmadım çünkü tüm vitamin gidecekti.
*Kırmızı lahana özellikle bağışıklığı güçlendirip vücut direncini artırıcı özelliğe sahipmiş..
*Antioksidan olmasından dolayı da kanser hastalığına yakalanmamak için tüketilmesi gereken sebzelerin başında geliyormuş kulaklara küpe olsun bunlarda....
..............Afiyet Olsun...............
bayılırım ama hiç beceremediğim bir salatadır.Dışarda yeriz ya hani böyle yumuşacık olur ,benim ki hiç öyle hazırlar gibi olamadı ,hep kıtır kıtır,bu sefer senin tarifini deniycem kesin.Eline sağlık.
YanıtlaSilrendelenmiş havuç, ince kıyılmış maydanoz, sarımsak ve mısır taneleri ile süper salata olurrr her akşam yapar yeriz bayılırızzz ama ben tazesinden yapıyorum
YanıtlaSilgeçen sene senin tarifindeki gibi yaptım ama tadı olmadı ben su koymadan sadece sirke ile yapmıştım ondan mı olmadı acaba tadı çürümüş gibiydi 3 gün beklettim halbuki
Mehtap bekletince yumuşacık oluyor aslında .Sanırım püf noktası tamamen sirke ile yapılması ve ara sıra da olsa karıştırılıp alt üst edilmesi..
YanıtlaSilDilek hanım hiç çürümüş gibi olmuyor ben her yapışımda zevkle tüketiyoruz.Özellikle misafirlerim çok seviyor.. Genelde sadece sirke ile yapılmasını söylüyorlar ama ben azıcık su koydum. Acaba siz çok mu beklettiniz çünkü bu tarif uzun süreli bekletilebilecek bir tarif değil ihayetinde...
YanıtlaSilresimler yine göz alıcı,tarifler de iştah açıcı sevgicim
YanıtlaSilTeşekkür ederim Neval beğenmene sevindim..
YanıtlaSilCanım bizdede her akşam kocaman bir tabak dolusu yapılır.Benim ufaklıkalr yemez ama eşimle ben çok severiz..
YanıtlaSilElleirne sağlık.
Çok güzel görünüyor.
Ayrıca makinamı sormuşsun,Nikon D90 kullanıyorum canım..
Fotoğraflarımı beğenmene çok sevindim.:))))))
3 gün bekletmiştim aslında
YanıtlaSilbirşeyi yanlış yaptım demekki geçen sene yapmıştım bu hafta tekrar denicem sonuçları bildiririm
sevgilerimle....
sevgicigim ben tuz miktarini merak ediyorum, sadece bir kez yaptim tursu ve olmadi diim kisaca. tuz miktarini yazarsan çok sevinirim..
YanıtlaSilellerine saglik canim :)
Mavi rüyam tuz miktarı rahatsız edecek derecede tuzlu olmayacak..
YanıtlaSilNormal bir turşu uzun süre saklanabileceği için biraz daha tuzlu olur bunda ise süre sınırlı olduğu için çok tuz koymaya gerek yok çok az olmamasına dikkat edin yeter.. Kullanacağınız kırmızı lahana büyüklüğü ve damak tadınız belirleyecek miktarı..
I'm not sure where you are getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for great info I was looking for this info for my mission.
YanıtlaSilMy webpage ... pinterest.com
Ellerine saglik sevgili arkadasim... Bizim evde de cok seviliyor ama bazen tembelligim tutuyor..:) Hazirlamak istemiyor canimiz...:) Ama bu tarifinle sanirim daha kolaylasacak salatalar...Ellerine, paylasimina saglik...
YanıtlaSilAslında tembeliğe çare bu salata bir defa hazırla hazırda bulunsun canın salata istedikçe ister sade ye istersen diğer salata malzemelerine karıştır öyle ye..Pratik mi pratik..
YanıtlaSil