30 Kasım 2010 Salı

Midye Tadında Şişte Tavuk Kızartma...

Uzuuuuun bir aradan sonra yine bir ses ,bir selam vermek için döndüm.
Dönmüşken de boş dönmeyeyim dedim..
Çok öncelerden denemiş olduğumuz ama tadı damağımızda kalmış olan tavuk kızartması ile geldim..
Biz çok beğendik ,sizlerede ısrarla tavsiye ederim



Midye sever misiniz ?
Küçükken ben çok severdim.Aslında tadını hala çok severim.
Ama artık bazı sakıncalarını öğrendiğim için yemiyorum, yiyemiyorum.
Eeee bu durumda bu tavuk kızartmaları tam benlik oldu anlayacağınız..
****  
Bir süredir farkındasındasınızdır ara vermelerimin...
Bu bir süre daha bu şekilde devam edecek sanırım ,çünkü bunu doktorum istiyor..
Sebebine gelince ...................
Dört kişilik ailemiz'e yeni bir ferdin katılacak olması.
Ve bu yeni minik ferd benim hareketlerimi azıcıkta olsa kısıtlıyor ,dinlenmem istirahat etmem gerekiyormuş..
Umarım anlayışla karşılar, dualarınızı eksik etmezsiniz.
Ara sıra uğrayıp bir ses verirseniz ,ayrıca mutlu edersiniz..

Malzemeler
500 gr. kuşbaşı şeklinde doğranmış tavuk göğsü
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı su
kekik, köri ve tuz

Kızartmak için
un ve sıvı yağ

Yapılışı
Kuşbaşı şeklinde doğranmış tavuk etlerini yıkayalım.
Yıkadığımız tavuk etlerini derin bir karıştırma kabına alıp üzerine sirke, su, ezilmiş sarımsak, kekik ,köri ve tuzu ekleleyelim.
Sos tavuklarla iyice karışacak şekilde karıştıralım. 1-2 saat buzdolabında bekletelim. Beklettiğimiz tavuk etlerinin suyunu süzelim ve çöp şişlere tavukları geçirelim.. Şişteki tavuklarımızın  her tarafına gelecek şekilde una bulayarak, kızdırılmış yağda önlü arkalı kızartalım.
Kızaran tavukları, havlu peçete koyduğumuz bir tabağa alarak fazla yağından arındıralım.
 Sıcak olarak ,yanında salata ve ayranla servis yapalım.
*** 
Ben şişte kızarmış tavukların yanında kırmızı soğanla hazırladığım soğan salatasını uygun buldum.
Bu salatayı da et , balık ve tavuk yemeklerinin hepsinin yanına yakıştırıyorum..

Soğan salatasını  şu şekilde yapıyorum  
1 iri kırmızı soğanı piyazlık uzun ve ince olarak doğruyorum. (Normal kuru soğanlada olur ama kırmızı soğan daha güzel olur)
Üzerine bir miktar tuz atıyorum ve elimle ovalayarak tuz sayesinde soğanı öldürüyorum,
 hemde acılığını alıyorum.
Daha sonra soğanları sudan geçiriyorum ve hiç su kalmayacak şekilde sıkarak servis tabağına alıyorum..
Bol maydonoz ve zeytinyağ, narekşisi ve tuz ilave ederek salatamı hazırlıyorum.
Bu salataya sumak da çok yakışıyor.  

...............................Afiyet olsun............................

21 yorum:

  1. Hoşgeldin canım..
    Güzel haber için de kutluyorum :))
    Rabbim sağlıkla,umutla kavuşmayı nasip etsin bebeğine..
    şiş nefis gözüküyor..
    Ellerine sağlık,senin bol vitaminli yemekler yemen lazım..:)
    Kolaylıklar diliyorum..
    sevgilerimle..

    YanıtlayınSil
  2. hayırlı olsun güzel haber.

    YanıtlayınSil
  3. canım Sevgiciğim:))
    ah bu ne güzel bir haber..
    kutlarım canımm..
    allah sağlıcakla kucağına alacağın kokusunu koklayacağın günleri göstersin sana.. sağlıcakla..
    canım benim çok sevindim çookk:))

    YanıtlayınSil
  4. Çok güzel bir haber doğrusu, hayırlı olsun diyeyim öncelikle.İnşallah kolay geçen bir dokuz ay olur.Bu arada tavuklar nefis görünüyor ellerine sağlık.Sevgiler...

    YanıtlayınSil
  5. Sevgi ablacım, ne güzel bir haberle dönüdün böyle. Çok tebrik ederim. Sağlıklı, hayırlı bir evlat olur inşallah..

    YanıtlayınSil
  6. elıne saglık hıc mıdye yemedım hatta yemeyı dusunmedım bıle..

    ama bunu denerım ıns:)

    YanıtlayınSil
  7. hoşgeldin :)
    ben kutlamamı yapmıştım onun için şimdi hamileliğini hayırlısıyla sağlıkla geçirmen için dua ediyorum.
    tarifin çok güzel ben hiç midye yemedim onun için tavuk tadında tavuk olarak yiyebilirim :) çok leziz görünüyolar ellerine sağlık..sağlıcakla kal..

    YanıtlayınSil
  8. Zeliha, annesininoğluşu ve Hüriyet abla teşekkür ederim ..

    Denizciğim teşekkürler güzel duan içinse amin diyorum..

    Gizemli tatlar teşekkür ederim.Dokuz ay değil şuan 4 ay kaldı hayırlısıysa bakalım..

    Miss sensibleciğim teşekkürler canım benim.


    Gülcan midye denemediysen bile sorun yok bu tavuk çok lezzetli oluyor ,bakalım sende beğenecekmisin?

    İç sesim teşekkürler canım.

    YanıtlayınSil
  9. blogumda bir ödülün var..sevgiler

    YanıtlayınSil
  10. ellerinize sağlık tariflerinizin hepsine bayıldım. bloğunuzu izlemeye aldım bende beklerim. sevgiler...

    YanıtlayınSil
  11. Sevgi abla...Çoxdandır yazmırsan..Demək ki,səbəbi balaca imiş :) ALLAH kömək olsun,dualr səninlə!İNŞALLAH xeyirli övlad olar ;)

    Yeməyə gəldikdə nefis görünür ;) hazırlayacam,çox sevdiyim bir yeməkdir şişde toyuq ;)

    Ara-sıra vaxtın olsa yaz,gözləyəcəyik ;) Sevgilərlə...

    YanıtlayınSil
  12. sevgi özlettin kendini bacım sağlığın nasıl ? tarif verecek kadar kalamasan da ahvalini bildir arada merak ettik seni

    YanıtlayınSil
  13. bebişin sağlıkla gelsin evinize neşe getirsin inşallah

    YanıtlayınSil
  14. Sitarecim bebiş geldi ;canımcım neşesiyle hem de 20 aylık şimdi..

    YanıtlayınSil
  15. hay allah yaaa
    bu post 2010 yılınınmış
    hayır ben de diyorum bi ufak bebeği vardı bi daha mı hamileymiş diye :))))

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Adaşım rabbim olmayana ve de isteyene versin senin iki tane sana versin mi?
      Demişsindir di mi bunun bebeği vardı ne cesaret bu sene de?

      Sil
  16. Sevgi Hanım merhaba
    Tavuğun sosuna koyduğunuz sirke daha sonra sirke tadı bırakıyor mu?
    Sevgiler Şeyda

    YanıtlayınSil
  17. Şeyda Hanım Merhaba;
    Tavuğun sosundaki sirke pişince belli olmuyor rahat olabilirsiniz..

    YanıtlayınSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...