İşte size pratik ,pratik olduğu kadar da lezzetli bir aperatif...
Patates ve kaşar peynirinin muhteşem uyumu..
Bu patates toplarını hafta sonu katıldığımız bir düğün yemeği sonrası yaptım..
Çünkü yemek menüsünde buna benzer bir aperatif vardı..
Malzemeler
1 kilo patates2 yumurta (birinin sarısını ayıralım)
Yarım su bardağı kaşar peynirİ( rendeleyelim)
1 yemek kaşığı tereyağ
2 silme yemek kaşığı galeta unu
Yarım çay kaşığı köri
tuz ve karabiber
Yapılışı
Patatesleri haşlanıp ezelim.
Bir yumurtanın tamamını diğer yumurtanın sadece akını ve kalan tüm malzemeyi ilave edelim ve ister elinizle isterseniz kaşık yardımı ile hamur haline getirelim.
Elde ettiğimiz patatesli hamurumuzdan cevizden biraz daha büyük boyutta elimize alalım ve yuvarlayalım.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirelim.
Patateslerimizin üzerine ayırdığımız yumurta sarımızı sürelim üzerine de susam serpelim.
180 derece de ısınan fırında toplarımızın üzerleri kızarana kadar pişirelim.
İşte hepsi bu kadar..
Çok bereketli bir tarif ,bir tepsi dolusu çıkıyor..
Ve kaşla göz arasında da bitiyor..
İlk sıcaklığı çıkar çıkmaz yenilmesi tavsiyemdir ama farketmeden bütün tepsi bitebilir dikkat!!!
Ben bir kaç tanesini parmak şeklinde yaptım ve galeta ununa buladım..
Ama top şeklinde olanlar daha lezzetli oldu...
*
Özellikle et yemeklerinin yanında servis edilirse çok hoş olur diye düşünüyorum..
Belki sabah kahvaltısında bile olur sıcak sıcak ne dersiniz?
Minik kuş seyir halinde..
Zeynep hanımcım henüz bu patates toplarından yiyemese de
pişim aşamasını zevkle seyretti..
...............Afiyet Olsun.....................
tadını hayal edince güzel bir tarif olduğu belli oluyor:) ellerine sağlık.
YanıtlaSilfıstık zeynep'i de öpüyorum...
Çocukların cok sevecegı bır tarif oldugu aşikar..
YanıtlaSilEllerıne sağlık bereketi bol olsun.
kokusu bahceme kadar geldiiiiiiii
YanıtlaSilcok guzel gozukuyorlar ellerinize saglik
ben az farklısını yapıyorum.gerçekten çok şahane oluyor. mımm..
YanıtlaSilellerine emeklerine sağlık..
çok beğendim tarifini misafirlerime mutlaka yapacağım ellerine sağlık sevgiyle kal...
YanıtlaSilEllerinize sağlık hem pratikmişte.
YanıtlaSileminim tadıda güzeldir
ilk fırsatta deneyeceğim.
Ellerinize saglik..
YanıtlaSilSevgiler
eline sağlık olsun
YanıtlaSilayyy maşallah çok güzel bir kızınız var Allah bağışlasın ... ellerinize sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilaldım tarifi harika bir şey ellerine sağlık,galeta unu bulamak için mi içerisine koymak için mi?
YanıtlaSilsevgiler
Benim kızlar patatesli herşeyi çok seviyor bunu muhakkak deneyeceğim...
YanıtlaSilBahar hanım patates toplarını hazırlarken galeta ununu içine kıvamı ayarlamak için kullanıyoruz.
YanıtlaSilParmak patateslerde ise sadece denemek için dışında yumurta sarısı yerine galeta ununa buladım. Umarım yardımcı olmuşumdur..
ben bunu yaptım tadı güzeldi fakat tepsiden alamadım dibi hep yapışmıştı yağlı kağıt olduğu halde neden acaba
YanıtlaSilYağlı kağıt olduğu halde tepsiye yapışmış olması çok ilginç geldi bana..
SilKullandığınız patatesin cinsinden olabilir diye düşünüyorum çünkü benim yaptıklarım baya top top tepsiden ayrılıyorlardı .. Adınızı yazarsanız iyi olur..
arkadaşlar patetes topları fırında ne kadar sürede pişmeli acaba
Sil