Hadis-i şeriflerde, Cennet’in sekiz kapısından bahsedilmekte ve mü’minlerin farklı farklı
kapılardan cennet’e girecekleri belirtilmektedir.
kapılardan cennet’e girecekleri belirtilmektedir.
إِنَّ فِي الجَنَّة باباً يُقَالُ لَهُ الرَّيَّانُ يدْخُلُ مِنْهُ الصَّائمونَ يومَ القِيامةِ لا يَدْخُلُ مِنْهُ أَحَدٌ غَيرهُم
“Cennette reyyân denilen bir kapı vardır ki, kıyamet günü oradan ancak oruçlular girecek,
onlardan başka kimse giremeyecektir.” (Buhârî, Savm, 4; Müslim, Sıyâm, 166)
Bugüne ait menü önerim şöyle
İftar için
*Kremalı patates çorbası
*Fırında bostan patlıcanı oturtması (tarifi altta)
*Şehriyeli pirinç pilavı
*Mısırlı semizotu salatası
* Vişne kompostosu
*Vişne Soslu Limonlu Cheesecake
*Fırında bostan patlıcanı oturtması (tarifi altta)
*Şehriyeli pirinç pilavı
*Mısırlı semizotu salatası
* Vişne kompostosu
*Vişne Soslu Limonlu Cheesecake
Tariflere üstte renkli yazılmış yemek isimlerinin üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Malzemeler
3 adet orta boy bostan patlıcanı
400 gr kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Maydanoz
2 diş sarmısak
Tuz, karabiber
Sıvıyağ
Üzerine domates ve sivri biber
Yapılışı
Patlıcanları alacalı olarak soyalım yıkayalım ve dilimleyelim..
Tuzlu suda biraz bekletelim. Daha sonra tekrar yıkayıp süzelim ve kurulayalım.
Patlıcan dilimlerimizi kızartalım ve fazla yağını bir havlu kağıt üzerinde çektirelim.
İç harcımız için soğanı ve biberi yemeklik doğrayalım ve kıyma ile beraber,
sıvı yağ ilavesi ile tencereye alalım kavuralım..
Domates ,sarmısak rendesi ve salçayı da ilave edip kavurmaya devam edelim..
Tuzunu karabiberini ve ince doğradığımız maydanozu da ilave edelim
bir iki defa daha karıştıralım; iç harcımız hazırdır.
Yapılışı
Patlıcanları alacalı olarak soyalım yıkayalım ve dilimleyelim..
Tuzlu suda biraz bekletelim. Daha sonra tekrar yıkayıp süzelim ve kurulayalım.
Patlıcan dilimlerimizi kızartalım ve fazla yağını bir havlu kağıt üzerinde çektirelim.
İç harcımız için soğanı ve biberi yemeklik doğrayalım ve kıyma ile beraber,
sıvı yağ ilavesi ile tencereye alalım kavuralım..
Domates ,sarmısak rendesi ve salçayı da ilave edip kavurmaya devam edelim..
Tuzunu karabiberini ve ince doğradığımız maydanozu da ilave edelim
bir iki defa daha karıştıralım; iç harcımız hazırdır.
Kızarttığımız patlıcan dilimlerini tepsiye dizelim üzerlerine iç harcımızı eşit şekilde paylaştıralım
ve diğer patlıcan dilimi ile kapatalım..
ve diğer patlıcan dilimi ile kapatalım..
En üstede altta gördüğünüz gibi domates dilimleri ve biber yerleştirelim.
1 yemek kaşığı salçayı 1 su bardağı su ile açalım az tuz ilavesi ile tepsimize dökelim.
1 yemek kaşığı salçayı 1 su bardağı su ile açalım az tuz ilavesi ile tepsimize dökelim.
200 derecede ısıttığımız fırında domatesler pişip yemeğimizin suyu hafifçe çekene kadar pişirelim..
Pirinç pilavı ile beraber servis edelim.
Pirinç pilavı ile beraber servis edelim.
Krep hamurunu akşamdan hazırlayıp sahurda pişirebilirsiniz..
Bereketli iftar ve sahurlar
...Afiyet Olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..