Yeni haftaya yeni bir tatlı tarifi paylaşımı ile sizlerleyim..
Bir akşam yemeği daveti için hazırlamıştım bu portakallı haşhalı şekerpareleri..
Her zaman dediğim gibi değişiklik iyidir..
Alışılmışın dışına çıkıp şekerpareyi haşhaşlı ve portakal aromalı olarak da
denemenizi tavsiye ederim..
Özel günlerde ,Ramazan ve kurban bayramlarında sunulmaya değer bir tatlı..
Özellikle dışındaki haşhaşın çıtırlığı portakalın aroması yediriyor bu tatlıyı..
Dr Oerker'ın hazır paketlerede markette sattığı bu lezzeti sizlerde evinizde kendi el emeğinizle pek ala yapabilirsiniz..
Malzemeler
Hamuru için
2oo gr tereyağı
Şerbeti için
Malzemeler
Hamuru için
2oo gr tereyağı
2 yumurta
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un(yaklaşık)
2 yemek kaşığı dolusu portakal kabuğu
rendesi
Üzeri
için
1 su bardağı mavi haşhaş tohumu
1 su bardağı süt
Ceviz
Şerbeti için
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1,5 su bardağı portakal suyu
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı
Şerbet malzemelerini bir tencereye
alalım..
Kaynamaya bırakalım.
Şerbet kaynayınca limon suyunu ilave edelim
ocağı kapatıp, şerbetimizi soğumaya bırakalım..
Tatlımızın hamuru için yumuşak tereyağı, yumurta, irmik,
pudraşekeri, portakal kabuğu rendesi, vanilya ve kabartma tozunu karıştırma
kabına alalım yoğurmaya başlayalım..
Unu da yavaş yavaş istediğimiz kıvama gelene
kadar kontrollü olarak ilave edelim..
Hamur kıvamı yumuşak ama ele yapışmayan bir
kıvam da olacak.
Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde
parçalar alalım yuvarlayalım.
Bu yuvarlakları önce süte sonra haşhaşa
bulayalım
Yağladığımız ya da yağlı kağıt serdiğimiz
tepsiye dizelim..
Haşhaşlı yuvarlaklarımızın üzerine yarım ceviz
batırdık mı,
tatlımızın ilk aşaması hazır olmuş oluyor....
180 derecede ısıttığımız fırında tatlımızı
üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
Tatlımız pişince şerbetini kepçe kepçe üzerine dökelim..
Ara ara da tepside ki şerbeti tatlıların üzerine
gezdirelim.
Nasil güzel bagiriyor "ye beni, ye beni" diye.... Aldim tarifini sevgili arkadasim... Ellerine, emeklerine saglik... Sevgilerimle,
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum Filiz abla sana da kolay gelsin ol halde..
SilGörüntü 10 numara.. Nefis olmuş canım ellerine sağlık..
YanıtlaSilTeşekkür ederim ..
Silben bunu şehzade tatlısı olarak biliyordum :)
YanıtlaSilçıtır çıtır pek güzel oluyor haşhaş.
ellerine emeklerine sağlık.
Papatyacım ben şehzade kısmını hiç duymamıştım benimkiler sultan zannediyorlar kendilerini..
SilTeşekkür ederim ..
Ellerine sağlık..Bu tatlı gerçekten çok güzel oluyor. Denemeyen varsa hiç düşünmesinler derim.
YanıtlaSilDeneyen biliyor; teşekkür ederim Fatoş Hanımcım..
SilÇok güzel fotoğraflar...
YanıtlaSilTeşekkür ederim idare ediyoruz işte..
Silelıne sağlık portakal yakısmıstır
YanıtlaSilTeşekkür ederim..
SilYakışmaz mı hem de nasıl ,portakalın yakışmadığı yer mi var :))
ellerine sağlık canımm:)
YanıtlaSilnefis bir tatlı olmuş bu:))
hashas çok yakışıyo:)
tekrar tebrik ederim seni doğum günün kutlu olsun..
sevgiler..
Denizcim teşekkür ediyorum çok düşüncelisin; bir yaş daha gitti işte ömür defterimden.
SilGörüntüler süper sizi takibe aldım bende sayfama beklerim
YanıtlaSilsevgiler...
Görüntüler süper sizi takibe aldım bende sayfama beklerim
YanıtlaSilsevgiler...
Merhaba Sevgi Hanım tatlı portakallı mutlaka güzeldir.Ben portakallı yapmak istemezsem şerbete portakal suyu miktarı kadar su mu koyacağım.O zaman şeker ilave edecekmiyim? Kusura bakmayın evlenince yemek yapmaya başladığım için belki basit ama yinede soruyorum.Kuralına göre yapmak için.
YanıtlaSilSevgiler Şeyda
Şeyma ;Şerbetini portakallı yapmak istemezseniz sade şerbet hazırlamanız yeterlidir..
YanıtlaSil4 su bardağı su 4 su bardağı şeker yeterlidir.. Ayrıca şeker ilave etmenize gerek yok..