22 Ocak 2013 Salı

Çikolata Kaplı Muzlu Kek Topları

 
Bugün yapımı çok kolay bir tarifim var..
Aslında çocuk işi derler ya öyle bir şey bu..
Dağılan kekimi değerlendirme çabası benimkisi..
 Berkan okula götürmek için kek isteyince sabah taze taze götürsün dedim.
Biraz acele edip keki kalıptan erken çıkarınca caanım kek enine ortadan ikiye ayrıldı..
Oysa lezzetli olsun diye içine zencefil, tarçın, portakal kabuğu, ceviz neler koymadım ki.
Allahtan 4-5 tane de aynı hamurdan muffin olarak pişirmiştim da günü kurtardık..
*
Dağılmış olan keki tamamen soğuduktan sonra iyice ufalayıp buzdolabı poşeti ile dondurucuya atmıştım.
Annemlere gideceğim bir gün dolapta ki kek aklıma geldi..
Değerlendireyim dedim..
 
Artan   ya da bayatlamış kekleriniz varsa siz de bu şekilde değerlendirebilirsiniz.
 
Nasıl yapmışım buyrun tarife..
 
Malzemeler
1,5 su bardağı dolusu ufalanmış kek
3 adet yerli muz
 
Üzeri için
1 adet bitter çikolata
Yarım paket krema
 
ve
Süsleme için minik şekerlemeler  
 
Yapılışı
Kırıntı haline getirdiğimiz kekimizi karıştırma kabına alalım..
Üzerine muzları rendeleyelim.
Ve elimizle yoğuralım..
 Elde edeceğimiz hamur nemli ele yapışmayan kıvamda olacak.
Karışımımızdan minik toplar yapalım.
Hazırladığımız topları bir tepsiye dizelim ve buz dolabında
15 dakika hafifçe donmaları için bekletelim.
 
Bu arada bizde kremamızı küçük bir tencerede kaynatmadan ısıtalım.
İyice ısınmış olan kremanın içine çikolatayı parçalayarak ilave edip karıştıralım.  
Katılaşmış olan toplarımızı çikolataya batıralım, fazla çikolatayı üzerinden akıttıktan sonra tekrar tepsiye dizelim.
Üzerine süsleme şekerlerini serpiştirip, buzdolabında çikolatanın donması için biraz daha bekletelim.
 
 
Sonrası ister afiyetle yiyin
ister benim yaptığım gibi paket yapıp sevdiklerinize götürün..
*Benim kullandığım kekin nemi yerinde olduğu için ıslatmak için sadece muzları kullanmam yetti.
Eğer sizin kekiniz bayat ya da kuru ise hamur kıvamını alması için muzlar yetmezse içine süt ya da krema ilave edebilirsiniz..
* Yine fındık fıstık ne bulursanız ilave edebilirsiniz. 
*Benim 23 adet kek topum oldu.. Yerli muz kullandım ithal olanlar çok iri o şekilde kullanırsanız muz sayısını azaltmanız gerekebilir..
 
Bu kek ve muz karışımlı çikolatalı toplar çocukların hayır diyemeyeceği bir lezzet ,aynı zamanda özellikle bayramlar için güzel bir ikram çeşiti olabilir..
Burada ki fındık ezmeli toplar gibi..
 
............Afiyet Olsun...........

9 yorum:

  1. offf süper olmuş süper.. bayıldım.. hemen kek yapıp yarısını bu şekilde sunucam.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de adaşım bende .. Önümüzdeki aylarda bende gerçekleşecek akraba günü ve kahvaltım var. Bunun için bir kek katletmem lazım tekrar yapacağım çünkü..

      Sil
  2. çok güzel degerlendirmişsin ablacım bende pondoda çekip kelepçeli kalıpta pasta yaıyorum bastırark

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O şeklide güzelmiş mavicim tek tek yuvarlamamak için denenebilir..

      Sil
  3. oda karanlık pondo yazmışım rondo yazıcağıma :)özür dilerim aklımı başımdan aldı bu çikolata topları sanırım:))

    YanıtlaSil
  4. E truff olmuş bunlar yani,çok güzel:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi truffta da ana malzeme kek,çikolata ve krema olunca öylede diyebiliriz

      Sil
  5. Sevgili adasim,bende az evel kek yaptim.ancak bizim firin biraz aceleci oldgundan,10 dakikada kekin ustunu komur yapmis.keki yanan kisimlarimdan ayirip ufalayip dondurucuya koydum.sonrada netten napabilirim diye arastirken senin tarife rastladim.bende kizim icin bu sekilde degerlendiricem.ellerine saglik.sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Superr olmus ��������

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...