Hafta sonu için pratik ama lezzetli bir tarif ister misiniz?
Aslında sıkı takipciler bilir, bu fotoğrafı..
Ramazanda gün gün iftar menülerini verirken çöp şiş tarifini daha sonra vereceğimi belirtmiştim..(bakınız burada)
İşte o gün, bu gündür efendim..
Sunumu şık, lezzeti yerinde hem de doyurucu ,besleyici e daha ne olsun değil mi?
Malzemeler
750 gr. tavuk kuşbaşı
Domates ( şişe takmak için)
Yeşil ya da kırmızı biber ( şişe takmak için)
Terbiyesi (marine)için
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet kuru soğan(rendelenip suyu kullanılacak)
2 adet sarmısak(rendelenecek)
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığıdomates salçası
Tuz, kekik, karabiber ve bolca köri
ve
Çöp şiş
Yapılışı
Tavuk şişte lezzeti belirleyen en önemli aşama terbiye aşamasıdır..
Terbiye malzemelerini derince bir karıştırma kabında karıştıralım ve kuşbaşı tavuklarımızı yıkadıktan sonra bu sosa ilave edelim..
Sos ve tavukları iyice harmanlayalım.
Vaktimiz varsa bu şekilde 1 gece buzdolabında bekletelim.(bu şekilde lezzeti daha da artacaktır.)
Yok vaktim yok diyorsanız birkaç saatte yeterlidir .
Domatesler ve biberleri şişe takılacak büyüklükte doğrayalım...
Terbiye(marine) ettiğimiz tavuk kuşbaşılarımızı buzdolabından alalım ve çöp şişlere sırayla domates, biber, tavuk şeklinde şişlere dizelim.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye şişlerimizi dizelim ve 200 derecede ısıttığımız fırında önlü arkalı pişirelim..
Aşağı yukarı 25 dakika gibi bir sürede tavuk şişimiz pişmiş oluyor..
Tavuk şişlerin bir tarafı piştikten sonra diğer tarafını çevirirseniz iki tarafı da eşit pişmiş olur..
Şişler pişerken siz diğer taraftan pilavınızı pişirirseniz sıcak sıcak sunma imkanız olur..
Ben bizim evde bir kaç aydır pirinç pilavı yasağı olduğu için
buradaki şehriyeli bulgur pilavını yapmıştım..
Yanında salata ve ayranda hazır olursa kusursuz bir öğün hazırlamış olursunuz..
Diğer bir şişte tavuk tarifimde burada var lezzetli mi lezzetli..
Marine etmek ne demek?
Özellikle ızgara et yemeklerinde lezzeti artırmak ve etin yumuşak pişmesini sağlamak için hazırlanan sos da bekletme işlemine marine etmek deniliyor..
Türkçe söylenişini tercih edersek terbiye etmek ya da sosla lezzetlendirmek, eti dinlendirmek denilebilir....
Huzurlu ve mutlu bir hafta sonu diliyorum ...
Marine etmek ne demek?
Özellikle ızgara et yemeklerinde lezzeti artırmak ve etin yumuşak pişmesini sağlamak için hazırlanan sos da bekletme işlemine marine etmek deniliyor..
Türkçe söylenişini tercih edersek terbiye etmek ya da sosla lezzetlendirmek, eti dinlendirmek denilebilir....
Huzurlu ve mutlu bir hafta sonu diliyorum ...
hımmm çok lezzetli gözüküyor elllerine sağlık tavuk şişine bende bayılırım senin bu tarifini de denemek istiyorum :)
YanıtlaSilHarika!
YanıtlaSilmangalda pişirsek olurmu
YanıtlaSilDenedim cok lezzetli oldu elinize saglik
YanıtlaSilBenim gibi yeni evli ve de mutfak işlerinden pek de bir şey anlamiyorsaniz bu blog tam da bizlere gore, hemen kaç yillik asciyalara denk oluyorsunuz:) Esim hayatimda yediğim en iyi cop sis dedi, daha ne olsun:))
YanıtlaSilçöp şiş derindondurucada saklanırsa ağaç kokusu ete siner mi?
YanıtlaSil