Merhabalar tüm izleyenlerime;
Uzun zaman oldu yazmayalı; istemeyerekte olsa blog hayatımın en uzun arasını vermişim bir anda..
Bu arada İstanbul'un sıcağından kaçıp Karadeniz'in doğal havasını almaya gittik gidiş o gidiş ..
Karadenizden güzel görüntülerimde var paylaşılmayı bekleyen,önümüzdeki günler inşallah..
Tatilimiz bitti evimizdeyiz ama evdeki yoğunluğum halen artarak devam etmekte..
İstanbul'un yoğun sıcağı ,Ramazan telaşı veee evde bulunan tüm ahaliden dolayı bu sıralar aslında çokta kolay değil benim için bloğa yazmak..
Ramazanda geldi gidiyor ,havalar sıcakta olsa bu güzel ayın insana hissettirdikleri değer dedirtiyor ..
Ramazan ayından dolayı bu ay içinde internette en çok tıklanan kelimenin yemek olduğunu biliyormuydunuz?
Kışlık hazırlıklarda cabası ,yazın güzel ürünlerini zamanında değerlendirmek lazım değil mi?
Önümüzdeki günlerde kışlık hazırlıklarla ilgili bir post hazırlamayı düşünüyorum..
Geçelim bugünkü tarifimize ;
Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım tatlı tatlı devam edelim inşallah…
Tatlımız çok kolay ama kolay olduğu kadar da lezzetli..
Ramazan ayında, iftar davetlerinizde vede bayramda seyranda yapabileceğiniz nefis bir tatlı.
Malzemeler
1 paket hazır baklavalık yufka.
500gr kadayıf.
ceviz veya fınfık,fıstık.
üzeri için
250 gr eritilmiş tereyağı.
1 çay bardağı sıvı yağ.
şerbet için
1 kg toz şeker.
6 su bardağı su.
limon suyu.
Yapılışı
Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım.
Bunun için 6
su bardağı suya 1kg toz şekeri ilave edelim, kaynamaya başlayınca birkaç damla limon
sıkalım ve yarım saat kadar kaynatalım.
Soğuması için bekletelim.
Sıvıyağ ve
teryağını küçük bir tencerede tereyağının kokusu çıkana kadar kaynatalım.
Kadayıfımızı didikleyelim hatta birazda bıçak yardımı ile küçültelim.
Cevizlerimizi toz olmayacak ve ağza gelecek şekilde parçalayalım.
Baklava yufkamızdan iki tane yufkayı üst üste koyalım ve yufkamızın bir ucuna bol kadayıf yerleştirelim, kadayıfın üzerine de ceviz serpelim ve
yufkalarımızın yırtılmamasına dikkat ederek sıkıca saralım.
Bu şekilde hazırladığımız kadayıflı rulomuzu iki
parmak eninde özellikle keskin bıçak yardımıyla keselim ve tepsimize boşluk kalmayacak şekilde yerleştirelim.
Tepsimiz bu şekilde tamamen dolunca erittiğimiz tereyağımızı
tatlılarımızın hepsinin üzerine gelecek şekilde kaşık kaşık paylaştıralım.
180 derecede ısıttığımız fırında kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkarttığımız tatlımızı soğuması için biraz bekletelim .
Ilık şerbetimizi soğumaya yakın olan tatlımızın üzerine yine kaşık kaşık dökelim.
*Sizde baklavayı benim gibi çıtır çıtır seviyorsanız
iyice soğuyana kadar tatlının üzerini kesinlikle kapatmayın..
*Tatlıda kullanacağınız tereyağını erittikten sonra bir süzgeçten geçirelim.
Bu şekilde tereyağının dibindeki tortuların tatlımızın üzerine gelip kötü görüntü oluşturmasını engelleriz..
...........Afiyet Olsun............
I love baklava:)
YanıtlaSileline sağlık canım
YanıtlaSilharika olmuş
bak buda tam ramazanlık bir tatlı olmuş elıne saglık
YanıtlaSilGörüntü harika eminim tadı da öyledir.Ellerine sağlık rabbim ağız tadıyla sevdiklerinle yemeyi nasip etsin..Sevgiler...
YanıtlaSilgeçen sene hem ramazanın hem bayramın vazgeçilmez tatlısıydı bizim evde.
YanıtlaSilellerine sağlık.
hoşgeldin:)
hoşgeldin:)
YanıtlaSiltatlı nefis görünüyor ellerine sağlık...
Tatlın nefis görünüyor canım, hazır bayramda geliyor denemek lazım.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
İyi Bayramlar...
nefis görünüyor
YanıtlaSilii bayramlar
merhaba ben gamze benbu tatlıyı yeni keşvettim yanlız birsorumvar 2kat yufka ince olmazmı zira kesmesi zor bu hazıryufkayı eline sağlık
YanıtlaSil