Kurban bayramı için hem göze hemde damağınıza hitap edecek bir tatlı istiyor ve eğer hala tatlı yapmadıysanız buyrun derim..
Uzun süredir aklımda olup bir türlü uygulamaya koymadığım bir tatlıydı Gül baklava..
*
Ramazan bayramında Ab-ı Hayat'ın hatırlatması ile hadi yapalım dedim ve yaptım..
Ben çok eğlendim baklavayı yaparken, çokta lezzetli oldu..
Uzun süredir aklımda olup bir türlü uygulamaya koymadığım bir tatlıydı Gül baklava..
*
Ramazan bayramında Ab-ı Hayat'ın hatırlatması ile hadi yapalım dedim ve yaptım..
Ben çok eğlendim baklavayı yaparken, çokta lezzetli oldu..
Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı tuz
Aldığı kadar kadar un
açmak için
Nişasta
üzeri için
150 gr.tereyağ
İçi için
Ceviz veya fındık içi(ben fındık kullandım)
Nişasta
üzeri için
150 gr.tereyağ
İçi için
Ceviz veya fındık içi(ben fındık kullandım)
Şerbeti için
5 su bardagi su
4 su bardagi şeker
2 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı
Hamur malzemelerini kullanılılarak kulak memesi ,yumuşak bir hamur yoğuralım.
Yarım saat kadar dinlendirelim. (Dinlenen hamur daha güzel ve kolay açılacaktır)
İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım.
Şerbetimiz için şekeri , suyu ve limon suyumuzu tencereye koyup, karıştırarak kaynatalım hazır olunca da soğumaya bırakalım.
Dinlenen hamurumuzu cevizden biraz daha büyük 30 eşit bezeye ayıralım.
Bezelerimizin üzerine açmayı beklerken kurumasını önlemek için nişasta serpip bir kenara alalım.
Her bezeyi nişasta ile servis tabağı büyüklüğünde ince açalım.
Aşağıdada görüldüğü gibi....
İncecik açtığımız baklava yufkamıza bolca fındığımızı serpiştirelim.
3.fotoğrafta görüldüğü gibi yufkayı baş ve işaret parmağımızla büzüştürelim.
Daha sonra diğer kulaklardanda içeri doğru büzelim ,bu şekilde kat ve kıvrımlar oluşacak..
Oluşan kulakçıkları karşılıklı olarak kapatalım. Bakınız 5-6-7 ve 8. fotoğraflar.
Katlanan yer alta gelecek şekilde ters çevirerek yağladığımız tepsiye dizelim.
Diğer bezeleri de aynı şekilde açtıktan sonra tepsimize dizip fazla kabarmamaları için tatlılarımızı 3-4 yerinden kürdanla deliyoruz.
Baklavalarımızın üzerine eritilmiş ve köpüğü süzülmüş tereyağımızdan 1–1,5 yemek kaşığı kadar her tatlının üzerine dökelim.
Önceden 200 derecede ısıttığımız fırında tatlımızın üzeri kızarana kadar pişirelim.
Pişince sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirelim.
Gerçektende çok lezzetli ve yapımı da kolay ve eğlenceli bir tatlı..
Değişik bir gül baklavası şekli de burada var fikir edinmek için bakabilirsiniz...
**
Bayramlar uzak yakın akrabalarımızın hâl hatırlarını sormak için bir vesiledir.
Bayramda ulaşabildiğimiz kadar çok dostumuza ve yakınımıza ulaşalım, akrabalarımızla gönül bağımızı tazeleyelim.
Yaşadığımız her günü, ayı ve seneyi bir vesile, bir fırsat bilip hayır ve hasenatlarımızı yapmaya bakalım;
İhtiyaç sahiplerini görelim gözetelim..
Kurbanınız Kabul Bayramınız Mübarek Olsun...
Benimde deneyip çk begendigim bir tatli, gül tatlisi. Cidden kitir kitir oluyor. Nefis görünüyor canim ellerine saglik
YanıtlaSilEvet aynen oyle cokda eglenceli yapmasi
SilEllerine sağlık çook nefis gözüküyor. BİRSEN
YanıtlaSilçok güzel bir görüntü tadıda mutlaka öyledir ellerinize sağlık...
YanıtlaSilama bu tatlı süpperrrrrrrrrrr gözüküyor, elinize sağlık. :)
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilNasılda güzel kızarmış ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
Sevgiler.
sevgiciğim ellerine sağlık bu tatlı rejim mejim unutturur iyi bayramlar
YanıtlaSilyıldız
Ellerine sağlık canım harika görünüyor tatlı,beğenmene sevindim....
YanıtlaSilBen denedim canim cok guzel oluyo
YanıtlaSilBen debedim super oluyo cicek
YanıtlaSilSimdi yaptim ama cok guzel
YanıtlaSilCanim bisey sirabilirmiyim ici biraz hamur gibi oldu oylemi oluyo acaba
YanıtlaSil