Hayırlı Cumalar;
Görüntüsüyle, lezzetiyle şahane bir tarif paylaşacağım bugün sizlerle..
Bu lezzeti her ne kadar çocuklar çok severek yeseler de büyüklerinde onlardan aşağı kalır yanı kalmayacak..
Marketlerden katkı maddeli el kadarcık boyutunu bilmem kaç tl ye alacağımıza evde yaparız olmaz mı ki?
Olur hem de daha lezzetlisi ve tabii sağlıklısı..
Lezzeti neredeyse aynısı ;bence daha da lezzetlisi sadece ambalajı eksik..
Bu tarif çocuklarınızın favori tarifi olacak ..
Hazır okullar yarı yıl tatilindeyken çocuklarınızı sevindirecek bir alternatifte olabilir değil mi?
Hazır okullar yarı yıl tatilindeyken çocuklarınızı sevindirecek bir alternatifte olabilir değil mi?
Tarifin kaynağı burası ..
Uzun süredir gıdalardaki katkı maddeleri çok ilgimi çekiyor..
Hazır, paketli satılan tüm işlenmiş gıdaların içeriklerinde ne ararsanız var..
Mümkün olduğunca da çocuklarımı ve çevremdekileri bu konuda uyarmaya bilinçlendirmeye çalışıyorum..
Sizlerde bir çok lezzeti evde kendiniz hazırlayarak çocuklarınızı bu tarz zararlardan koruyabilirsiniz..
En azından içinde ne olduğunu bile bile tüketmelerini sağlarsınız..
Malzemeler
Keki için
3 yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
Kreması için
400 gr. krema (200 gr lık iki kutu)
2 paket krem şanti
1 yemek kaşığı bal
3 damla limon suyu
400 gr. krema (200 gr lık iki kutu)
2 paket krem şanti
1 yemek kaşığı bal
3 damla limon suyu
Yapılışı
Yumurta ve pudra şekerini çırpalım..
Diğer kek malzemelerini de teker teker ilave edelim ve çırpmaya devam edelim.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsilere kek harcını her tarafına eşit gelecek şekilde yayalım..
Diğer kek malzemelerini de teker teker ilave edelim ve çırpmaya devam edelim.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsilere kek harcını her tarafına eşit gelecek şekilde yayalım..
200 derecede ısıttığımız fırında toplam 10 dakika kadar pişirelim...
Diğer tepsideki keki de pişirelim..
Bu arada kremayı hazırlamak için krema, kremşanti, bal ve limon suyunu derince bir kaba alalım
ve iyice çırpalım..
Tamamen katılaşana kadar çırpalım..Hazırladığımız bu kremayı buzdolabında bekletelim..
Tepsideki soğumuş kekin üzerine soğuk kremayı eşit şekilde sürelim..
Diğer keki kremanın üzerine altındaki yağlı kağıt yardımı ile yerleştirelim ve kağıdı çekip çıkaralım..
Kekin üzerinden hafifçe bastıralım ki alttaki krema ile tam olarak yapışabilsin..
1 saat kadar buzdolabında hava almayacak şekilde dinlendirelim ki krema tamamen sertleşsin..
Sonrasında altta gördüğünüz gibi dikdörtgen olarak dilimleyelim..
Süt dilimlerimiz servise artık hazırdır..
Yapımı bence kolay hatta eğlenceli bile..
Lezzeti ise gayet yerindeydi ..
*Kek harcınızı yağlı kağıda dökmeden yağlı kağıdı çok az yağlamanızı öneririm..Böylelikle kek pişince hiç zorlanmadan kağıttan ayrılacaktır..
*Krema içindeki bal bana fazla geldi.Siz tatlı seviyorsanız ilave edebilirsiniz ama kremşantinin şekeri yeterli oluyor bence..
*Kek harcını ben büyük fırın tepsilerine paylaştırarak pişirdim..
*Kek harcı gözünüze az görünebilir..Bundan iki tepsi nasıl çıkacak diyebilirsiniz ama keklerimiz ince olacağı için harç gayet yeterli geliyor korkmayın..
*Süt dilimlerinizi hava almayacak şekilde saklamanızı öneririm; kalırsa tabii...
Sevgiden Esintiler'i facebook sayfasından da takip etmek isterseniz sağ üst taraftaki
beğen kutusuna tıklamayı lütfen unutmayın..
beğen kutusuna tıklamayı lütfen unutmayın..
