Akraba günü menümüzün tariflerinden birisi de patates mantısıydı..
Tarifi elde olmayan sebeplerden dolayı biraz geç kaldı farkındayım bunun için üzgünüm..
Kıymalı harcı bu çanakların içine sıcak sıcak koyup üzerinde sarmısaklı yoğurt ve yağ ilavesi ile servis yapacaktım....
Peki neden bu şekilde servis yaptım?
Aldığım patatesler haşlandıktan sonra bildiğiniz kum gibi çıktı..
Çanak şeklini verebilmem mümkün olmadı tabii
Son anda tarifi iptal etmekte işime gelmeyince, tabiri caizse çevir kazı yanmasın oldu..
Sunum bir anda şekil değiştirdi..
Dilim dilim sunup üzerine sarmısaklı yoğurdumuzu ve yağımızı dökerek servis yaptık bizde..
Malzemeler
6-7 orta boy haşlanmış patates
1 çay bardağı doğranmış maydanoz
Tuz ve karabiber
İç harcı
1 adet kuru soğan
300gr. kıyma
1 Kase yoğurt
Sıvıyağ
Tuz ve karabiber
Üzeri için
1 Kase çırpılmış yoğurt
3 yemek kaşığı tereyağı
1 Çay kaşığı kırmızı biber
Hazırlanışı
Hazırlanışı
Patatesleri haşladıktan sonra
rendeleyelim.
İncecik doğradığımız maydanozu patateslere ilave edelim..
Tuz ve karabiberi ekleyip
tekrar karıştıralım.
Patatesi biraz buzdolabında bekletirseniz daha kolay şekil verirsiniz..
İç harcı için ;
Soğan ve kıymayı sıvıyağı ilave ettiğimiz tavada kavuralım..
Tuz ve karabiberini ilave edelim .
Patatesli harcın yarısını tepsimize bastırarak yayalım..
Üzerine kıymalı harcımızı yayalım..
Kıymanın üzerine de kalan patates harcımızı, kıymayı tamamen kapatacak şekilde yayalım..
Her bir dilimin üzerine sarmısaklı yoğurt ve onun üzerine de kırmızı biberli tereyağ dökerek servis yapabilirsiniz..
*Ben servis yapmadan önce sıcak servis yapabilmek için patatesli mantıyı tekrar fırında ısıttım..
Sıcak servis yapmanız tavsiyemdir..
*Yukarıdaki tarif içindeki renkli yazılmış patates kelimelerini tıklarsanız
daha önce patatesle yaptığımız diğer tarifleri tek tek görebilirsiniz..
....Afiyet Olsun.....
el'ne sa[lik cok guzel duruyor
YanıtlaSilSorunlar karşısında çözüm üretmek ayrı bir marifet zaten.:)) Ellerine sağlık, çanakta olsaydı görünüm daha güzel olurdu belki ama, bu şekilde de hiç de fena olmamış..Hem lezzetli olduktan sonra, nolacak canııımm :))Ellerine sağlık...
YanıtlaSilçok beğendim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil