23 Aralık 2013 Pazartesi

İmam Sarığı Pastası (Mini Pasta)


İşte size görüntüsüyle, ismiyle, lezzetiyle ilginizi çekecek bir tarif daha..
Hem gözünüze hemde gönlünüze hitap edecek bu minik sarık pastalar..
İlk gördüğümde aaa ne kadar da imam sarığına benziyor demiştim ismini güzel koymuşlar ne dersiniz?
Tarif nefis yemek tarifleri'nden..
Tarif için teşekkür ediyorum; ben çocuklar için hazırlamıştım ama 
pek ala biz büyüklerde ayıla bayıla yeriz.. 
Malzemeler
4 yumurta
1su bardağı toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı sıcak su
1su bardağı un
1paket vanilya

Kreması için
3 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
1yumurta sarısı
1paket vanilya
Üzeri İçin
80 gr. bitter çikolata
2 yemek kaşığı krema
Kenarları için
Hindistan cevizi
Yapılışı
Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
Sonra diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip çırpmaya devam edelim. (3 yemek kaşığı kaynar suyu şekerin erimesi için ilave ediyoruz ara ara ekliyoruz)
Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve elde ettiğimiz kek harcını eşit şekilde
 tepsideki yağlı kağıdın üzerine dökelim.
170 derece ısıttığımız fırında kekimiz kabarana kadar pişirelim..(çok fazla kabarmayacak ve pandispanya kıvamında olacak)
Kekimiz pişip soğuma aşamasındayken kremasını hazırlayalım..
Şeker ve vanilya dışındaki malzemeleri tencereye alalım ve karıştırarak pişirelim..
Puding kıvamına gelince ocağı kapatalım ,şeker ve vanilyayı ilave edip mikserleyelim soğutalım.. 

 Kekimiz soğuduktan sonra altta gördüğünüz gibi bir bardak yardımıyla kekten yuvarlaklar çıkaralım..

Su bardağı kullanırsanız daha büyükçe, çay bardağı kullanırsanız daha ufak imam sarığı pastalarınız olur..
Bana çay bardağı ile kestiklerim daha sevimli geldi..

Bardakla çıkardığımız yuvarlak keklerden birini alalım bir kaşık krema koyup  diğer keki üzerine sandviç gibi kapatalım.
 Etrafını da krema ile bulayalım ve sonrasında üzeri hariç her tarafını hindistan cevizine bulayalım..
Kestiğimiz tüm kek parçalarını bu şekilde birleştirip hazırladıktan sonra,
Benmari usulü (sıcak su kaynayan tencere üzerine bir kap koyup) çikolatalarımızı eritiyoruz, erirken iki kaşık kremayı da ilave edelim . 
Hazır ettiğimiz çikolata sosumuzu kaşık kaşık pastamızın üzerine yayalım.(kenarlarına taşırmamaya dikkat edelim)


Buz dolabında biraz dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz..

*Kekinizin pişip pişmediğini anlamak için kürdan ya da bıçak kullanabilirsiniz...
Kürdan yada bıçak temiz çıkarsa pişmiş demektir.
*Keki büyük fırın tepsisinde pişirdim..
*Keki bardakla daha kolay kesebilmek için bardağın ağız kısmını arada ıslatırsanız işiniz daha kolaylaşır..
*Kekten artan parçaları ise daha sonra kullanmak üzere buzdolabı poşetine koyup dondurucuda saklayabilirsiniz.. (örneğin buradaki çikolatalı topçuklardan yapabilirsiniz)
*Bardağınızın büyüklüğü küçüklüğüne göre pasta sayınız artıp azalabilir..
Ben çay bardağı ile keserek 14 adet imam sarığı pastası elde ettim..


*Daha fazla imam sarığı pastası elde etmek isterseniz kabartma tozunu tam koyup kekin daha çok kabarmasını sağlayabilir, sonra bardakla kesilen parçayı ortadan bölüp arasını doldurabilirsiniz böylesi biraz daha bereketli olur sanki.



Sevgiden Esintiler'i facebook tan takip etmek için sağ üst taraftaki beğen kutusuna tıklamayı unutmayın..

......Afiyet Olsun......

5 yorum:

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...