...Afiyet Olsun...
Çok güzelmiş,hele benim gibi süt dilimini seven büyükler içinde çok güzel..Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilDemek ki bu tarif hem büyüklere hemde küçüklere göre..
SilHem cocuklara hem kendime aldığım bir urundu. Bu tarife cok sevindim.Hemen denemeliyim.Elinize sağlık
YanıtlaSilEvet evde yapmamız en güzeli..
SilBaşarılar...
YanıtlaSilHarika ellerinize sağlık
YanıtlaSilbiz bayılırız eşimle ikimiz çocuk gibi canımız süt dilimi çekiyor ama tarifte anlamadığım krema nedir.süt şeklinde satılan çiğ kremalar mı?
YanıtlaSilTarifteki krema bildiğiniz çiğ süt kreması çorbalarda kullanıyoruz ya o..
Silkrema ve kremşanti ile yapmışsın içini peki ya onların içinde ki katkı maddeleri
SilKrema ve kremşantiyi helal etiketi olanlardan kullanıyorum ama isterseniz bunları kullanmayın kremanızı evde kendiniz yapın..
SilSevgi sen naaaptin;)) ne guzel tarifler veriyorsun bayiliyorum her birine.bu sut dilimine tum bebeler gibi benim ki de hayran.ben de senin guzel tariflerine hayranim tabi ki;)
YanıtlaSilYaptım Serapcım valla.. Laf aramızda bende seviyordum süt dilimini.. İşin kötü tarafı ne biliyor musun bir tepsi bir günde biter mi bizde bitti o kadar lezzetli oldu yani..
Silevde 1 paket kremşanti varmış yaptım çok sert olmadı kreması dolaba koydum kekini yapcam birazdan.acaba dolabta sertleşirmi birazdaha
YanıtlaSilCevap geç olacak ama ancak görebildim,1 paket kramşantiye 2 paket krema fazla gelir yeterince katı olmaz..
YanıtlaSilkekin yağlı kağıt tarafındaki tarafı üsttemi kalıyor sizinki pürüzzsüz görünüyor
YanıtlaSilBenim kekimin üst kısmı çok pürüzsüz oldu.O yüzden de ben direkt kullandım..
Silkekin yağlı kağıt tarafındaki tarafı üsttemi kalıyor sizinki pürüzzsüz görünüyor
YanıtlaSilmuazzam bir tarif buuu!!
YanıtlaSilmuhakkak deneyeceğim.
Ellerinize saglık harika görünüyor!
Gerçeten de güzel bir tarif.. Teşekkür ederim Seyhancım..
SilEllerine sağlık ben de geçende bu tarifi yayınladım yapımı biraz daha farklı çok lezzetli oldu sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkürler..
Silçok sevdim ben bu tarifi kızım için deniycem eline sağlık
YanıtlaSilsevgi hanım süt diliminin farklı bir tarifi daha var kaymakla süt kesiğiyle yapılan onu denediniz mi merak ettim hangisi lezzetli oluyor?
YanıtlaSilEvet o tarifide biliyorum süt kesiği bir nevi lordur.. Lorla kaymak birleşimi de güzel olur ama daha fazla uğraştırır ama deneyin neden olmasın.. Lezzete gelince ikisi de güzel olur bence lorla yapılan daha hafif olabilir..
Silben dün denedim sizin fırınınız ankastre mı klasik fırın mı acaba.ankastre fırın tepsisi daha kücük cünkü benim kekim daha kalın oldu.ayrıca kremada sizin fotolarda daha dolgun gözüküyor.benimki ince kaldı.bir dahaki sefere krema oranını arttırıcam.ama lezzet gelince süperdi.tesekkürler
YanıtlaSilHilal hanım benim fırınım büyük ihtimalle sizin fırınnızdan büyük.. Tepsiniz küçük olduğu için kekiiniz de kalın oldu tabii..
SilHarç tepsiye dökülünce bir parmak kalınlığında bile olmuyor.. Aslında iç malzemeniz kekinizin küçüklüğünden dolayı fazla olması gerekirdi ilginç olmuş.. Lezzeti güzel demiştim dimi bana güvenebilirsiniz :))
İyi akşamlar Sevgi Hanım ben Bolu dan Elif yine değişik bir tarif görüntü çok güzel en kısa zamanda deneyeceğim inşllah.geçen gün sizin soslu kekinizi yaptım muhteşem oldu herkes çok beğendi tarifini aldılar. ellerinize sağlık buradan aldığım bütün tarifler tutuyor denemek isteyenler hiç beklemesin.Tekrar tekrar teşekkür ediyorum.
YanıtlaSilBn yaptm ama fazla geldi 1 hafta sonra gunum war buzluga atsam olur mu ?
YanıtlaSilSüt dilimlerini hava almayacak şekilde dondurucuda saklayabilirsiniz..Ben de deneme amaçlı bir iki dilimi saklamıştım çıkarınca tadı gayet güzeldi..
Silellerinize sağlık. tarifinizi dün denedim ve sonuç inanılmaz güzel oldu. ben kremasının içine portakal kabuğu da rendeledim, çok yakıştı. tarif için teşekkürler.
YanıtlaSilebru
YanıtlaSilMerhaba Sevgi Hanım görüntü süper inanın bi an gerçekten yapmışmı hazırmı diye düşündüm ama diğer fotoları görünce anladımki sizin marifetinizmiş.Hemen yazdım tarifi en kısa zamanda denicem inş cok tesekkurler güzel tarifiniz için.Emeğinize sağlık..
ebru
YanıtlaSilbirde bi sorum olucak kullandığınız tepsi yerine dikdörtgen borcam da olurmu acaba?
Tepsi yerine dikdörtgen borcama dökerseniz pandispanyası kalın olabilir.. Bu büyük fırın tepsisine göre ayarlı ama harcı biraz ayırarak dikdörtgen borcamda da pişirebilirsiniz..
Siltarifi ilk sizde gördüm ve diğer sitelerdekine göre görüntü beni cezbetti hemen denemeye koyuldum leyla hanımın sitesinede göz attım şuan kek ve krema soğuyor birazdan biaraya getireceğim bakalım tadı nasıl olacak, izninizle blogumdada yayınlayacağım ayrıca sizide bloguma beklerim :) menekserengi.blogspot.com.tr
YanıtlaSilMrh krem şanti 2 kutu mu yoksa birpaketin içinden iki poşet çokıyor ya yeterlimi
YanıtlaSilBir kutunun içinde ki 2 poşetten bahsediyorum..
SilPasta kremasi olmaz mi dr oetker in
YanıtlaSilKullanacağınız marka pasta kreması katı kıvamda oluyorsa olabilir..
YanıtlaSilDun yaptim sahane oldu cok tesekkurler :)
YanıtlaSilKrema ve kremsantide helal etiketli kullaniyorum demişsiniz. Isimlerini paylasabilirmisiniz sevgi hanim
YanıtlaSilAcaba bu süt dilimleri buzdolabinda kac gun icerisinde bozuluyor?
YanıtlaSilmerhaba duygu ben. tarifi 4 gün önce yaptım. kendi tecrübeme dayanarak söyleyebilirim ki dolapta -eğer yemez de dayanabilirseniz :)- iki gün durunca harika biçimde nemleniyor ve arasındaki krema hiç bulaşmadan kesilebiliyor. bugün benim süt diliminin buzdolabındaki 5. günü ve tadı hala harika. yine de içinde çiğ süt kreması olduğundan daha fazla bekletmemekte fayda var diye düşünüyorum.
SilDuygu
YanıtlaSilBismillah deyip ben de başlıyorum şimdi sevgi hanım ellerinize sağlık benim tek tereddütüm kenarlarının görüntüsünü verebilecek miyim yani bulaştırmadan kesebilecek miyim bakalım.sonucu inşallah bildireceğim sevgiler...
Duygu-
YanıtlaSilMerhabalar tekrar sevgi hanım yapmaya başlarken yazmıştım,sonucu bildiririm demiştim ya sizin de benim de ellerime sağlık valla hazır gibi oldu. Ben bir tek kesmekten korkuyordum onu da dikkatlice her hamlede bıçağı silerek hallettim evelallah.tadı ta çok güzeldi Görüntüsü de. Herkes bayıldı.Yalnız uyarmakta fayda var; arasındaki krema nedeniyle kalori açısından bomba:) tarif için teşekkürler,sevgiler.